Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Dneska odpoledne kino se synkem... 2D verze s titulkama... kinosal byl nejmin ze 2/3 zaplneneny, myslim ze minimalne v ČR bude navstevnost velmi slusna. A jinak k filmu pro mne jako fanouska hry a sveta pomerne velka spokojenost, ktera je mozna umocnena tou strasidelnou marketingovou kampani filmu, po ktery byly moje ocekavani nekde na bodu mrazu. Cekal jsem kravovinu s trikama na urovni Studia kamarad a dostal slusnej fantasy film, kerej je navic na PG-13 drsnej jak jen to jde. Nastesti se nekonla zadna dalsi detska Narnie, Zlatej kompas apod. Uspechanost pribehu a rychly strihy nehodlam soudit, pac diky znalosit sveta, postav a prostredi jsem ja osobne nemel vubec nikde problemy s orientaci v deji. Jen synacek brblal, ze se dej filmu az moc lisi od lore ve hrach/knizkach :_). Mne to nevadilo. A ano k dokonalosti tomu neco chybi, jakasi vetsi hloubka v deji a motivaci postav... tedy hlavne u linky lidi a mozna o neco lepsi obsazeni, i kdyz ani to neni tak strasne jak nekteri popisuji. Triky prekvapive kvalitni, ORCI jsou opravdu cool ("FOR THE HORDE!!! uz se tesim na Taureny v pokracovani :_), a kdyz nekoho prasti tim metrakovym kladivem nebo sekerou, tak ten cil opravdu reaguje adekvatne takovemu uderu, coz mne potesilo, ze se nekonaji zadne velke vahove nevyrovnane sermovacky. Narazky na hru potesi a jsou opravdu ftipne (Murlock, ovecka,....). Je tu trochu moc velky kontrast mezi klaviltnim CGI zobrazenim a animaci orku a doslova pohadkove televizne papundeklovymi kulisami a brnenim lidi :_( Skoda, ma to svetle momenty, ale i chvilky jak od Eda Wooda :_) ()

Optical 

všechny recenze uživatele

Warcraft je pro neznalého - nezaujatého diváka nudná podivaná, ve které se akorát dozví proč obě strany válčí. Na vysvětlení motivace postav a rozvoj postav už nezbyl v té záplavě triků čas. Aneb doma si ty jednotlivé detaily vygoogluj diváku. Herci se sice snaží, ale na rozdíl od nasnímaných CGI modelů jejich výkon zaostává a to je špatné. Svět Azerothu nepůsobí dojmen široce osídleného světa, ba dokonce nikterak rozsáhlého. Výprava zůstala za očekávaním a tomu dojmu nepomáhá ani chaotický střih, který plní jednotlivé vzdálenosti mezi lokacemi. Ostatně, se střihem film bojuje po celou svojí dobu a lze vidět, že výsledná podoba filmu měla vypadat zcela jinak. Snímku ani nepomáhá fakt, že se bere hrozně vážně. Warcraft se tak moc snaží být pompézní podívanou, až se zapomnělo dát divákovi něco, nad čím by se vůbec zajímal. ()

Bezejmený 

všechny recenze uživatele

Trochu zkratkovité a občas uspěchané, ale jinak parádní rozmáchlá fantasy se spoustou uvěřitelných zvratů. Kouzlení ve filmu konečně využito jinak, než jen firebally apod. Animace orků je úžasná, včetně zasazení do prostředí. Trochu pokulhává samotná země, Nový Zéland to holt není. Akční scény přehledné a s několika dobrými nápady. Hlavní postavy mají dost prostoru, stejně jako obě (či spíše tři) strany konfliktu. Intenzivní a skvělý zvuk. Těším se na případnou dvojku. ()

polucio 

všechny recenze uživatele

Asi už konečne chápem fanúšikov Hviezdnych vojen, ktorí si pre mňa tak nepochopiteľne hoveli pri novom dieli. Mne sa pri pozeraní Warcraftu vracali tie hodiny, čo som "zabil" už hádam od siedmich rokov poctivo od prvého Warcraftu, cez veľmi podarený Warcraft III, až po brázdenie Sveta Warcraftu do snáď mojich osemnástich. Moja jednoznačne najobľúbenejšia séria hier konečne na striebornom plátne. Dve hodiny sú ale veľmi málo, čo sme si potom odskákali v trochu povrchnom spracovaní a krátkych, skákajúcich scénach. Tí, čo sa sťažujú na umelosť krajiny apod. asi ešte ani zdiaľky nezavadili o túto sériu, a pre tých, čo spomínajú jednoduchý dej, odkazujem: len si chvíľku počkajte :-) ()

PosleniKiwi 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky je to asi přijatelnější, ale mě, jakožto někoho, koho warcraft nezajímá, to nezaujalo. Hodí vás to do světa, který neznáte, plných věcí, kterým nerozumíte a nikdo vám je nevysvětlí. V matných a umělých kulisách se pohybuje spousta postav, které díky rychlému střihu a nepochopitelné rychlosti, kterou film ubíhá nemají dostatečně času, na pořádné vykreslení a ani si k nim nestihnete vybudovat nějaké hlubší pouto. Osobně mě zajímaly jen asi čtyři postavy a potom tam bylo hodně postav vedlejších, které byly naprosto dvojrozměrné a byly vám prostě úplně jedno. Celý film pak působí jen jako prolog, který vám vlastně nic moc neřekne, skončí dřív než se stane něco pořádného a vytratí se jen tak do prázdna. Není to zvládnuté jak po režijní stránce, tak po stránce scénáře, který je vážně hloupý a plný klišé. Alespoň to CGI vypadá dost k světu. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Jako lajk a Warcraftem nepolíbenej člověk, jsem si film užil na plno. Určitě je ještě pár věcí, co by mohly bejt jinak, ale to já nechávám na skaláky Warcraftu. Já na filmu neviděl nic moc negativního. Je to super, je to koukatelný, je to svižný, je to něco novýho. Můžu říct, že se těším na pokračování. Asi bych to nezkoušel ani náhodou přirovnávat k Pánovi Prstenů, protože je to něco úplně jinýho. Každopádně, jako začátek nový ságy, to je fakt parádní. Za mě 4* a URČITĚ DOPORUČUJU ()

Tomko87 

všechny recenze uživatele

Nuž, čo k Warcraftu. Je to film na ktorý sa inak pozerajú fanúšikovia predlohy a sveta ako takého, a tí čo majú v piči hry. Alebo hrali len trojku, jebú na Wowko(Ja) Jedno ale musím uznať. Dali si sakramenskú prácu s Orkami. To ako som čumel. Ale za to ludí dojebali. Tie ich brnenia. Ako keby sa vybrali na stretnutie cosplayerov. Bolo to škaredé a umelé. V hre to môže dobre vyzerať. No vidieť v tom Ragnara nasukanéno, proste smiechoty. Ale tak po Silent Hill je to najlepšia adaptácia hry. ()

czema 

všechny recenze uživatele

Nikdy sem to nehrál ani nečetl. Ale už sem o tom leccos slyšel. Byl sem ve 3D a myslím že se to povedlo. Zvlášť že z toho neudělali nějakou nahláškovanou bublaninu. Ale na to že to byl první díl tak jich poumíralo celkem dost. Mě se to líbilo. ()

Brodequin 

všechny recenze uživatele

Nebudu se rozepisovat, je tu toho napsáno dost. Já se řadím mezi ty, co se těší na dvojku. Nečekal jsem, že se mi to bude líbit. Film má spád, kvalitní zpracování (digitalizace mi vůbec nevadila), příběh, postavy... prostě to sedí, není to jen na efekty a Duncanovi gratuluji. Jen ta Blizzarďácká hudba mi tam chyběla. :( ()

R.R.R.Remeck 

všechny recenze uživatele

Všetko v pohode, až na ten príbeh. Nahádzať tak veľa postavových línii do 2 hodín sa nedá. Nemajú sa ako rozvíjať a tým tento film trpí. ()

rEooo 

všechny recenze uživatele

Po nekonečných rokoch čakania sme sa dočkali. I keď to nebola žiadna mega pecka bolo to veľmi schopne nakoľko chlapík vedľa mňa v kine ronil slzy pri pohľade na orkov. I keď mi nedá vytknúˇniektoré postaví ako napríklad polovičnú (H) orčiču ktorá bola podľa mňa strašne herecky zle vybavená, ďalej herec ktorý stvárnil Medivha mi prišiel ako surfer z Miamskej pláže len mu chýbalo "prkno", nehovoria o Lotharovi A.K.A Ragnar Lothbrook ktorý už svoju postavu ma tak v sebe vhranú že pri pohľade na každý jeden pohyb sa mi vybavujú scény s vikingov, určite nie som sam, pravdepodobne si pomýlil nakrúcanie ale od toho tu nie sme. Postava kráľa stormowindu bola taká chladná že aj keby mu vyrvali srdce z hrude pravdepodobne s nikým by to ani nepohlo. I keď na druhú stranu mam strach z ďalšej filmovej kinematografie pretože cca 90% filmu bolo točených na zelenom plátne a to klobúk dole pred grafikmi, takže kludne sa môže stať že herci ako ludské bytosti už jednoducho nebudú potrebne. V tomto konkrétnom prípade by to asi bolo aj lepšie. PS: mam vážne pochybnosti o pokračovaní tohto projektu. ()

gipper 

všechny recenze uživatele

Po delší době zase taková pěkná fantasy "pohádka". Škoda, že zabili toho sympatickýho Orka, ten se mohl stát s přehledem oblíbenou postavou celé dlouhé ságy - kdo ví, kolik pokračování mají tvůrci v plánu?! Nejspíš dost ;) Tak snad udrží laťku na úrovni prvního dílu, protože musm říct, že mě to celkem bavilo! Vlastně jsem tak trochu čekala, kdy na mě z potemnělého keře v Širáku vyskočí nějaká příšera. Takže za mě dobrý. ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

V hlavě jsem si v neznalosti papírové předlohy žmoulal nějaký ten příběh, takže prvním překvapením bylo, když to vlastně celé bylo jinak, než moje herní představy. Hned na začátku jsem si říkal, hlavně ne trpaslíky, jen ty ne ... a prd, už tam jeden seděl u kulatého stolu. Malej, šerednej, chlupatej trpaslík ... prevíti co vlezou všude. Naštěstí se za celý film nezvedli ze židle :o) Jinak Orkové, human, truman ... a kouzelníci, kteří předvedli nevídanou světelnou šou. Jako fakt, tají se u toho jejich zaříkávání dech ... a to doslova. A za co jen čtyři z pěti? Za hudbu, za hudbu .... ten film si zasloužil mnohem heroičtější music, takhle to bylo jak 500let starý flašinet, co má vypadané hřebíky. A zabili toho hodného Orka ... šmejdi. No, sice to na dvojku s trojkou bude pro tvůrce fuška, ale bez váhání sem s tím blízarde :o)) ()

paddy35 

všechny recenze uživatele

Fantastický zážitek. Nejsem sice tak zarytý fanoušek, nicméně přesto herní sérii Warcraftu miluju a tenhle film je jak po trikové, digitální, tak i herecké stránce famózní. Příběh není kdovíjak originální, nicméně atmosféru budete nasávat se zatajených dechem a ve výsledku se tenhle film opravdu povedl. Že by konečně snímek podle videohry, který bude skutečně úspěšný? ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Silný vliv Blizzardu, mnohým pařmenům se zaleskly oči. Přeskočme dementní dialogy, nereálně vyzáblé lidi a zaměřme se na efekty, dojem fantasy a konečně, konečně kouzlení a magii (jenž mi tak chyběla v LOTRu). Zjevně přípravy na další díly nedevalvují tuto prvotinu a přiblížil Orky nám, lidem. ()

polegirl 

všechny recenze uživatele

Hrozně jsem se bála na ten film jít, protože hra byla důležitou součástí mého dospívání, ale očividně neoprávněně. Krásná fantasy, příběh relativně nápaditý a pěkně provedený, efekty luxusní. Myslela jsem si, že mi bude vadit "kýčovité provedení" postav, ale nakonec jsem to přijala a ani mi to nijak nepřekáželo. Skutečné negativum je "love story" s orkou, která je zelená, aby si jí nikdo nespletl s člověkem s předkusem. SPOILER - Věta " to by nikdy neudělala" - Jako fakt? holka, kterou jste zajali a znáte jí tak den dva a už jste experti na její kognitivní a behaviorální návyky? Tak to asi ne :D ()

Nemooo 

všechny recenze uživatele

Fanoušek Warcraftu jistě ocení smysl pro detaily, které se ve filmu objevují. Jistě rezervy se objevují v ději samotném, ovšem Blizzard s jeho smyslem pro efekty je nepřekonatelný. 8,5/10 ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama