Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

swobik7 

všechny recenze uživatele

Výborné. Na film sem čekat deset let a stalo to za to! Už teď se těším na další pokračování. Divák se nenudil, na tak složitý příběh a problematiku světu warcraft si s tím tvůrci poradili výborně. ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele

Takže na úvod je třeba říct, že o Warcraftu jsem před filmem věděl asi tolik, že je to hra a že tam pobíhá horda Orků. Hru jsem neviděl/nehrál. Kebbell coby Durotan byl výtečnej. Draka (Anna Galvin) byla Durotanovi dobrou protiváhou. Gryf, kterýho měli lidi, byl lepší než v profláklým Potterovi. Medivh (Foster) byl dobrej. Takovej novodobej Gandalf. Z Gul'dana (Wu) šel strach. Garona (Paula Patton) byla celkem kus. Hezká byla scéna na skále. Souboje byly slušný. Líbil se mi válečný styl Orků. Blackhanda (Brown) jsem považoval za zmetka. Khadgar (Schnetzer) mi připomínal toho prostornýho cápka z GoT. Sir Anduin Lothar (Fimmel) byl dobrej válečník. Oceňuji kvalitní produkci. Film mě bavil. ()

dragon'88 

všechny recenze uživatele

Dnes som si precital, ze to bolo skratene o 40 minut. Co ocenujem, lebo fakt ta dlzka stacila, na druhu stranu by sa hadam vyriesili nejake nezodpovedane otazky. Zo zaciatku je to take pozliepane, neskor to vtiahne trochu do deja. Ak proste chcete nejaku rozpravku, tak je to ok. ()

maestrum 

všechny recenze uživatele

Krásné CGI a pro hráče zřejmě povinnost. Přesto se neubráním jistému pocitu jakési B-čkovosti a výkonu některých herců na úrovni televizní produkce. Některé postavy jsou vyloženě jen do počtu a předem na jejich výkonu jde na nich vidět, že budou mít krátkou dějovou linii (král), jiné pak strčí do kapsy s přehledem ostatní, jako třeba Lothar. ()

0LiV3R 

všechny recenze uživatele

Pre mňa ako fanúšika série hry:World of Warcraft celkom príjemné spracovanie.Graficky na veľmi dobrej úrovni no príbehovo mi tam niečo chýbalo.Je jasné že celý herný svet world of warcraft sa nedá zaznamenať v jednom filme.Ako plusy beriem:Velmi dobré grafické spracovanie,dobrý slovenský dabing,nechýbalo napätie ako mínusy: Príbeh ktorý ma miestami nudil a zdal sa mi klišé,málo vykreslený svet.U mňa 6/10 ()

JurkoNatalka 

všechny recenze uživatele

J: Ako dlhoročný hráč Warcraft hier. Nemožem dať inak ako 90per. Filmového spracovania som sa obával a nemal som velké očakávania, ale film nakoniec prekvapil. Rozpočet tu bol vidieť na každom kroku Kostýmy CGI... všetko na jednotku.10per. dole dávam za serialových hercov ktorí podla mna miestami nestačili + za scénar kde sa miestami do dosť malého časového úseku snažili dostať vela vecí z príbehu. N: Maximálne plnohodnotný zážitok aj pre človeka, ktorý warcraft hru videl v živote najbližie na priateľovom monitore, pričom sa nestráca v splete postáv a dejovej línii. Samozrejme, laik nepojme každý trik a kúzlo spôsobom ako fanúšik hráčskej verzie, avšak na filmovom zážitku z obrovského fantasy sveta to nijako neuberá. 85per. vysledné skóre: 88per. ()

kostey 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi nešlo udržet pozornost, vůbec jsem nebyl vtažen do děje, vůbec nic mi ten film neříká, přestože u hry jsem strávil desítky hodin a moc mě bavila. Není to uplný odpad, ale má k tomu dle mého názoru hodně blízko. ()

0oq 

všechny recenze uživatele

U Blizzardu je mistrovství a dokonalost pouze standardem... čekal jsem víc... alespoň úroveň videí ve warcraftu 3. ()

kratajirka 

všechny recenze uživatele

Možná kdybych to někdy chvilinku hrál, byl bych více unesenější. :) Takhle dávám 60% za pěkné počítačové zpracování, zajímavý výběr herců a poutavý příběh. ()

Van_Stajpen 

všechny recenze uživatele

Filmová technika se zase o fous posunula. Warcraft je i pro herního laika ukázkou současného vývoje provedení fantasy žánru. Je ještě o něco lepší, než byl Hobit. Ačkoliv jsem hru nehrál a pouze si ji lehce prošel přes vstupem do kina (abych byl částečně v obrazu), děj mě naprosto pohltil a už v půlce filmu to byla pro mě jasná pětihvězda. Děj byl jasně a zřetelně popsán tak, že člověk nemusel před kinem sedět hodiny při hře, aby pochopil dějovou linii. Hlavní postava je dokonale podobná herní předloze a především oceňuji tvůrce, že si nevybírali komerčně známé herce a dali přednost taky někomu novému... Pro ty co to tady kritizují bych chtěl vzkázat, že už fakt nevím, jak jinak by měl fantasy film vypadat. Bylo tam prostě všechno, pod čím si tento žánr představuji! Hráči Warcraftu musí být všichni povinně nadšeni, protože to zpracování, masky i styl soubojů je naprosto podobný hernímu provedení. Ve stupnici od 1 do 100 je to pro mě 95 a to jen za to, že jsme nebyl na 3d a některé scény byly prostě primárně dělané pro 3d zážitek a ve 2d to bylo trochu „mázlé". ()

Lazy87 

všechny recenze uživatele

Všechno na jeden ocas. Takový mám pocit z těch "středozemních" věcí, v temto případě planetárních, ale myslím, že tam byli všichni, i Avatara jsem tam zahlédl. Ale na to, že to je herní adaptace, ještě hry, kterou jsem nehrál (což v mém případě není žádné terno), tak docela slušné. Jen mě trochu sere, že fandím orkům. ()

Michalo 

všechny recenze uživatele

Nové možnosti, nový rasy a rozšířené hranice říše fantazie. Dlouho očekávaný film konečně ukázalo na co všichni čekali. Lesy, hory a města všechno tam má své pozitivní kouzlo, které je třeba být opravdu obdivováno. Spousta filmů ukázalo svoje rasy ale rasa Orků je nový přelom fantasy žánru. Jediná nevýhoda je délka filmu, ukázalo se tam spousta možností ke zlepšení příběhu, které bohužel nebyly využity. ()

zemon 

všechny recenze uživatele

No čo ja viem, tešil som sa lebo som fantasy fanúšík, ale... No čo ja viem. Vyzerá to pekne, to hej. Ale príbeh nula bodov, čakal som oveľa viac. Zdá sa mi, že podobný som videl už sto krát. ()

tina18 

všechny recenze uživatele

Pred týmto filmom som mala patričný rešpekt ako človek , ktorý sa v tomto neorientuje úplne presne, čo mi ale na oplátku myslím celkom pomohla z pohľadu toho, že som nezaoberala vecami ktoré sa vo filme určite pomenili oproti predlohe. Film ma patrične zaujal, cítila som sa celkom uvedená do deja, postavy boli zaujímavé , i keď kvôli ich množstvu sme sa nedostali ku plnému rozvinutiu potenciálu danej postavy ( Ork Durotan :( ) . Z hercov mi nevadil ani Travis Fimmel z Vikingov (ktorého postavu, som si celkom obľúbila), a výrazne ma potešil Ben Foster . + veľké prekvapenie bolo jednoznačne kvalitné digitálne spracovanie a masky. ()

Filmyx 

všechny recenze uživatele

Místy mi připadalo, ze nektere sceny chybi, nebo byly dost okleštěny. Nebylo to sice utahané, ale na druhou stranu to bylo nahustene az moc. Taky bylo divné, že nektere postavy, co se znali i ve filmovém realu par okamziku, k sobe podivne pevně přilnuly (myslim hetero vztahy:)). Proste celkove pusobi film neucesane. Ale na dalsi díl i tak dokaze člověka natešit:)) ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Duncan natočil dva vynikající dost lacino pořízené sci-fi filmy a tak mu dali větší rozpočet a fantasy námět a on to nezvládl. Není to nějaký průšvih epických rozměrů, pár věcí je tam i výborných, triky, výprava, některé postavy (Patton, Schnetzer a Fimmel), ale to mi nestačí. Příběh je řídkej a do děje mě to absolutně nevtáhlo a většina postav mi byla totálně ukradená. Možnáje to tím, že bylo vystřiženo 40 minut a delší verze bude lepší, ale docela pochybuju a hodnotím tuhle, která je prostě slabá. I přesto bych byl zvědav na pokračování, prvnímu dílu ale dám slabých 55%. ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama