Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

krt7236826 

všechny recenze uživatele

prvý krát v živote som skoro zaspal v kine, miestami mi to pripomínalo béčkovú verziu pána prsteňov .... warcraft som nikdy nehral ani nebudem vďaka dovi dopo. ()

Matonny1012 

všechny recenze uživatele

V pohode vydarená fantasy rozprávka keďže niesom hráč tejto hry nemám šajnu aký to má súvis s filmom ale film sa páčil. 7/10 ()

CarLoSiiin 

všechny recenze uživatele

Toto hodnoceni je takovy muj kompromis mezi kvalitou filmu a pocitu z prostredi kina. V kine totiz bylo malo lidi, takze jsem za cenu jednosedacky zabral dvojsedacku a hezky si ustlal. Vim, ze to neni nijak konstruktivni komentar, ktery by cloveku poradil, zda stoji za to film videt nebo ne, kazdopadne me ta dvojsedacka vazne potesila. Jo pockat. Vlastne vim, jak ohodnotit tento film - stalo to za prd, budte doma, jeste se cestou do kina spalite o to neprijemne slunce! ()

MEGAJOHN 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem do čeho jdu, že se tam perou, jak takové praní může skončit, a stejně si k těm postavám vytvořím vztah... ()

RomaS 

všechny recenze uživatele

Protože i na druhý den tento fantasy svět nemůžu dostat z hlavy, dokazuje to, že musí být lepší než se na první shlédnutí zdálo. Proto své hodnocení ještě zvedám. První Warcraft jsem hrál asi před dvaceti lety a stejně jako ty další (skončil jsem trojkou) děj jsem vůbec nevnímal. Prostě jsem ho odklikal, abych se co nejrychleji dostal do dalšího kola. Nicméně po včerejším shlédnutí mě příběh zaujal a když jsem z wikipedie porovnal s tím filmovým, tak se překvapivě podobají. Vizuální stránka je úžasná. Nemá cenu popisovat, dobře kopíruje a rozšiřuje design hry. Příběh až na několik hluchých míst a závěrečné gradace hezky odsýpá a pro zasvědceného odhaluje několik akcí ve spojitosti s hrou. Trochu mi vadila nedořešená bojová nerovnováha mezi lidmi a orky. Orkové zde měli silou nekompromisně navrch, tak jsem předpokládal, že budou neohrabaní a lidé to vyváží svou hbitostí. Jenže až na hlavní hrdiny, to tak nebylo. Pokud přehlédnete tento nedostatek je to úžasná zábava. ()

kramatos 

všechny recenze uživatele

Nadšení ze začátku, postupně decimují větší a větší porce zklamání. Člověk který nezná universum warcraftu si film pravděpodobně užije podstatně více. Každopádně casting humanské chátry je katastrofa... Ostatně celkově části s humanama jsou na přesdržku... ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Počítačové animace postav, zvláště orků, jednoznačně 5 *. Příběh je pro znalce světa Warcraft klasika. Neohromí, ale ani neurazí. Po dalších zhlédnutích jsem více pronikl do pohnutek a chování jednotlivých postav a opravuji hodnocení ze 3 na 4* To co mi v kině splývalo s ohromnou barevnou animací vyplulo na povrch. Vše pak dávalo smysl a bylo jen mou chybou, že jsem se v kině nechal unést perfektní GI na úkor děje. ()

pds 

všechny recenze uživatele

Mal by som trochu výhrady ku kastingu a slovenskému dabingu , ale inak zvuk, grafika, animácie, atmosféra 80% ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

První a doufám, že ne poslední střet. Celkově tak kolem hry: nejdříve Warcraft od jedničky až po Frozen, pak WoW cca 2 roky na frečku a 10 let na ofiku; teď 14 x 100 lvl; obě frakce. Celkově tak kolem filmu: jeden z nejdéle a z nejočekávanějších games filmů; viděno v rámci akce Kino v kostýmu a po dlouhé době nebyl člověk v sále sám, i když 100% také nebylo. Celkově tak kolem všeho: překvapením pro mě je, že jsem se opakovaně setkal s nadšeným názorem na film hlavně od lidí, kterým pojmy jako ali/horda, PVP, PVE, Ogrimmar, Black Temple, Goldshire, vůbec nic neříkají a ani nečetli žádnou knížku. Za mě, ať hodnotím ze stránky hráče, čtenáře nebo diváka, stejně plný počet. Jej koukám komentáře uživatelů k filmu počet 600 a můj na CSFD počet 900, to je náhoda. ()

collapse 

všechny recenze uživatele

plusy: Grafika a celkové zpracování, výborně udělaní Orkové, obsazení je taky celkem fajn. první třetina filmu je super, když se s tím vším tak nějak seznamujete zápory: příběh šel promyslet důkladněji, občas mi to přišlo, že byli tvůrci líni to moc promýšlet, tak to udělali jednoduše. Velká výtka u scény, kde je zabit Kalen - reakci jeho otce Lothara mohl Kimmel zahrát a ne se tvářit, jakoby nic. ( porovnejte s 300: Bitva u Thermopyl a Vincentem Reganem). Můj dojem možná hodně snížil i fakt, že jsme šli na dabovanou verzi (jindy nebyl čas), současný český dabing mi přijde hodně špatný, kde jsou hlasy z dob Vinettoua :) ()

aannemer 

všechny recenze uživatele

Víceméně dvouhodinová grafická onanie doprovázená prostinkým příběhem. No, pro současného diváka asi dostačující. ()

wick 

všechny recenze uživatele

Průměr průměrů...pro příznivce videoher asi ok, ale protože si vážím času a hry nehraju, do kina jsem šel jen díky svému klukovi. Dá se na to dívat, ale vzhledem k finančnímu propadu to asi byl první a poslední díl série. ()

Jack_F. 

všechny recenze uživatele

HD verze je naprosto geniální. Graficky a hudebně je to bomba. Úvodní znělka a uvedení do příběhu paráda. Postavy a děj nejsou k zahození. Warchief je hodně dobrej a to i z detailu. :D Kazí to jen méně sympatický ˇučeň" a místy protivný feeling, že do toho chce cpát prsty ten pedofil jménem Disney. Doufám, že bude pokračování, klidně PG18( ano vím to se nestane)...ne fakt, udělat to trochu více temné fantasy a byla by to pecka. Snad jen hlavní výhrada byla k přepínání mezi liniemi alias finální bitva armád a boj na věži. Bylo to místy moc rychlé..já si chci kurde užít tu bitvu, ale né a né mi to dopřát. každopádně to zanechalo jedno velké pozitivum...těším se a doufám v pokračování. ()

Dacsus 

všechny recenze uživatele

Hodnotené s tým, že je to film podľa MMORPG, taktiež s tým, že kravaty sa rozhodly z neho vystrihnúť 40 minút (veď aby sa stihlo viac predstavení za deň, no nie? - fuck), čo evidentne vo výsledku filmu hodne ublížilo (podobne ako v prípade Batman vs Superman a v ďalších prípadoch). Tiež si myslím, že skôr treba tento žáner podporiť, ako ho strhať - nakoniec, v poslednej dobe hry disponujú častokrát lepším príbehom ako aj tie naj filmy, a bolo by fajn, ak by sa konečne k tomu štúdia začali stavať s tým, že je to perspektívne pole. Veľmi rád by som raz dakedy videl sfilmované gamesky ako Mass Effect, The Last of Us, Fallout a ďalšie, ale spôsobom hodným týchto titulov. ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Když to začínalo, chtělo se mi píštět radostí. Pak začala přibývat postava za postavou, které se objevily jen proto, aby je mohl někdo odkráglovat a aby tím vzbudili nějaký kvázi cit v divákovi. Jenomže ty sentimentální scény jsou tak ultimátně trapné, že to rozbijí celkový vpravdě herní dojem. Příště méně postaviček (zvlášť tou zelenou mutantskou prasnicí se nemuselo házet z místa na místo), méně citových výlevů a bude to za čtyři. Vizuál je parádní (Hobite!), Djawadiho hudba jako vždy lahoda (Hobite!) a nuda taky nějak extra nehrozila. ()

Deathwing 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem fanoušek jak her, tak hlavně knih, bylo pro mně náročné tento film upřímně a důstojně ohodnotit, ale je to podle hry a adaptace zatím nejvěrnější. Troufnu si říct že je to něco nového co tu ještě nebylo. Příjemná podobnost kouzel ze hry než jak jsme zvyklý z jiných filmu a to hlavní různorodost orků je naprosto úchvatná. Jenomže chybí epičnost jako v případě Pana Prstenu nebo Hobita a důležité události co byli v knihách se vůbec neobjevily nebo byly z cela pozměněny. PS: Finální bettle mezi Anduinem lotharem a Blackhandem byl velmi drsňácký. ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama