Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

filmfan7 

všechny recenze uživatele

***** Tolko mystiky a tak ohromujúco stvárnenej som ešte nikde nevidel. Super fantazijný príbeh. Vymyslené postavy orkov s dokonalým vykreslením. Som v kine žasol. Výprava. Herecké výkony. Niečo úžasné...a vizuálne efekty predčili moje najtajnejšie očakávania a k tomu atmos dolby surround...a je z toho zážitok na dosť dlhú dobu. ()

Studnator 

všechny recenze uživatele

Jednou přijde den, kdy si tenhle film nezaslouží víc než tři hvězdy, ale dneska to nebude. Pro mou hráčskou dušičku požehnání, pro děcko ve mě, které vyrostlo na přesně tomhle typu fantasy, kterou nikdy nikdo nedokázal dostat do filmu, naprostá bomba. Má to svoje trhliny, takovou tu pohádkovou vymydlenost světa a postav, občasné nelogické chování postav... ale je to film s největší koncentrací badass postav za poslední dobu, vizuálně je to boží, má to vynikající casting a je to i pro nezasvěcené. A ano, jednou přijde den, kdy si řekneme: "Bylo to trochu stupidní, teď už víme, že dokážeme dělat lepší videoherní adaptace a lepší fantasy filmy." Ale dneska ne, dneska za 5. ()

KraLuban 

všechny recenze uživatele

Lehce rozporuplné, ale jinak opravdu slušné - nádherný vizuál (zejména skvělí orkové), rozporuplné obsazení, spíše průměrný příběh...a přesto, krásně to funguje a opravdu stojí za podívání. 20 let zpátky a bylo by to o hvězdu víc. Takhle 80%. ()

LL CoOl J 74 

všechny recenze uživatele

Na to ze jsem hru nikdy nehrál tak jako filmového fanouška mě film zaujal orkové jsou udělané skvěle ty postavy ... Dá se říct ze jak kdyby dělali tisíce hůlku :D .. Za me **** už se nemohu dočkat pokračování .. Videno v kině 12.6. 20:00 Kinosvet Chomutov .. ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

Hru rovnako ako knihy Warcraft som nikdy nevidel a preto som šiel na film ako na klasicky Fantazy epos a musím povedať že som bol veľmi spokojný. Výpravou a celkovým pocitom z projekcie by som to mohol skoro ,ale stále iba veľmi opatrne prirovnať k pánovi prsteňov. Vyzerá to že sa zrodila nová sága filmového fantazy sveta, ktorá ma veľký potenciál. ()

tinss_18 

všechny recenze uživatele

Pre mňa ako vopred nezainteresovaného diváka, ktorý predtým o Wowku len počul, tak ma tento film až tak veľmi nenadchol. Zo začiatku som sa strácala, pretože o postavách tam bolo toho veľmi málo a nevedela som o čo im ide. Film som videla v kine, a soundtrack je skvelý, tak isto aj postrodukcia, ale celkový príbeh mi prišiel veľmi odfláknutý. I keď, ide o prvý film, v druhej časti možno sa poučia z týchto chýb a príbeh bude niečo viac... ()

Majxi 

všechny recenze uživatele

Film mě velice překvapil... Co se týče efektů a herců pro mě na prosto dokonalé... krásná příroda.. krásně ztvárnění ras ... ORKOVÉ se povedli na výbornou... líbí se mi, že zachovali původní jména měst. Škoda toho děje, ale to se dalo čekat.. už aby bylo pokračování... ZA MĚ 5* ()

Sombreri 

všechny recenze uživatele

Splněný sen mnoha let přání, vlastně už od okamžiku kdy jsem poprvé sedl k warcraftu na pc. Užíval jsem si každou chvíli v kině a jen se mě dotýkaly nostalgické vzpomínky na čtení knížek ve vyučování pod lavicí.. před spaním u lampičky a prožívání všech dobrodružství postav v mé fantazii. Jako skalní fanoušek jsem naprosto spokojený a nemůžu se dočkat dalšího dílu. ()

exotman 

všechny recenze uživatele

Warcraft jsem hrál celkem asi týden(a to beru wow Warcraft III: Reign of Chaos dohromady) a musím říci že nesouhlasím s těmi četnými tvrzeními o tom že je to pro nezasvědceného diváka nepochopitelné. Mám rád fantasy a tohle byl důkaz co dnešní technologie dokážou i s komplexním a dlouhým příběhem. Autoři se tady museli vyřádit na nemálo věcech - ta velikost orků vůči lidem prostě působí tak strašlivě impozantně, nemohu najít film kde by se něco takového objevovalo. Ano asi jich pár je, ale byly tak zajímavé že si na jejich jména navzpomenu. To se mi u Warcraftu nestane. Supr film s hodnocením takových 90%. ()

CHYREN 

všechny recenze uživatele

Líbilo se a i když hraji hry už nějakej pátek, Warcraftem nepolíbený a fantasy unuděný..tohle mělo koule! Pikantní je, že jsem si dával Total war: Warhammer a nudil mne. Už nebude. Díky! Tvůrci zadělali na daleko obsáhlejší ságu. Zcela nenuceně, jaksi přirozeně na celou horu obsahu. Už se těším na další kus. ()

Mmariner 

všechny recenze uživatele

A za mě fajn... jsem fanda chvilku jsem aj wowko hrál tak možná proto se mě to líbilo a trochu víc než lidem co to universum nezná.... nebylo to uplně nejvíc top příběhově. Ovšem já se parádně bavil, bylo to vtipný a hodně krásně udělaný... tak kde je druhej díl, sem sním! ()

james11 

všechny recenze uživatele

Na to, že tenhle svět znám víceméně jen ze hry Hearthstone, tak jsem souvislosti docela chápal a film jsem si opravdu užil. ()

D||X 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná, dechberoucí fantasy od A až do Z. Reálně na úrovni 4*, ale vzhledem k nostalgii dávám plných 5*. ()

HMTD 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek Warcraftu a Blizzardu všeobecně jsem nadšen, čekali jsme hodně dlouho a po prvních ukázkách nebylo jisté zda dostaneme skvělí film, to vše se v kině rozptýlilo a od prvních minut bylo jasné že Blizzard a filmoví štáb odvedl dobrou práci. Pominu odchylky od her a knih, ty jsou relativně nepodstatné ve světle toho co se povedlo. Podařilo se odstartovat novou filmovou sérii a doufám že to je odrazoví můstek i pro film s motivem Diabla, snad se teď dočkáme Blizzard filmu nejméně každé dva roky. ()

rime 

všechny recenze uživatele

Překvapivě solidní, ale přiznávám, že jsem fanoušek WoW. Je taky potřeba říct, že by to mohla být totální pecka ala Avatar, svět Azerothu je úžasný a na plátně to vypadá famózně, prostě ta atmosféra a potenciál tam je. Jenom by to chtělo lepší scénáristy. Taky mě překvapila Horda a to hodně. Nikdy sem za hordu nehrál, ale tenhle film vás přesvědčí, která strana má koule. Orci vypadají naprosto úžasně, zvlášť v porovnání s lidmi, kteří jsou hodně matní a nevýrazní. ()

Motyuek 

všechny recenze uživatele

Já z toho mám fakt hodně smíšené pocity, Na jednu stranu vizuální orgasmus. Triky perfektní, orkové jako živí, krásně svítící magie a nádherně zpracované kulisy. Na druhou stranu panákoidní postavy, přičemž hlavně lidský čaroděj v podání Ben Foster se choval jako naprosté pako. Hodně se na tom podepsaly dialogy, jejichž autor by si měl, za to co spáchal, povinně každé ráno před zrcadlem naliskat ()

sigiMAN 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik som sa potešil, čítal som knihy, strávil som hodiny pri hraní hier, poznám ten svet. Prostredie, celý Azeroth alebo ak chcete Warcraft svet bol spracovaný presne tak, ako by som si predstavoval od krajiny, cez spelly a samotné postavy - orkovia boli výborný, tá grafika famózna. Ako fanúšik som zároveň aj poznal dej, takže som v podstate vždy v pohode vedel o čo ide, čo sa práve na plátne udialo a čo sa udeje ďalej. Keď sa však odosobním od toho všetkého, príbeh bol spracovaný úplne nedokonale, nepochopiteľne, bez nejakých prepojení. Zdalo sa mi, že cieľom bolo predstaviť svet, predstaviť postavy, predstaviť frajerov zo špeciálnych efektov, ale príbeh a samotný dej, psychika postáv a všetko to, o čom ten svet je tam chýba. Máme tu peknú krajinu, dobre spracovanú bitku ale netušíme prečo sa bijú, prečo niekto spravil to čo spravil (samozrejme ja to viem, absolútne nie vďaka filmu). Jasné, je to zložité pretože uspokojiť hráčov a zároveň turistov je najhoršie čo môže byť. Pokus bol ale nepodaril sa. Ako fanúšik sa teším na dvojku a ako fanúšik dávam v pohode 85%, ako divák si však nemôžem pomôcť, nebolo to vôbec tak vyvážené a dotiahnuté. Chýbalo tomu k dokonalosti veľa takže nemôžem inak - 70%. ()

raru 

všechny recenze uživatele

Vizuál skvelý,ale príbeh je prinajlepšom plytká zlátanina,ktorá ma jednoducho nezaujala,ale čo možno čakať od počítačovej hry? ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama