Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

andrew.cygal 

všechny recenze uživatele

Efekty, střih, kamera, masky, herci, vše bylo super! Samozřejmě, má to své mezery, ale co/kdo ne? Já si to užil. Warcraft jsem hrál od prvního dílu a sem tam si ještě zahraju. Takže pro člověka, který ví, o co jde, je film až povinností vidět. ()

mar4s 

všechny recenze uživatele

Kostymy epic, jinak malo propracovane postavy a dej moc predvidatelny chybela mi tam trochu nejaka pridana hodnota lepsi nez 3* ale na 4* to neni ()

Maric 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky WoW splněný sen, pro milovníky fantasy zajímavá podívaná, pro pár brblajících individuí nepovedený film. Samozřejmě, že má své mouchy, ale co nemá. Zkouknutí tohoto filmu rozhodně není promarněným časem či vyhozenými penězi. Běžte to zjistit sami. ()

Muad 

všechny recenze uživatele

Nemám vůbec problém dát tomuto filmu plný počet. Ten film si to prostě zaslouží. Je to určitě nějlepší fantasy od Pána prstenů. Řekl bych, že se mi to líbilo o chlup víc než Hobit. Postavy jsou uvěřitelné, příběh v sobě nemá kvanta patosu a dává celkem smysl. Určitě si pokračování zaslouží. ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

5 Hvězd ani omylem (ty daly nejspíše ti co si na konci zařvaly Za Alianci Za Azeroth a udělaly se z toho) . Hru jsem nehrál, ale zhruba vím o čem to je. Ze začátku to je hodně dobré orkové (sice jsem nepochopil proč někteří vypadají jak hora svalů a někteří jsou chudí jak kdyby přežily hladomor v Sýrii, ale budiž) mají čaroděje, který otvírá brány tím, že vysaje životní energii z lidí dostanou se do lidského království kde s lidmi bojují ti mají pro změnu čaroděje (strážce), který jim pomáhá. Sice to těžce zavání Pánem Prstenů (Gandalf Vs Saruman), ale budiž. Bohužel zhruba v půlce se to zadrhne a táhne se to jako smrad. Pokud čekáte nějaké výrazné bitvy též se nedočkáte je zde kvalitní jen jedna a to ta na konci, která je, ale divně sestřihaná (navíc mě přišla divná celou dobu s němi bojují meči, aby je na konci střílely puškama) . Jakémukoliv Pánu Prstenů ani Hobitovi to nesahá ani po malíček. Nejlepší postavou je ten orský čaroděj naopak ostatní postavy stojí vyloženě za prd buď jsou nezajímavé (ten Llane a ten kouzelník co mu pomáhal) nebo nic nepředvedou (ten lidský strážce vypadá jak bezďák splašený někde na ulici, který vzal roli za 1 rohlík) to orské dítě pro změnu vypadá hůře než to co bylo k vidění v Tohle Je Sparta. Kecy o nejlepším filmu podle hry neberu Mortal Kombat, Silent Hill (pouze první díl druhý je ptákovina) případně jakýkoliv díl Resident Evilu jsou daleko lepší než tohle. 6 z 10. Díky za titulky Overlord ()

corwin78 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím říct, že bych dal jen tři hvězdy, ale ten vizuál prostě zaslouží čtvrtou. Duncan Jones měl ambici měřit se s Pánem prstenů, ale zapomněl, že knižní předlohu pro WarCraft nenapsal J.R.R. Tolkien a že on sám není Peter Jackson. K natočení výborného filmu totiž nestačí jen kupa peněz a výborní animátoři, ale je potřeba také spousta talentu a možná i trochu toho štěstíčka. Nechápejte mě špatně, WarCraft vlastně není úplně špatný film, ale není skvělý a to je škoda. Jackson je totiž výborný vypravěč a LotR funguje, i kdyby jste o knihách nikdy neslyšeli, ale pokud Vás WarCraft hry míjejí velkým obloukem, film si tolik neužijete. Jedním z problémů WarCraftu je, že na Vás chrlí děj a postavy vražedným tempem a nikde se příliš nezdržuje, nevysvětluje. Docela chápu, že chtěl Duncan ze světa WarCraftu ukázat co nejvíce a srdce každého fanouška jistě každou chvíli nad něčím zaplesá (třeba trpaslíci jsou naprosto úžasní), ale ničeho si pořádně neužijete, tedy kromě Orků a jejich protivníků lidi. Na udržení filmu nad vodou to vlastně stačí, pokud se tedy podaří natočit pokračování, kde se příběh a postavy více rozvinou. Co mě zklamalo byly nezvládnuté bojové scény. Situace kdy se proti sobě tryskem řítí dvě armády je nereálná, respektive dává docela dobrý smysl u divokých Orků, ale lide by měli pochodovat v pevně sevřených formacích, jinak se z nich stane jen maso do mlýnku. Co se týká hereckých výkonů, tak je to střídavě oblačno. Občas jsem měl pocit, že sleduji spíš televizní produkci, než filmovou, nebo hrané video z počítačové hry z devadesátých let (pamatujete třeba na C&C?). Také jsem se při sledování Dominica Coopera (král Llane) nemohl zbavit pocitu, že se dívám na postavu Douglase Reynholma (Matt Berry) z IT Crowd a taková utkvělá představa vážným scénám moc nepřidá. Poslední věc, nad kterou si musím poskuhrat je, že se neobjevil žádný legendární hudební motiv z WarCraft II: Tides of Darkness, to je velká škoda. Každopádně, pokud jste fanoušek WarCraftu, nemáte moc nad čím váhat, tento film musíte vidět a nebudete zklamání (nebo jen trošičku), ale pokus vám svět WarCraftu nic neříká, tak si počkejte spíš až na vysílání v telce. ()

Lubyk 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je značně ovlivněno tím, že jsem neměl očekávání ohledně hloubky děje. Šel jsem si prostě do IMAXu užít fantasy svět, který mám rád, snoubený s unikátní vizuální stránkou. Svět je udělaný skvěle, Warcraft je to každým coulem, vizuální stránka je úžasná. Ale je pravda, že bych to možná doma na normální obrazovce jen stěží dokoukal. Zvlášť charaktery a scénář lidí je takový prdelní. Ale stejně jako od Hannibala nelze očekávat komediálnost, tak zde nedává smysl komentovat psychologickou hloubku. Má to být odkaz na Warcraft a desítky hodin strávených u, v této době již muzejních exponátů, PC. A to to je. ()

Rorschach_SK 

všechny recenze uživatele

"Bojujeme spoločne alebo zomrieme spoločne." Na začiatok - k filmu Warcraft som pristupoval ako človek, ktorému je univerzum hernej predlohy cudzie a ktorý by rád, aby ho vyprávanie vtiahlo aspoň čiastočne do deja či lepšie oboznámenie s postavami. A tu je prvý a asi najväčší problém snímku - divák je hneď na začiatku, bez nejakého klasického úvodu, hodený do víru udalostí a je len na ňom, ako rýchlo sa zorientuje. Chápem, že hráčom Warcraftu to problém robiť nebude, ale tvorcovia asi očakávali, že mi ostatný si dáme pred premietaním nejaké to vzdelávacie okienko. Áno na jednej strane ma film výborné tempo a v podstate sa až do záveru akcia skoro nezastaví, na druhej by som privítal pokojne o hodinu dlhšiu stopáž s nejakými kecami po vzore napr. Pána prsteňov, ale beriem že toto bolo venované skôr teenage publiku, ktoré chce len krv, mŕtvych orkov a zas krv (snáď sa dočkáme nejakého režisérskeho zostrihu). Druhý problém filmu je minimum emócií, ktoré film vyvolá - presnejšie minimum emócií pri živých hercoch, je to snáď prvý film u ktorého sú počítačové postavy "ľudskejšie" čo do mimiky a vyjadrenia citov, ako ich živý kolegovia. Je to škoda, pretože napr. po trikovej stránke nemám čo vytknúť, ale to je práve jedno z málo pozitív, ktoré som schopný nájsť. ()

vincenzzo7 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem propadák na základně co jsem se doslechl od hráčů Warcraftu. Před rokem, jsem si jen tak z hecu zapařil Gold edition Warcraft ve full versi pěkně od začátku do konce. Vychutnat si ten příběh a na to jak se tvůrci zhostili jeho ztvárnění do filmu jsem se nemohl dočkat hlavně se strachem? Nemůžu nic než jen pochválit za dobře odvedenou práci. ;) Klobouk dolů, výborně zpracovaný děj, tak aby to bavilo diváka ,který hru nikdy nehrál a zároveň jako fanouška hry. Akce, efekty, kvalitní neodfláknuté bitky, i pár dojáků se tam vešlo, prostě nic co bych vytkl. Za mě 10/10 a nemůžu se dočkat pokračování o to s větším strachem, aby stejně navázalo výborně odvedené první části, gratuluji. ()

Bruce0659 

všechny recenze uživatele

Hru Warcraft som nikdy nehral, no vidieť tento film v kine bola povinnosť. Vizuál svojou kvalitou nesklamal, bitky sú fantasticky natočené, strih výborný. Prvá polovica bola menej záživnejšia a musím dodať, že som bol sklamaný, v druhej polovici moje oči potešili súboje. Príbeh bol chudobnejší, ale ako základ pre "Warcraft ságu" postačil. Hobit mal rovnako pekný vizuál, lepší scenár, jasný cieľ a dokázal zapôsobiť (čo o Warcrafte povedať nemôžem). Po druhom videní možno hodnotenie zmením. ()

CampaHD 

všechny recenze uživatele

WOF nepoznam a hru som nehral. Prekvapil ma pribeh a i ked na mna vela carovania vobec ma to nenudilo. Sem tam to bola prehliadka cgi no ja som sa prijemne bavil. Nečakane prekvapenie. Dolby atmos cinemax BA. 80% ()

Baerdeller 

všechny recenze uživatele

Ne tak špatné, jak jsem čekal, zdaleka ne tak dobré, jak by si zasloužilo být. Den po zhlédnutí hraji W3 a na děj filmu si nemůžu vzpomenout... ()

lip2 

všechny recenze uživatele

Dobře mé hodnocení nemůže být nikdy objektivní jako skalní fanda a hráč wow a celého herního světa knih a komiksů za mně boží. ()

nocolour 

všechny recenze uživatele

Warcraft poznám iba ako PC hru. Film sa mi zdal trochu divný až nudný. Hĺbka deja bola, podľa mňa, príliš malá. Dej bol až príliš plochý. ()

Tomas_313 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální rozkoš s prvoplánovitě sestaveným příběhem, který účelově zabírá na většinové publikum. Rozumně předložený fantazijní svět s minimem ras a nestvůr dává dostatek materiálu dalším pokračováním a zároveň komfortně zapojuje všechny divácké kasty do složitého světa dnes již legendární hry. Warcraft oplývá dokonalou animací a tak jsou katastrofální výběr herců a příšerné dialogy snesitelné, jelikož tvůrci jasně využívají své největší dominanty - tedy CGI. Povedená fantasy poháněná vrcholem soudobé animace, která svým výtečným načasováním a strategicky velice povedeným startem představuje dalšího masivního konkurenta blockbusterům od Marvelu. 80% ()

Janec82 

všechny recenze uživatele

1, Jde vidět kolik tady je přivržencu WoW = ať už knižnich nebo herních 2, Čekaly ste snad že film bude mít konec ??? tady je dobry byznys pro pokračovaní + film je zcela na začátku celkového příběhu (fanouškum nemsám říkat) 3, Pokud ste nehraly ani nečetly je zbytečné abyste si pouštěky film, je to uplně stejně jako kdybyste povinnou četbu nahradily videem 4, Dost dobře zpracovaný příběh, těším se na pokračování. 5 hvězd za mě ()

yoho86 

všechny recenze uživatele

Musim rici ze jsem se na film velmi tesil a nezklamal me. Dostal jsem krasnou vzpominkovou naloz wacraftu a odchazim z kina naprosto spokojen. Myslim ze je dobre ze tvurce Blizzard hlidal. ()

Lucky Eda 

všechny recenze uživatele

Co se tyce vizualnich efektu hudby na jedničku. Ale děj začátek byl zajimavý potom to bylo tak spleskany a konec me velmi zklamal. Pro hrace to urcite muselo byt hodne wau . Herecke obsazeni jo dost znamych tvari ale udelali z nich slecinky v nalestenym brneni nic vic...navic herecke vykony o nicem v kazdem filmu si clovek oblibi nejakou z hl.postav jenze tady nic mozna tak ten Khedar nebo jak se jmenoval ten nevyuceny carodej cekal jsem ze bude mit tu moc ty cerveny entity ci jak to nazvat ..celkove v dejove lince je to nedomysleny nedoladeny odflakli to dle meho skromneho nazoru. -Ha a ten jejich kral spis kralicek zahral si ve filmu aby umrel navic tenkej jak steblo travy.. kral by mel nejak vypadat drsnej vetsi vzrust apod ne takovahle slecinka ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Koukatelné fantazy,bojových soubojů dostatek,herecké výkony průměr,masky protivníků (Orků)docela dobrý,hodně vidět umělost prostředí,efekty průměr,kdo ví jak by bitva dopadla bez těch mágů. ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama