Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

Vonter 

všechny recenze uživatele

Dokoukal jsem a necítím radost. Necítím ani smutek, ani zášť. Cítím však nesoulad. Rozkol a rozpolcenost. Nejistotu. Jelikož co v základech pevně položeno jest, bourají zbloudilé střely, vystřelené z vlastních řad. Velmi, velmi rozporuplný výběr herců nejokatější dýku v zádech značí a na ní zmatené záběry a střih podivný se tlačí. Obávám se, že Warcraft, jako spousta jiných nadějí, upadne v zapomění, zahalen milosrdným pláštěm času. ()

Matt91 

všechny recenze uživatele

Kameňom úrazu filmu je scenár, ktorý toho veľa nerieši a postavy väčšinu času iba putujú z miesta na miesto. Charaktery sa nerozvíjajú a dopad udalostí nemá na diváka žiadny efekt. Réžia, herci, efekty sú skvelé. Neznalci hernej predlohy budú mať v postavách a dejových súvislostiach chaos kvôli skratkovitosti. Stačilo len doladiť príbeh a išlo by o kvalitnú adaptáciu hry. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Silné 4 hvězdy. Pěkně přenesený svět kompjůtrovského warcraftu na stříbrné plátno. K pěti hvězdičkám chybí jen pár detailů. Postavy/herci mohli být trochu starší - léta moudře vládnoucí král, léta sloužící ultra mocný čaroděj i králův věrný, bojem ostřílený rytíř - ti všichni vypadali na čerstvé čtyřicátníky. A možná ani to ne. Což je trochu podezřelé. A pak chování orků je místy podivné. Vypískají šéfa, že se nechová čestně, ale pak ho v pohodě dál poslouchají a jedou podle jeho plánu. Též nebylo vysvětleno pár dějových záležitostí - třeba jak se orčí zlák dostal k moci nad celou orkskou hordou.... ale třeba to bude v dalších dílech. A poslední vada na kráse - psychologie postav je taková mělčí. Chtělo by trochu víc odhalit jejich nitro, aby se divák víc ztotožnil a víc "fandil". Ale jinak moc hezké a těším se na pokračování. ()

Controlor 

všechny recenze uživatele

Film nepřišel s ničím revolučním. Režisér Duncan Jones se neoprostil od pestrobarevné kýčovitosti videoherní předlohy a diváka uvěznil v tolkienově světě na druhou. Na scéně je hned několik potenciálně zajímavých hrdinů, ale žádný nevystoupí do popředí příběhu, jehož pochopitelnost i přehlednost je v první hodině tak debilní, že by i scifi bratr Čapek z toho dostal psotník. A převážně je to nuda. Akční složka přichází příliš pozdě. Z živých herců jsem si nikoho nevybral, až na Paulu Patton, která s překročenou věkovou čtyřicítkou může u pánského publika zvyšovat tělesnou teplotu směrem k horečce, od CGI herců jsem sice dostal větší emoce, nicméně kouzlo fel(ace) na mě neúčinkovalo. Technické zpracování je top, jenže existují filmy, které zde byly před Warcraftem a které mají stejnou výpravu a vizuál, což zrovna není výhra. Komerčnímu neúspěchu se nedivím. ()

jlevcik 

všechny recenze uživatele

Jakožto pravověrného hráče mne film nezklamal, ba naopak - byl jsem mile překvapen vizuálním zpracováním a hereckými výkony. Orkové jsou zpracováni skvostně, stejně tak lokace a stěžejní postavy. Ano je to předigitalizované, ale u Warcraftu toto rád přehlédnu, protože to (vzhledem k herní historii) k filmu patří. Není to stoprocentní vzhledem k výpadkům ve scénáři, ale i tak dávám 5* (90%) a s velkým očekáváním vzhlížím do budoucna ke druhému dílu. P.S.: Ramin Djawadi nezklamal a hudební doprovod je jedním slovem excelentní. ()

MirecRKK 

všechny recenze uživatele

musím povedať, že som určite od filmu dostal viac než som očakával, to je obrovské pozitívum, strašne ma to bavilo, úplne sa teším na pokračovanie, dej skvelý zápletky všetko super avšak musím vytknúť 3 veci 1. úvod, hneď je to že orkovia skáču do brány, mohlo to mať troška dlhší úvod toto mi tam z popisu chýbalo proste zobrazené "V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. " 2. vec čo mi chýbala bol nejaký väčší boj ale myslím, že toho sa dočkáme v prípadnom pokračovaní predsa nemôžu dať všetky tromfy na začiatku tak ako aj v pánovy prsteňov napr :) a aj ke´d to s pokračovaním nevyzerá najlepšie dej a aj názov úplne indikujú, že je to len začiatok, no a potom tu je 3. vec čo mi chýbala a tú neviem presne pomenovať niečo ako som mal napr pri jurskom svete keď som dopozeral film v kine a hneď som mal chuť zopakovať(a to som jurskému svetu tiež vedel vytknúť veci) proste niečo čo by ma odrovnalo a posadilo na zadok len to neviem presne pomenovať a preto dávam 4/5 lebo ešte je priestor na zlepšenie :) ()

lukas.pukas. 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem dlouho čekal, snad už od vydání hry warcraft 2 , měl jsem trochu strach že se to nepovede, z mojí zkušenosti mě filmy inspirované hrami po dlouhou dobu sklamavaly ,většinou se jednalo o využití jména hry pro její slávu aby nalákaly diváky do kina na film který byl nenatchnul ani neurazil až na pár vyjímek.Naštěstí se to tady nestalo už jenom že natáčení bylo produkováno samotným blizzárdem které ten to film natáčelo pro fandy ale taky aby zaujala nové hráče WOW. K samotnému filmu není co vytknout, knihy jsem nečetl takže nemohu srovnávat jak se to drží předlohy ale veškeré mé očekávaní bylo naplněno ,jeto kalo by jste se divali na HULKA x 100 x 100krát více akce do toho přisypejte trochu fantazie kouzel a perfektní kostýmy lokace cele to zahustěte propracovaným dějem a nakonec nějaký ten romantický bombonek. Tento film se mohl natočit na sto a jeden způsobů ale mi sedl tenhle a teším se na dvojku , mezitím si budu pouštět První svět, ()

Calabria 

všechny recenze uživatele

Jakožto milovník série a obdivovatel videoscének ve hře warcraft 3, která byly pouze animované v roce 2003 se s nákladným a dlouho odkládaným filmem nedají ani trochu srovnat. Měli jít uplně jinou cestou. ()

louskacek24 

všechny recenze uživatele

vizualne velice povedene, i na tak dlouhy film je se porad na co divat a zadne dlouhe vypraveni o nicem,jako je napr. v prstenctvu a hobitstvu. Urcite neni problem cekat na dvojku;) A kdo hral i PC hru, dava o hvezdu vice;) ()

StrikE94 

všechny recenze uživatele

Filmová adaptace jedné z nejúspěšnějších her současnosti. Lidé znající knižní předlohu pravděpodobně nedostali to, co očekávali. Nicméně já, jakožto fanoušek herní série, jsem byl nadšen. Zejména pak audiovizuálním zpracováním. Postavy, lokace i příběh jsou mi známy a tak jsem měl úsměv na tváři vždy, když se objevilo něco, co jsem tak dobře znal. Ačkoliv jsem od Duncana Jonese čekal víc, zklamaný jsem rozhodně nebyl. Naopak doufám, že z tohoto světa uvidím ještě minimálně jeden film a kdyby ho opět režíroval Jones, nevadilo by mi to. Mé hodnocení tak zvedá audiovizuální stránka, nostalgicky známé postavy a svět, který mám opravdu rád - 85% - viděno 2x v kině (2D a 3D verze) ()

fyluta 

všechny recenze uživatele

VELMI kvalitně zpracované, efekty a detaily !!! kochal jsem se.. Pán prstenů a jeho nová konkurence . hru jsem nikdy nehrál ------------------------------------------- Doporučuji POUZE kvalitní zdroj ()

Milsa 

všechny recenze uživatele

Čakal som od toho niečo viac, ale nakoniec to bol len taký priemerný film z môjho pohľadu a preto aj priemerné hodnotenie. ()

d-nao 

všechny recenze uživatele

Nakoniec to nebola až taká digi hrôza, ako som si myslel, aj keď ku nadpriemeru a dokonalosti to má samozrejme ďaleko. ()

Michal.Sever 

všechny recenze uživatele

Koukám se na film jako hráč, který několik let hrál 12+hodin denně WOW. Co se týče vizuálního zpracování, efektů, magie (bohužel té moc nebylo :(), tak to bylo super. Ostatní za moc nestálo teda, takže to bylo spíše zklamání. Duncan umí režírovat filmy, ale fantasy jde torchu mimo jeho obor. Čekal jsem nějaké větší bitky, hodně kouzel, víc mountů (draky apod.), nějakého super bosse apod.. Asi bych toho chtěl hodně na první "díl", ale vypadá to, že byl i poslední, tak to mohli trochu natáhnout :) ()

aurynn 

všechny recenze uživatele

Nene. Tohle není hodnotné fantasy... respektive je to to nejkonzumnější fantasy které lze spáchat. Řemeslně sice velmi dobře odvedené, herecky se nedá říct, že by to byl nějaký úděs, ale ať mi všichni prominou, ale zařadit to v průměrném hodnocení do stejné úrovně jako Maleficent a Harry Pottery... sorry jako... Dve hvezdy za kvalitu filmu z hlediska příběhu samotného, atmosféry a vtažení do děje. Jedna hvězda navíc za skutečně povedené CGI a stylové držení se předlohy. Takže Warcraftáři a příznivci tohoto stylu fantasy ať si klidně přidají hvězdu čtvrtou. ()

Marek.Skalka 

všechny recenze uživatele

Děj zase nebyl tak špatný nebyl. Bohužel to na pokračování nevypadá. Přeci jen bych se těšil na kostlivce, Ner´zhula a hlavně ze řetězu utrženého prince Arthase. Tohle je jako kdyby Matrix nezačínal jedničkou, ale rovnou dílem 2,5. Tedy tím, na který se ještě dalo koukat, ale bylo to o pověstný fous. Vedle dětinských a místy opravdu hloupých dialogů jako z Červené knihovny nejvíce ze všeho selhalo herecké obsazení a masky. Tedy u lidí. Orkové špatní nebyli. Jenže lidé bez výjimky vypadali jako banda hipísáků na tripu. Do filmu se absolutně nehodili. Je to škoda. Triky povedené, jen si měli dát pozor na herecké obsazení. ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama