Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

Danny Nolander 

všechny recenze uživatele

Warcraft film... Po vizuální stránce perfektní počin! Ten svět, příšery, kouzla - zkrátka všechno, je prostě nádhera. Snímek sice nevypadá nějak reálně, ale o to přeci ve Warcraftu nikdy nešlo! (I když to plastové brnění u lidí bylo jako pěst na oko.) Všichni, co hráli klasické RTS nebo WoW, tohle vědí. Problém je ale příběh. Warcraft je totiž poměrně rozsáhlá látka, která se nedá tak úplně zkrátit. Je tam plno postav a událostí, které mají velmi důležitou roli. Jenže ve filmu nám byl Warcraftový svět představen hodně ostrouhaně, a myslím, že většina lidí, co nezná Warcraft z her, knížek či komixů, se nemohla ve filmu plně orientovat. Je to na jednu stranu velmi složitá látka, o které je třeba něco vědět, pokud chci tento film zkouknout a mít z něho nějaký ten požitek. Myslím, že by si to zasloužilo třeba celou hexalogii (jako tomu bylo u Star Wars) či nějaké kvalitní seriálové zpracování. Jinak Travis Fimmel mě z lidí hodně bavil, ale více se mi líbila orkská dějová linka. ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele

Úžasne vytvorený a prepracovaný svet na rovnakej úrovni ako Star Wars alebo príbehy zo Stredozeme (Pán prsteňov, Hobit). Vizuál, hudba, bitky sú parádne. Postavy tiež dobre fungujú. Veľká chyba podľa mňa bola, že Warcraft: Prvý stret nebol rozdelený na dve časti alebo z toho celého mohol byť rovno seriál. Pretože vo filme nie je viac vecí vysvetlených (čo, ako funguje) a viaceré postavy tu nemajú toľko miesta, koľko by si zaslúžili. Preto som niektoré dejové zvraty chápal ťažšie. ()

JokerBaby 

všechny recenze uživatele

Úžasný film kde sa stretne dobro a zlo. Obrom sa podarí dostať cez akýsi portál do zeme ľudí. Niečo podobné nájdete vo filme Jack, zabijak obrov . Portál sa otvorí do doby bájnych bojovníkov ktorý boli taktiež stelesnením obrovskej sily a odvahy. Preskočí tu aj iskra jednej obrice k bežnému človeku, k bájnému bojovníkovi zvanému LOTHAR. Takýmto nápadom zpracovaných do filmu dávať vždy 5 hviezd. Kľudne ich môžu točiť do nekonečna. Film sa určite oplatí pozrieť - tu nie je čo vytknúť ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Dlouho panovalo takové nepsané pravidlo, že nelze natočit dobrý film podle počítačové hry. Warcraft tohle dle mého názoru zničil a dokázal vytvořit dobrý film. Ono už v minulosti se ukázal sice kousek, který se mi líbil a bylo to Assassin's Creed, které sice schytalo hate, ale mně se líbilo a od té doby jsem si řekl, že filmy podle her už začínají pomalu, ale jistě fungovat a Warcraft to podle mě akorát potvrdil. Nádherné CGI. Bezva zápletka. Supr fight scény. Co dodat. Prostě se to povedlo. Možná se mi i film líbil proto, protože nejsem fanoušek Warcraftu a tak ani neznám nějaký příběh nebo prostě pořádně nevím o co se tak jedná. Jedna moje kamarádka, která je úplně zažraná do světa Warcraftu, tak právě jí se film nelíbil. Tak nevím, jestli to nebude film pouze pro ty, co neznají příliš hry. Na jednu stranu já si právě dost dobře pamatuji, že já jsem velký fanoušek série Assassin's Creed a dohrál jsem (kromě těch menších) všechny díly a film se mi líbil. (Asi jedinému). Čistě za mě je tedy Warcraft dobrý film, který můžu doporučit. 7/10 ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 6/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Pre hráčov možno o hviezdičku lepší pre vizuál, ale scenár je taký vycucaný z prsta, postavy nedôveryhodné. Súboje úplne mimo. ()

Barthezz 

všechny recenze uživatele

Splnenej sen ! :] ale mohlo to bejt v CGI cele... toho si vsimla i ta moje, ze to tam proste tak nejak "vadi" ti realni herci. ()

Gluminator 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem mile překvapen, očekával jsem totiž béčko slátaninu, a to jsem hrál wowko 6 let, nicméně to bylo decentní a ničím to nepokazili. Ale musím podotknout, že je to film pouze pro lidi co se orientují ve světě warcraftu. Pokud bdue další díl, tak jsem zvědavý jak to bude dále. Jediné zklamání bylo, že soundtrack nebyl ze hry wow, který aspon mohl naladit na nostalgickou vlnu, stačili by jen města... 85% ()

UncleMorty 

všechny recenze uživatele

Film hodnotím nezaujatě, narozdíl od tlupy ostatních uctívačů značky. A co k němu říct? CGI je opravdu na top úrovni a ladí s celým filmem, nicméně ta překreslenost a přebarvičkování bije šíleně do očí, ty odkazy na hru jsou prostě filmem cítit až moc, i přes neustálé sliby, že film jde do rukou všem divákům. Jasně, je to fantasy, ale fantasy nikdy nebylo až tak okaté jako zde. Střih se též moc nepovedl, neustálé skákání z akčních scén, do scén dialogu? To je snad vtip ne? V závěru filmu jsem měl též pocit, že prostě lidi co universium neznaji a maji jen radi fantasy, se prostě ve filmu ochudí o víc jak polovinu, film v sobě nese neustálé odkazy na hru, nebo na dějové linky které nastanou. Hodně lidí proto tedy nepochopí třeba proč se neustále ve filmu ukazuje ksicht Hellscreama nebo jiné postavy určené pro další film. Za mě tedy hodně velmi slabý průměr. Že je pokračování na cestě je jasné asi víc než dost (film bude mít tržby veliké, už jen ze zvědavosti diváků), nicméně další díl bude dle meho nazoru konečná této fantasy serie. ()

kokopysk 

všechny recenze uživatele

Na film, jsem se neskutečně těšil již od prvního oznámení před x lety. Opět jsem se přesvědčil, že kritci jsou akorát umělci bez duše a film zbytečně ztrhali. Vizuál na jedničku, na filmu je vidět, že je to prostě fantasy a je to adaptace hry a reálné prostředí bez barev by k filmu prostě nešlo. Magie v tomto filmu byla zpracována naprosto famózně. Příběh byl od originálu celkem upraven ale základ zůstává v podstatě stejný. Scénáristi měli nelehký úkol zpracovat příběh tak aby se dal lineárně vyprávět prakticky od prostřed a zároveň aby ho pochopili neznalci universa. Úvod byl poněkud rychlejší ale na druhou stranu byl příběh Warcraftu postupně vysvětlován v průběhu celého filmu, takže příběh zvládli vstřebat i lidé co se v tomto universu nepohybují. Určitě se těším na pokračování a doufám, že až se film dostane přes počátek příběhu a přehoupne se do zajímavější a známější fáze tak překoná zbytečně přeceňovaného Pána Prstenů. ()

Dejw1d 

všechny recenze uživatele

Som fanúšik a hráč ale myslím, že to nehrá dôležitú úlohu. Príbeh začína úplne od počiatkov takže na svoje by si mal prísť aj nezasvätený a negatívne ohlasy na to, že sa všetko odohráva moc rýchlo a ťažko sa s tým zoznamuje sú totálne ko*otiny. Bolo to ukázané priamočiaro bez žiadnych zbytočných rečí. A nebolo toho tak veľa. Zapamätať si pár dôležitých pojmov ako Stormwind, Karazhan, Dalaran, Gul'dan, Lothar, Durotan, Blackhand (veľké plus slovenskému dabingu za zachovanie pôvodných názvov) či Medivh není až taký problém pre normálneho človeka keď sa pritom opakujú nonstop. A zápletka je primitívna. Audiovizuálne spracovanie je výborné... Spelly, spracovanie orkov, gryphona... proste krása. Bitky - nádhera. Fight medzi Gul'danom a Durotanom by som sledoval dokola. Za ďalšie plus pokladám aj využitý humor či zakomponovanie polymorph. A nech nezabudnem, ten murloc :D :D Úmrtia niektorých hlavných hrdinov tiež veľké plus aj keď práve jednej postavy mi prišlo ľúto. Čo by som vytkol je nezmyselná romacna medzi Lotharom a Garonou či pokus o ňu. FOR THE HORDE!!! Nech nám už oznámia 2ku. ()

Lasa 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych byl zklamaný protože jsme od toho nic extra nečekal. Na to jak se čekalo dlouho by fanoušek čekal doslova porno pro oči a místo toho dostane průměrnej film se slabším dějem, nic moc hereckými výkony a takovým tím pocitem uvnitř co člověku říká: Sakra to bylo nějaký chudý a chybělo tomu něco, nebo snad tomu chybělo víc? Pevně doufám, že Blizzard s chytne za hlavu a u dalšího dílu změní režiséra a scénaristu. ()

Srpenec 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšil snad od dob Avatara. Pár dobrých hlášek ve filmu bylo, takže jsem se docela bavil. Grafické zpracování je perfektní. Hudba k tomu byla také skvělá. Nejsem si však úplně jist, že díky tomu je potenciál k dalším dílům. Leč tento první měl dobře nakročeno, čekal jsem od toho něco víc. Jestli ano, chce to více zapracovat na scénáři. Místy to bylo opravdu nudné. ()

jizvoun 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanoušek série warcraft strategií, ale "wowko" jsem nikdy nehrál. Tak trochu to pro mě byl nejočekávanější letošní film. Bohužel jsem zklamán. Scénář špatný, dialogy špatné, chemie mezi postavami žádná. Neuvěřitelně mě tam sraly ty rádoby sentimentální scény podbarvené srdcervoucí hudbou, které byly spíše trapné v tom počtu, ve kterém je tam naházely. Přišlo mi, že tam ty postavy soutěží, která z nich měla smutnější minulost. A vadila mi tam hodně Garona, nebudu popisovat proč, ale bez ní bych si ten film užil mnohem víc. Na druhou stranu musím vyzdvihnout digitální efekty, ty byly úžasný, masky fajn (až na brnění krále Llana), bitky byly taky hezký. Je jasné, že pána prstenů to nedostihne ani omylem, ale s nadějí budu očekávat další díl. Zároveň s nadějí doufám, že blizzard procitne a vymění post režiséra a scénáristy, protože tohle jim opravdu moc nešlo. ()

mrGhostly 

všechny recenze uživatele

Asi se teď dopustím strašné nehoráznosti, ale film se dle mého názoru kvalitou vyrovnává ''nedávnému'' Hobitovi a troufám si říci, že pokud vznikne pokračování, mohl by dotáhnout i LotR (a to jsem hodně ortodoxní fanoušek trilogie). Příběh, scénář a herecké výkony parádní, efekty výborné. Každá minuta, i když by si film rozhodně zasloužil delší stopáž, je maximálně využitá. D. Jones dosáhl něčeho neskutečného, odvyprávět všechno během dvou hodin. Jakožto člověk, který vyrostl na Warcraftu, přiznávám, že mé nitro brečí radostí. Filmový Warcraft svět byl ztvárněný přesně takový jakým vždy byl - komplikovaný, vážný a surový. Za to, i za odkazy na mnoho herních momentů patří autorům nesmírné díky. Snad se dočkáme dalšího pokračování, které má ještě mnohem větší ambice než První střet. A to i přes naprosto šílenou smršť negativních recenzí. // IMAX // orig. znění // 9. 6. 2016 // 90% ()

Robino15996 

všechny recenze uživatele

Popravde veľmi som sa toho obával. No na moje prekvapenie to bolo príbehovo až veľmi dobré, čo zatienilo aj ten trošku...ehm trošku dosť umelý svet. Tak isto obsadenie bolo perfektné. Rozhodne najlepšia fantasy posledného obdobia. Dúfam, že sa čo najskôr dočkám dvojky. 80% ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama