Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Umělotina, ovšem nikoliv kvůli tolik kritizovanému digibordelu, ale kvůli totální nedůvěryhodnosti představovaného universa. Jednak to vypadá, že rozsáhlý svět Warcraftu má nakonec celkem tři lokace - království lidí, kemp orků a nějakou věž, kde se háže magií. No a jednak je problém, že jim ani na zmiňovaných místech nevěřím iluzi nějakého osydleného magického světa. Pořád stejné postavy ve vyprázdněných scenériích, kde vše působí tak, jako by místnosti buď někdo opustil před sto lety a nebo je naopak někdo narychlo postavil pro sedm postav mluvících o epičnosti. Jeden murlok pod mostem neudělá žijící a fungující prostředí. A přitom tam ta pozitiva nakonec jsou a Warcraft není úplně "zkouknout a zahodit stuff". Především příběhová linie orků dopadla nad očekávání a třeba by mě dokopala i k případným seqelům. Prostor zlepšovat se by tu byl. Jenže pořád všichni tušíme, že libovolnejch dějovejch 15 minut z třetí pc hry tohle zadupává. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Buď jde o to, že jsem byl příliš zaneprázdněný životem mimo klávesnici a nedostal se ke hraní virtuálního života ve fantasy světě. Což mi neumožňuje (zřejmě) v plnosti docenit styl filmu. Ocenit se dá válečná choreografie a asi i pohádkovost. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Husina už hned na začátku. Skvělá hudba a prostředí. Jen bohužel jsem hrál jen reign of chaos, takže jen čekat na Arthase a bude to to pravý orechovi! Film jsem si užil. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Áno, úvod filmu je nabušený, akoby malo ísť o najdrsnejšiu a najtemnejšiu fantasy ever (Djawadiho hudba!). Ale bolo by dosť naivné práve toto očakávať od Warcraftu. Odhliadnuc od prvej scény je najväčšou výhodou filmu, že si celú dobu ide svoje. Občas skratkovito, ale v neustávajúcom tempe - tak nádhernom tempe, že vám HOBBIT príde ešte viac ako naťahaná stará pančucha (vrátane Tolkien editu). Lenže pravdou je aj to, že Jacskon je predsa len lepší režisér a jeho jednotlivé scény sú zaujímavejšie ako jednotlivé scény Duncana Jonesa, ale ako celok je Warcraft krásne klasická fantasy ako za čias EXCALIBURU (a občas JASTRABEJ ŽENY) v modernom trikovom prevedení. Veľmi dobrá je práca s postavami, kde si aj na malom priestore divák dokáže vytvoriť vzťah k hrdinom (kašľať na kráľa) a napriek slušnej uzavretosti príbehu výnimočne dobre vyšlo aj rozohratie partie do budúcna... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Žádný z dílů Pána prstenů nepřekonán, na to má Warcraft moc plochý příběh, na druhou stranu, pokud bych to měl hodnotit po stránce převedení videoherní klasiky na filmové plátno, jedná se o jeden z nejlepších počinů na poli filmového zpracování videohry. Vypadá to hezky, herecky film také docela šlape a převážně v bitevních scénách film dokáže strhnout. Jen je toho docela málo na to, abych si z filmu odnesl větší zážitek. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krásne farebné a atraktívne pre fanúšikov tejto počítačovej hry. Ja k nim nepatrím. Film je dejovo prázdny, spolieha sa len na efekty a bojové scény. Vizualita tu nahrádza príbeh. Pre neznalcov videohry je navyše ťažké orientovať sa medzi postavami a zapamätať si ťažkopádne mená. Herecky tu vyniká tu len pohľad Vikinga Ragnara, ktorý je zaujímavým hercom, a Paula Patton, ktorá tu mala oči Jennifer Lopez a zuby Lila Waynea. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru (fantasy podle počítačové hry) je to vlastně bezchybné. Ne dokonalé, ale překonalo očekávání a udrželo od začátku do konce. Proto plný počet. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Duncan Jones, je zaujímavý režisér, ktorý ma oslovil svojimi dvomi predchádzajúcimi filmami, bohužiaľ, o tomto sa to už povedať nedá !!! Predlohou filmu je počítačová hra, ktorú som nikdy v živote nehral, a ani hrať nemienim, preto mi postavy vo filme nič nehovorili, pritom som si ale spomenul, že akoby som sa pozeral na novodobého Pána Prsteňov, lebo aj v tomto snímku vystupujú Orkovia, ktorí majú rozbroje s ľudmi. The Lord of the Rings, je ale iná šálka kávy, ktorá mi za určitých podmienok chutí, dá sa povedať, že sa na LOTRa pozerám v roku 2016, úplne inak, ako keď som ho hltal pred viac, ako desiatimi rokmi, keď ma na plnej čiare ohúril !!! WARCRAFT, Duncana Jonesa, syna slávneho speváka Davida Bowieho, ma naopak, takmer uspával svojou hlúposťou, s akou sa k nemu pristupuje, ako je nakrútený !!! Obyčajná - bezvýznamná nuda !!! Film je to tak nezáživný, že sa ani nemusel uskutočniť, nakrútiť pre nasadenie do kín, kde je jednak považovaný za totálny prepadák na domácom území, ale aj ako úspešný film za hranicami na ázijskom kontinente, trhá rekordy v návštevnostiach ! Najmä v Číne. Zrejme je to tak, že film ocenia fanúšikovia počítačovej hry, kde je im po srsti sledovať film. Mne nie je ani jedno po vôli, lebo film je to tak strašný, že som sa nevedel dočkať konca !!! Z Duncana som dosť sklamaný, lebo som si myslel, že stále dokáže prekvapiť, uvidíme, čo prinesie nabudúce, dúfam, že zase nie pokračovanie tohoto filmu, ktorý si už na seba dokázal zarobiť ! ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Film na večer, kdy se mi nechce přemýšlet. Neohromilo, ale koukat se na to dalo. Bude-li pokračování, podívám se. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl mladší, tak jsem celkem dlouhou dobu hrával třetí Warcraft, ať už kampaně nebo vlastní hry. Nicméně mě to fakt bavilo, a proto jsem byl opravdu zvědavý, jak se s tím poperou filmoví tvůrci na velkém plátně. Musím říct, že výsledný produkt rozhodně není nějaká tuctová fantasy rychlokvaška, která by se po titulkách vypařila hned z hlavy. Líbil se mi vizuál, který někteří uživatelé odsoudili jako příliš umělý - zejména mě zaujaly budovy, které byly celkem věrné předloze, a rovněž podoba kouzel mágů. Co se příběhu týká, tak jsem byl až do konce napnutý, kdo všechno vlastně tyhle audiovizuální orgie přežije, takže v tomhle směru zvedám palec nahoru. Zkrátka vskutku solidní fantasy blockbuster a nostalgický návrat do mladých let zároveň, u kterého bych se nebránil dalšímu pokračování. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Počitačoví fajnšmekri možno ocenia tento film natočený podľa ich obľúbenej hry, toto však pre mňa nie je doležité. Pozerám sa na projekt ako na filmovú záležitosť a filmový Warcraft je čistý priemer. Síce poctivý, ale ničim inovatívny. Skrýva v sebe mnoho známych motívov ( mojžišovská kolíska vo vode, "hviezdna" brána medzi svetmi... a mnoho iných ), ktoré sa možno páčia neuvedomelým, ale iritujú skúsených filmových fajnšmekrov. Jedna vec sa nedá uprieť, navzdory týmto negatívam sa na snímok dobre pozerá, dej uteká dostatočne rýchlo, rovnakými dávkami je porcovaná akcia i emócia a než si uvedomíte polovicu deja, viete, že bude nasledovať dvojka. Či však dvojka ponúkne minimálne rovnaký zážitok, je otázne. Nechajme sa prekvapiť. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Jako sorry, ale tohle na mě nezkoušejte znova, a to ani pod vlivem. LOTR řízlej s Narnií, avšak s absolutně plochýma postavama a tupým scénářem. Orkové a kouzla bylo jediné, co mě nadchlo. Předlohu znám, nehrála jsem, ale o tom to zas tak není. A jestli mi fandové chtějí nakukat, že tohle je vše z toho mega potenciálu, jímž Warcraft oplývá a že se z toho nedalo vytřískat víc, tak je to hodně smutný. Snad budu i radši aby mi nikdo nešáhl na Mass Effect, Dragon Age a Zaklínače a teď se modlím za AC ještě víc... ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hru World of Warcraft jsem nikdy nehrál, ale film mě bavil. Je to prostě akční fantasy řežba, do které skvěle zapadl i příběh. Většina uživatelů tady v komentářích píše, že se jim spíše líbili Orkové než lidé, já to mám zase naopak. Sympatičtější jsou mi lidé, hlavně Khadgarovi jsem dost fandil. Sice film není TOP jako třeba LOTR, ale myslím, že každý fanoušek fantasy žánru si tento film užije. A jenom bych dodal, že snad uvidíme pokračování, celkem mě i překvapil takhle otevřený konec. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv s vážnou tváří nemůžu Warcraftu dát čtyři hvězdy, přiznávám, že jsem se skvěle bavila. Z warcraftího loru těžko dostanete něco hlubšího než akční fantasy a to, co Duncan Jones naservíroval, je poctivé jako jednička na desetidolarovce. Děj je přímočarý ve stylu kinematografie osmdesátých let a za komiksovou stylizací najdete přesně ve stylu warcraftích her osobní ztráty a tragédie. Co se týče prokreslení postav a příběhových motivů, zůstal nám Warcraft leccos dlužný, protože jsou v mnoha případech spíš načrtnuté, ale konec konců film sice má uzavřený dějový oblouk, ale zjevně hraje na pokračování. P.S. Vizuál Stormwindu, Ironforge, orcké strážní věže nebo let na gryfovi do Goldshire musí každému, co zná WoW vykouzlit geekovský úsměv na tváři. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nevím, z čeho bych u tohoto filmu asi tak měl být nadšený. Létání na sovokoni? Létající pes Falco v Nekonečném příběhu byl lepší. Digitální bitky, na jakých ujížděl Jackson v Pánech prstenů? Král, co vypadá, že narychlo utekl z nějakého pornofilmu a v tom kalupu si špatně nasadil paruku? Politická korektnost, která tady nemá co dělat? Triky, jaké byly už před deseti lety okoukané? Příběh plný hlouposti hlavních postav? I když slovo příběh těžko zde použít. Předvídatelné reakce, dialogy, bitky? Tuny klišé? Nepravděpodobná romance? Mankote. A ano, nejsem hráč Warcraftu, tak jsem tím zcela jistě ovlivněn, ale tady se snad má hodnotit film, a ne herní značka. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

WoW som síce hrala krátko, ale intenzívne. A toto fantasy mi so svojimi sympatickými postavami urobilo veľkú radosť. Ale teda, musela som sa silno ovládať, aby som po príchode z kina nekúpila ďalší mesiac hrania. (Cinema City Polus - 4.7.2016) ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Někteří představitelé mi do rolí nesedli (jiní byli naopak naprosto úžasní, jako Khadgar), ale jinak jde filmu máloco vyčítat. S ohledem na komplexnost světa to asi nešlo natočit o moc lépe. Snad jen to chtělo soustředit se spíše na pár postav, než rovnou na jeden z největších konfliktů v dějinách Warcraftu. Mimochodem ztvárnění kouzel je naprosto lahůdkové. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Ono se na to zapomíná, ale svět předlohy (stejně jako například Warhammer Universe) je exploatací anglosaských fantasy, které do extrému vytahuje její klasické atributy od přihřátě zdobených zbrojí sil dobra, přes délku a charakter elfích uší až po groteskní disproporce sil zla. V podobném čtení je možné vnímat i filmovou adaptací, která je něčím natolik bizarním (při úvodní sekvenci s těhotnou orkyní jsem se málem počural smíchy - několikrát), že ještě před deseti lety by nikoho nenapadlo, že by v zásadě skutečně někomu prošlo natočit přes jakýchkoli úlev celovečerní live-action legendárních blizzardích cinematických sekvencí z her. Warcraft totiž lze docela dobře vnímat jak exploataci barevných blockbusterů natáčených kompletně před zeleným plátnem. Proces naházení živých herců do naprosto neskutečného prostředí, kde jsou nuceni k interakci s hromadou pinpongáčů a tanečníků s poďobanými obličeji je tu totiž dotažen do naprostého absurdna a je to hrozná zábava. Rytířský charge s bambitkama je potom paradoxně to, co filmovým fantasy zoufale chybí - koule, nápady a ta radost z toho, že nás někdo chce bavit. Spokojeně jsem si podupával nohama a byl jsem šťastnej. A to navzdory tomu, že hry jsem zkoušel a nelíbily se mi. Subjektivní bod navíc za herectví Travise Fimmela, které mi strašně připomnělo, když se probudím po kalbě na úplně neznámém místě mezi neznámými lidmi a snažím se vehementně tvářit, že tam zapadám, abych nevzbudil podezření než se mi podaří najít dveře. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neinklinoval k počítačovým hrám až na pár čestných výjimek. Nejsem tak zatížen žádnou počítačovou předlohou a byl jsem nadšen z fantazijního světa rozděleného na lidi a orky. Orkové si mě získali okamžitě, byli vizuálně dokonalí. Mrzí mě, že jsem snímek neviděl v kině, to bych hodnocení možná vytáhl i na maximum. Snad se v této těžké době dočkáme druhého dílu, tohle bylo zahřívací kolo na epičtější bitvy. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že WOW hraji už 8 let, jsem se těšil, ale zároveň jsem měl vážné obavy z výsledného efektu. Je pravda, že původní Warcraft jsem nikdy nehrál, ale alespoň zhruba se v něm orientuji a film mě rozhodně nezklamal. Jako hráče mě potěšilo, že jsem bez problému poznal lokace, ve kterých se děj odehrával, aniž bych potřeboval popisky, jako diváka mě potěšilo, že je možné se do příběhu ponořit, i když vůbec neznáte hru. Na rozdíl od Pána Prstenů a Hobita bylo naštěstí vyznávání lásky na hetero i homo úrovni omezeno na nezbytné minimum, takže filmaři nemuseli přidávat do děje zcela nové postavy a tento může uhánět kupředu, což se také úspěšně děje. Podle mého názoru se jedná o výborný fantasy film,který mě nejenom nezklamal,ale spíše navnadil na pokračování(pokud bude). Abych zase jen nechválil, musel jsem hodně přivírat oči nad změnami oproti hře do kterých se tvůrci pustili, pokud by podobně pokračovali i nadále, vytvořili by zřejmě zcela nový příběh, který už bude mít s tím, co znají hráči, společného jen velmi málo. ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama