Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

Desmond04 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je pravděpodobně ovlivněno mým neználkostvím co se týče série Warcraft. Není to rozhodně špatný film, jen mě to prostě nestrhlo tak jak bych čekal. Trailer byl velkolepý, díky němu jsem čekal velký epos, který bych sledoval s otevřenou pusou, to se ale bohužel nestalo. Ano podívám se na pokračování, příběh mě zaujal, ale kýžený wow efekt mě Jones bohužel nedopřál. A názory, že to bylo lepší než Hobit, nebo že se to dokonce vyrovnalo Lord of the Rings...tak to jako fakt ne pánové ()

KorenGeorge 

všechny recenze uživatele

Poměrně fajnové oddechové fantasy podle legendární počítačové hry. Příběh s dobrými a zlými postavami je sice velmi jednoduchý až pohádkově úsměvný, na druhou stranu má slušné tempo i svou logiku. Vizuální stránka moc pěkná,celý lidský svět vypadá originálně, Orkové i ostatní příšery působí zajímavě, zbroj rytířů a zbraně stylově přepálené. Škoda jen, že nebylo víc času věnováno postavě Orca Thu? a jeho rodině, který byl mnohem zajímavější než lehce jaloví hrdinové lidští. Souboje a akce má slušnou úroveň a nuda rozhodně nehrozí. Ač jsem nikdy hru nehrál, svět Warcraftu se mi velmi zamlouval, a dokázal mě na 2 hodiny vytrhnout z reality všedních dnů. Těším se na další pokračování této akční (fanoušci hry prominou) pohádky. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z megalomanských snímků, co bohužel nenadchne. Nudil jsem se. Chyběla tomu lepší hudba. Lepší by byl dojemnější, víc chytlavý příběh, klidně na úkor přehnaných efektů. Dojem, dobrý trailer ke hře, nic víc. ()

Cvachetka 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení a jedno z nejlepších fantasy roku. Travis Fimmel a Ben Foster naprosto skvělí. Zbytek osazenstva se zdatně přidává. Svět Warcraftu je barevný a úžasný. 90% ()

Tondonis 

všechny recenze uživatele

Čo povedať... Nudil som sa. Akože vizual faaaajn. Akože hudba fajn. Akože postavy a svet celkom fajn. Ale bolo to strašné klišé asi vo všetkom. Slabé (a pred premiérou slubovane veľké) finále. 60% ()

Horác 

všechny recenze uživatele

Hru znám jen podle názvu, což mi přineslo při sledování svobodu v tom smyslu, že jsem nesrovnával film s gamesou v žádném aspektu. Moje neznalost nicméně měla i nevýhodu - ztrácel jsem se v postavách a některé jsem od sebe špatně rozlišoval. Každopádně jsem viděl příjemnou fantasy podívanou. ()

Sentinel 

všechny recenze uživatele

Wowko jsem sice hrál, lore ale moc neznám, což si myslím že je hlavní problém téhle adaptace, která je zcela zřejmě určená divákům, kteří už předem vědí vo co go. Neználek jako já se v přehršelu postav ztrácel a film se ani v nejmenším nepokouší někoho náležitě představit, popř. vysvětlit kdo je vlastně kdo, jaké má motivace, atd. Taky je vidět že se hodně stříhalo, aby se toho do těch dvou hodin vešlo co možná nejvíc. ()

Lukys 

všechny recenze uživatele

Se všemi jsem se bez problémů ztotožnil a sedl si s nimi už na začátku. Postavy jsou dobře napsané, až jsem se celkem divil. Nejvíce jsem si oblíbil postavu hlavního orka, náčelníka klanu...blabla...jeho jméno si už nepamatuju. Ork co chce chránit svůj lid, svoji ženu i dítě, byla nejlepší postava ze všech (podle mě). Hodně jsem mu fandil. Postavy lidí mě už ale zas tak nezajímali. Král Azerothu se mi po celý film zdál nejistý a nerozhodný, ale spíš za to mohl ten jeho výraz v obličeji :D Jakýsi velitel královské gardy (fajn...nepamatuju si absolutně žádný jméno) už byla lepší postava. Ale zklamala mě zde jedna věc. Prokreslení a charakteristika postav je sice bezva a jsou to všechno dobře napsané i zahrané postavy. A však když došlo na pár scén s emocemi a city, byl jsem zklamán. Například...vstah hlavního lidského hrdiny a jeho syna bych spíš přirovnal ke vstahu strýce se synovcem. Celý byl spíše nazáživný, neprocítěný a neemotivní. A když došlo na jistou scénu (nebudu prozrazovat), celé to akorát potvrdilo moji domněnku. Jinak celý příběh je též napsaný bez menších chyb. A na jeho kvalitě mu přidává i několik nečekaných zvratů, které mě opravdu překvapili. Z trailerů to možná vypadá prostě a předvídaltelně, však samotný příběh dokáže překvapit a dělat divy. Děj plyne rychle a nudit se moc nebudete. Na dvou hodinový film se toho děje dost k upoutání Vaší pozornosti, ale kdyby tvůrci nevystřihli 40 minut z celkové délky snímku, mohli se vstahy a dějové linky více prokreslit a větší prostor by jim rozhodně neškodil. Počítačové efekty jsou další dobrou (asi nejlepší) stránkou filmu. Je vidět, že si zde filmaři se všemi orky, trpaslíky a mnoha zvířaty pohráli s grafikou a svým vzhledem se mohou rovnat nejlepším filmovým trikům současnosti. Ani kouzla, která se zde objevují, nevypadají nějak zle. Finále je velkolepé, bez většího neuspořádání a dá se v něm orientovat. Stejně bych tu něco vytkl. Mám na mysli závěrečný boj mezi hlavním hrdinou a jedním z orků. Celý boj mohl být delší a myslím, že by se na něm filmaři opravdu vyřádili a my, diváci, bychom potom dostali o to větší zážitek. Výsledkem je překvapivě zábavný, dobrodružný film, který možná oslňuje efekty, grafikou a dobrým dějem...ale na propracované, až srdceryvné fantasy Pána prstenů Petera Jacksona...tohle prostě nemá. I tak říkám..sem s dvojkou! HODNOCENÍ: 78 % ()

BrusVejn 

všechny recenze uživatele

Bola to síce dosť nuda, ale ku koncu to nabralo obrátky a vyliezla z toho fajn fantasy. Škoda len miestami treťotriednej produkcie a treťotriednych hercov. Odporúčam Duncanovi Jonesovi nemrhať talentom na takéto vtákoviny a vrátiť sa k réžii peciek typu Moon a Source Code. ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Očakávania boli veľké... no ako sa ukázalo po premiére, tak až priveľké. Ako človek, ktorý nikdy nehral žiadnu hru zo sveta Warcraftu (či už RTS alebo MMO), som mal problém sa prvú polovicu filmu vôbec zorientovať. V úvode je predstavených priveľa postáv, medzi ktorými sa často skáče, čo dej zbytočne triešti. A keď sa do toho divák už časom dostane, tak je takmer koniec. Samotný záver je zase príliš uponáhľaný a skratkovitý, filmu by prospelo mať tak o 20-30 minút navyše, prípadne vymeniť formát za seriálovú minisériu. Ak je tu ale niečo, čím snímka skutočne vyniká, tak je to úžasný vizuál typicky Blizzardovského strihu, ktorý v doprovode skvelých hudobných tónov vytvára jeden z najpodmanivejších fantazijných svetov, ktoré sa kedy objavili na filmovom plátne. Po druhom pozretí (s 3 ročným odstupom!) mi už takmer vôbec nevadil úvod, mal som dobrý prehľad o postavách a príbeh mi pripadal oveľa svižnejší a kompaktnejší. Moja jediná výčitka tak opät smeruje k záveru, ktorý je jednoducho nepodarený. Inak ide o relatívne slušnú adaptáciu predlohy, pričom sa nehanbím zvýšiť na 4*. ()

endrix 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že sleduju hodně dlouhé a hodně dobré intro ke hře. Jednoduchý, ale dobrý příběh, průměrné herecké výkony, průměrné triky, spíše komorní výprava. Nic víc, nic míň. ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem jestli tři nebo čtyři hvězdy... WoW sem nehrál, nikdy mě to netáhlo, hrál jsem jen Warcrafty... Když zhodnotím čistě film... Dobré... Celkem slušně se bojovalo... Hudba dobrá... Jediná nevýhoda že se občas člověk nevyznal v postavách v těch vedlejších, hlavně v Orcích... Chvilkama sem nevěděl kdo je kdo... Ale jinak prostě paráda... Mohlo to dopadnout hůř... ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Protože jsem to nehrál, tak su asi pozadu a některé věci mi unikají. Například sem myslel, že ten šedy cápek chce zničit toho zlého čaroděja a skončit válku a že to chce aj ta zelena běhna, ale ta nakonec toho čáryfuka ještě zachranila a každou chvílu tam někdo nechce válku, pak zas chce a nechce ... no a su z toho celkem zmatený a v těch magičovinách sem se taky moc neorientoval. No a ten vyměklý lidský král je spíš jak nějaký kokotko z EU než z nějaké jakoby středověké doby...takové jako jú valí se na nás po zuby ozbrojená horda, pojďme je přivítat věncem a pěknou pesničkou a zintegrovat je - na tady máš dýku dívenko. Takže je to asi spíš pro fanoušky hry. Ale jinak je to udělané dobře - spíše světlá výjimka mezi adaptacemi her než propadák. Snad se to udrží na solidní úrovni i v dalších dílech. ()

kacer4 

všechny recenze uživatele

Hru som hral asi jednu hodinu, takže neexistuje u mňa žiadna znalosť mytológie. Preto som bol aj dosť skeptický pred týmto filmom, ale na moje prekvapenie som to celkom zvládol. Celkom som chápal konanie postáv, aj keď ich bolo veľa a skutočne som si vytvoril vzťah asi len k jednej. Pre fanúšikov je to možno pecka. Pre mňa trošku lepší priemer. ()

Sherty 

všechny recenze uživatele

Ach ten Warcraft. Fanouškem her jsem od útlého dětství, nemluvě o létech strávených u World of Warcraft. Začínal jsem někde u 60%, ale teď když jsem viděl film už 4x, tak musím uznat, že se mi film líbí více a více .... 90% ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Hry ze světa Warcraftu jsem nikdy ani koutkem oka nezahlédnul, takže jsem nevěděl, co mám od filmu čekat. Rozhodně jsem ale čekal daleko temnější atmosféru (něco jako nejtemnější pasáže z Pána prstenů) a více propracovaný příběh. Takhle je z toho film spíše pro zapálené hráče a případně pro děti. Ale po vizuální stránce není co vytknout. Souboje s Orky byly celkem dobré a když se rubali ti přerostlí Schwarzeneggerové, tak bylo na co se dívat. Spolu s občasnými kouzly to bylo vlastně to nejzajímavější z celého filmu, a to je dost málo na spektákl s takovými ambicemi. Čekal jsem, že se z něj posadím na prdel, čekal jsem nový temný svět (zejména když na mě vykukovaly velmi slibně vyhlížející plakáty), který by mohl konkurovat Pánu prstenů, ale bohužel nestalo se, přece jen je těžké ve světě fantasy přijít s něčím novým, i když Tolkien po Hobitovi přišel s ještě lepším dílem a svůj svět neustále propracovával. Uvidíme, co přinesou případné další díly, jestli budou lepší než První skřet. 68% ()

OzzyCobain 

všechny recenze uživatele

Děcka. Já nevím, Anglosaské fantasy mi nikdy nijak zvlášť nesedělo. Přesto jsem schopen si ho užít. Ale tohle fantasy? Nedokážu to nikam pořádně zařadit. Warcraft založil vlastní typ fantasy (do kterého můžeme třeba zasadit ještě Warhammer), který nejen že nerespektuji. Nýbrž jím hluboce pohrdám. Rád bych si o této divné píčovině popovídal s mistrem Sapkowskim. Myslím že bychom se oba shodli na tom jak je mytologie tohoto světa špatná. O této mytologii navíc sám něco vím, jelikož jsem se jednu dobu o tohle zajímal. Každopádně, zpátky k filmu. Příběh není nijak dobrý, je zde jeden, dva zvraty, ale jinak je poměrně předvídatelný. Postavy jsou navíc nudné a špatně zahrané (mluvím na tebe mr. Jesus). Navíc na to že se film jmenuje Warcraft, tady není téměř žádná war. A finální CGI bitva to rozhodně nezachraňuje. Plus dávám snad jen za vizuály. A za to že, ačkoliv to nerad přiznávám, se zatím jedná o nejlepší film podle videohry. ()

Shady 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych dát pět hvězd a za ten Ragnarův, ehm pardon, Lotharuv skluz a přefiknutí Blackhanda bych o tom možná i uvažoval, ale nakonec musím zůstat u čtyřech. Nehrál jsem WoWko, jediný k čemu jsem trošku nachomejtl je Hearthstone, kde jsem poznal pár stejných jmen hlavních postav - zmíním paladina Lothara a warlocka Guldana, jinak jsem nepolíbený ovšem. No a zkrátka je to u mě na pět hvězd takový až moc jednodušší. Bylo to epický, bylo. Chci pokračování, chci. Travis byl super, vše šlapalo efekty nádhera, souboje super, ale dejte mi ještě víc prosím ať cítím tu pátou hvězdičku na sto procent. Prozatím tedy nejsilnější čtyři a doufám, že se toho pokračování dočkáme. ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama