Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

Erico 

všechny recenze uživatele

Dost těžký hodnocení.. Jako bývalý hráč wowka a warcraftů jsem se hodněkrát pousmál ve chvílích, kdy sem viděl známou postavu nebo místo a i celý příběh vnímal trochu jinak. Naproti tomu člověku bez vztahu k Warcraftu, zbyde jen tuctový příběh, ve kterým se navíc bude ze začátku ztrácet, bude mu chybět větší úvod do děje a větší seznámení s postavami. Z čeho ale bude unesen stejně, je vizuální dojem. Warcraft prostě vypadá suprově. Prostředí, postavy (především orkové), města, bitvy, kouzla- ve všem je vidět spousta práce a tenhle vizuální dojem posouvá film minimálně o hvězdu výš. Škoda jen že je Warcraft tolik cílenej na fanoušky. Myslím že protáhnout stopáž o 10-20 minut prologu by hodně lidem zlepšilo celkový dojem z filmu. Viděno v Imaxu. ()

axcris 

všechny recenze uživatele

Duncan Jones to dokázal. Umasíroval miesto potešenia, zábavy a šťastia herným fanúšikom, náročným a aj normálnym divákom. Kritici sú špecifická kategória, ktorá je v mojich slovách len v tom najlepšom umlčaná. Nie som veľký fanúšik hernej predlohy Warcraftu, ale aj tak som cítil. ako keby nám tento svet dal do veľkej kinematografie niečo čo tu ešte nebolo. Bál som sa, že to upadne do Hollywoodskeho glitchu, kde hrdina je nesmrteľný a dobro vždy zvíťazí nad zlým zlom. D. Jones sa možno týchto ingrediencií držal, ale z jeho rúk je z toho napínavý pozerateľný začiatok sľubnej trilógie. Veľmi ma prekvapil. K tomu ešte tá sladká hudba Ramina Djawadiho... ()

zvolsi 

všechny recenze uživatele

Drtivá většina filmů se natahuje, bohužel u tohoto se naopak zkracovalo a je to na tom vidět :( Jinak je to udělané opravdu dobře. ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Naprosto jsem se v tom ztratil a vůbec jsem nepochopil, o čem to je. Nerozeznal jsem hodný vobludy od zlejch voblud a nepochopil jsem, o co komu jde. ()

Staple 

všechny recenze uživatele

Jako okey. Uvedení do světu Warcraftu je pro mě velmi těžké hodnotit. Je vidět, že se tvůrci chtěli zavděčit hlavně hráčům a ne filmovým fanouškům, což u filmu moc nefunguje. Technická stránka podle mě nefunguje jak má. CGI je nádherná, ale moc se nepovedlo zasadit do toho krásného světa reálné herce. Některé záběry vypadají skoro amatérsky (viz knihovna) a některé zase dost vtipně (4metrákový ork na normálním koni). Dále moc nefunguje nestranost s pohledu scénáristů. Ve hře je nádherné, že si můžete vybrat svoji stranu, zatímco zde vás ženou spíš k Alianci. Kde ovšem film exceluje jsou bojové scény. Jsou svižné, nápadité a zábavné. Dále postavy, které jsou mistrovsky rozepsané a cítíte v nich nějaké emocionální pochody, což pro mě bylo u tohohle filmu velké překvapení. Na další díly jsem v celku ready, jen doufám, že je pod ruku dostane schopnější režisér něž Duncan. Takový Wan by Warcraftu slušel víc. ()

mouzi 

všechny recenze uživatele

Warcraft byl jeste na zakladce moje srdcovka, a to se bavim o klasickem Warcraftu, potazmo jeho druhem dile a datadiscich. O WoW nevim zhola nic, takze pokud film vychazi z nej, nemam zdani, jak moc dodrzuje pravidla hry. Pribeh je plytky a bez zapletky, ale to jsem ocekaval. Herecke obsazeni je docela nestastne, ale audiovizual je dostatecne vymluvny, takze i vzhledem k prvni moji vete davam 3,6*. ()

paradoxman 

všechny recenze uživatele

Překvapivě z toho neudělali úplnou béčkovou slátaninu a dalo se na to koukat. I když jsem se nemohl nepozastavit nad některými nelogičnostmi a zbytečnými zkratkami. Samozřejmě z toho mohli tvůrci vytěžit víc, ale budme rádi aspon za to, co jsme dostali. Mohlo to být mnohem mnohem horší. Takhle se můžeme optimisticky těšit na brzké pokračování. ()

Dawydov 

všechny recenze uživatele

Jako neznalci původní hry mi to bohužel moc neříkalo. Námět i děj jsou velmi standardní, ničím nepřekvapí, což je problém. Sice se to občas o něco neklišoidního snažilo (není to zas tak úplně ploché, jak to na první pohled působí), ale pořád málo. Dějově to nepříjemně splývá s tunou dalších filmů/her. Zaujmout by tak mohlo alespoň zpracování, na které jsem se těšil. Je to ovšem přepálené a nedá se to vůbec brát vážně. Je to jistě opět dáno tou předlohou, ale to není žádná omluva pro to, že to není nic vtahujícího ke koukání. V počítačové hře zábavnost plyne z toho, že hráč dělá nějaká svá rozhodnutí, zabaví ho jeho vlastní akce, dění na monitoru je jen prostředek k tomu. Jako divák filmu musí ale tu zábavnost čerpat právě a jen z pouhého sledování. Změna stylizace k něčemu uvěřitelnějšímu by mi tedy vyhovovala více. A nesedí mi ani casting. Žádná z lidských postav nevypadá na svém místě. Zajímavá je snad jen ta míšenkyně. Celkově tedy slabé. Dovedu si představit, že takto někteří diváci vidí Hobita. Ten je ale o míle kvalitnější na mnoha úrovních. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Na hrách ze série Warcraft jsem vyrůstal, dvojka je prostě pro mě stále nepřekonaná modla. A tak není divu, že jsem byl zvědavý na film, ve kterém mí hrdinové ožijí. Nic moc jsem nečekal, ale nakonec jsem byl velmi mile překvapen. Film mě strhl už od začátku a až do konce jsem z něj nespustil oči a hltal ho všemi smysly. Vtáhl mě zcela do sebe a nemohu se dočkat, až bude na světě pokračování. Skutečně vydařený kousek ze světa fantasy. Občas to možná trochu zaskřípe, ale jinak se jedná o strhující počin. ()

halberdier 

všechny recenze uživatele

Režisér Duncan Jones měl na kontě dvě hodně kvalitní sci-fi a tak přechod k velkému blockbusteru byl celkem logický krok v jeho kariéře. Ale ukázalo se, že to asi nebyl úplnmě správný krok - i když né jeho zásluhou. Ne že by Warcraft byl špatný film - naopak jedná se jedno z nejlepších fantasy za poslední roky. Podařilo se mu kvalitně vytvořit úvod do Warcraft univerza, hlavní postavy jsou sympatické, včetně postav orců. Triky a akční scény jsou také povedené, nicméně je vidět, že jde o první film, který nemá šanci na celkem střídmé stopáži dostatečně prokreslit celý Warcraft svět. Film bohužel neměl takový komerční úspěch jak se očekávalo (fail v USA) a tak je otázkou, zda vůbec ještě vznikne nějaké pokračování. Mně Duncan Jones nezklamal, ale raději bych ho spíš viděl u komornějších snímků. A pokračování bych uvítal. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Snímok má chybu, že autori pozabudli na divákov ktorým je svet Warcraftu cudzí. Veľmi prostý príbeh, bez nejakého hlbšieho poznávania postáv, bez analógií... odkiaľ má divák vedieť, že kto je kto a prečo ide tam a tam? Vizuálne pekné... ale to nestačí. ()

marekspanel 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to na podruhé už celé dokoukal...uff chtělo to výdrž. Takových nezajímavých, omletých příběhů je plno poslední dobou. Vítězství formy nad obsahem..? Určitě!, ale i ta působila až příliš dojmem, že sleduju nějaký video v pc hře a už si chystám tlačítko Esc, abych to přeskočil a konečně si mohl zahrát já! Animace jako taková sice kvalitní, ale opravdu příliš umělá, chápu, že přeci jen ten svět a orkové jsou dost fantasy, ale čekal jsem víc (Hobit, nové planety opic třeba). Lidští herci otřesní, ti to celé podle mě poslali do kytek, teda krom Bena Frosta, ale ten to bohužel sám nezachránil. Ani nebudu komentovat různé souvislosti a zvraty v ději, jelikož to byl jeden nastavovaný trapas za druhým, že jsem u toho přiznávám sledoval na mobilu porno :D Jako fanouškovi hry mi bylo dodáno málo nostalgie a tak se snad těším na druhý díl, i když tohle shledávám jako hodně špatný počin, rád bych právě hlavně viděl Temné Elfy a Nemrtvé!!! prosím pěkně :) Dvě za bojové scény a zmáknuté efekty. Do zhouby s tím, kdo to vůbec byl schopen přirovnávat s lotrem! ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Ako ma nechytila pc-hra, tak ma unudila jej filmová verzia, po necelej hodinke som stratil posledné zvyšky snahy o sústredenie sa na dej, priveľa postáv, k tomu ťažko rozoznateľných, dosť ťažkopádne zápletky, priveľa digi efektov, a tak asi jediné pozitívum je celkom reálna prírodná a urbanistická kulisa , takže 20%. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Přebarevné orgie se honosí odkazem na virtuální svět, který už sám o sobě přehání všechno, co v bezbřehých záplavách fantasy našel a posbíral. Bohužel jsem proto nebyl překvapen visuální stránkou snímku, z které bolely oči a v níž najít neupravený lidský obličej v chaosu digitálního pozadí byl téměř nadlidský výkon. Nepřekvapil mne ani přebujelý fikční svět, který se odvážně rozjel naplno, aniž by bral ohledy na diváky, kteří o něm nikdy neslyšeli. Co mne však překvapilo, byla skutečnost, že celý film a jeho scénář fungují jako celek, vyprávění nemá prázdné místo a zacházení s hlavními postavami a předpokládanými tahouny děje je více než drsné. Z těchto důvodů nelze tento snímek podle počítačové hry zcela odsoudit a jsem velmi zvědav, zda si asijští fanoušci vylobují pokračování. ()

Myath 

všechny recenze uživatele

World of Warcraft jsem hrával celkem intenzivně přes 10 let, kolik času jsem strávil s nepřekonaným RTS Warcraft 3 a multiplayerem War2 v hodinách informatiky na základce už ani nespočítám. Každopádně vím o Azerothu celkem dost a Warcraft na filmovém plátně byl můj hráčský mokrý sen. Nerdgasmus se ale nekonal. Nepřišlo ale ani zklamání, kterého jsem se tak bál. Problém Warcraftu je jeho rozměr. Lore jeho obrovského světa je zachycený v mnoha hrách a ještě více knihách, se spoustou postav a událostí. A i když se film soustředí na velmi důležitou kapitolu historie Azerothu, protože potřebuje představit obsazení věcí budoucích, nebyla to nejlepší volba. Pro diváka neznalého (alespoň her) je představených postav mnoho a výskyt některých bude v případném pokračování přinejmenším matoucí. Pro mě jako fanouška, je tato kapitola po příběhové stránce spíše z těch méně přitažlivých. Jsem ochotný přimhouřit oko nad odchylkami od předlohy a budu doufat v pokračování (Čínské tržby mi stále dávají naději), které se snad nebude bát otevřít epičtější příběh, protože svět vytvořený pro tento film, i přes slabší děj, atmosféru Warcraftu zachytil docela dobře. ()

JenomDominik 

všechny recenze uživatele

Hru jsem nikdy nehrál, ale jelikož mám rád fantasy, film jsem si opravdu užil a pro fanouška série to musí být super zážitek, kéž bych se já dočkal podobných dobře zpracovaných filmů mých oblíbených her, jako je například the last of us. 4* (80%) ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama