Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (1 299)

Fr 

všechny recenze uživatele

“VÁLKA MEZI ORKY A LIDMI SE VEDLA OD NEPAMĚTI. BYLY ALE DOBY, KDY JSME ANI NETUŠILI, KDO JE NÁŠ NEPŘÍTEL...“ /// Přesně tak - herní svět Orků mi zůstal utajen. Naštěstí parchant to má zmáklý, takže prováděl osvětu, abych jako prej těm zubatejm příšerám víc rozuměl. Asi se mu to povedlo, páč jsem byl vcelku spokojenej. Dvouhodinový intro, který, řek bych, hernímu světu rozhodně ostudu neudělalo. Scénář není ničím vyjimečnej, ale solidně zapadá do fantasy světa, ve kterým v tom veškerým digi bordelu nechá dost prostoru postavám. Sice s něma emočně neprožívám, ale (aspoň) dostatečně lidsky soucítím. Viking Fimmel i Paula Patton jsou fajn, akce sice není buhví jaká, ale s příběhem se vhodně doplňujou. Víc bych to nepitval. Hru nedám, ale na další díl si s radostí počkám! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Našel jsem v potoce dvouzubýho parchanta (a v Chrastavě nikdo nechybí). 2.) Knižní a herní sérii sjíždím jako pravej závislák. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Aby som bol férový o Warcrafte som prvýkrát počul až keď sa začal pripravovať tento film a v živote som hral (a nedohral) asi 4 videohry. Takže rozhodne nie som fanúšik predlohy. Takisto upozorňujem, že som VEĽMI tolerantný divák, ktorý nemá problém filmu odpustiť kadejaké chujoviny a spraviť k nemu krok vpred, takže sa mi tým pádom páčilo aj veľa "oficiálnych sračiek" ako napr. Súboj titanov, pokračovania Transformerov, Tomorrowland alebo BvS. Ale čo je veľa to je veľa. Absolútne som sa nemal čoho chytiť, čo by ma keď už nie bavilo, tak aspoň zaujalo. To že je tento film od začiatku totálne zmätený s nudnými postavami a scenárom, ktorý by neodklepol ani Bay pri pokračovaní Tranformerov by som mohol tolerovať, keby ten film mal niečo ako atmosféru, cool vizuál, režijné nápady alebo aspoň dobrú hudbu (Djawadi je zase za absolútne nudného patlala, ktorý ničí aj potenciálne fajn scény). Nič z toho tu nie je. Vyzerá to ako pilot nejakého drahšieho seriálu, tá story je totálne generická hovadina a aj keď sa to snaží prekvapovať nejakými udalosťami, ktoré sú nečakané a mali byť dojímavé, tak to stojí max. za pokrčenie ramenami. Ten svet je totálne nezaujímavý a design niektorých postáv a hlavne kúziel necháva spomenúť na Káčera Howarda alebo nejaký B-čkový fantasy videoshit. Posledných 20 minút zhruba od oživenia Golema, či čo to bolo už nestačili ani facepalmy a začal som si búchať hlavu o sedačku predo mňou. Fakt som uvažoval, že prvýkrát v živote odídem z kina počas filmu. Ten film má určite aj zopár bezvýznamných plusov, ale to všetko sa stráca v nánose toho vizuálne trápneho bordelu, hlúposti a nudy. Asi starnem 2/10 P.S. počas sledovania som si na Pána prsteňov nespomenul, ale spomenul som si napr. na filmy ako Last Airbender, Bojisko zem, The Postman, Ničiteľ Conan, Red Sonja, Soldier, Jupiter Ascending,Hnev Titanov, Super mario Bros, AvP alebo Streetfighter .A mal som pocit, že by som radšej pozeral ľubovoľný z nich ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "Victory, or death!" Řeknu vám, nejsem z toho vůbec moudrý. Na jedné straně srdcovka v podobě univerza, které miluju a na té druhé film, který se tak moc snaží představit všechno podstatné a ještě k tomu odvyprávět ne zrovna jednoduchý příběh, až mu to téměř láme záda. Přesně tak, je to další BvS, ale kde si Snyder dával na čas, tam Jones zbytečně spěchá a na tom snímku je to hrozně vidět. Být to o hodinku delší, nechat diváky vstřebat ten svět a nasát tu magii okolo, byl bych spokojenější. Něco se ale přece jen povedlo. Orkové a všechno s nima spojené je naprostá fantazie, od druhé Planety opic jsem nezažil lepší triky a vizuální stránka byla taky právem jak z jiného světa. To plus že se Jones držel základních pilířů předlohy, i když to znamenalo poměrně odvážná řešení ve filmu, film ale výrazně zvedá. Takže kolem a kolem, protože jsem fanoušek a protože po letech čekání konečně adaptace, za kterou se není třeba stydět, nakonec vlastně radost. Nedošel jsem k ní snadno, asi mi to ještě chvíli potrvá, než si ten film zamiluji, ale časem věřím, že to tam najdu. Chci. Musím. Druhé zhlédnutí každopádně povinnost. Bez 3D. A se zbytkem fanoušků. For Azeroth!) Warcraft - 8/10 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Děj sám o sobě celkem ušel, ale přehnané množství patetických nechtěně vtipných frází ("když jsem byl/byla malý/malá, zjistil/zjistila jsem, že jsem jiný/jiná než ostatní"), klišovitých řešení ("budu tě chránit" - "ne, jsem velká holka, umím se ochránit sama") a neplynulé vyprávění film velmi sráží dolů. Na tom posledním se asi podepsalo stříhání, možná eventuální režisérská verze tohle odstraní, ale strašně rušilo, když nějaká postava v jedné scéně zaujme určitý postoj k věci nebo jiné postavě, aby v další scéně měla postoj přesně opačný, aniž by ta změna měla nějaký vývoj. Pokud jde o akční scény, když jde o souboje jeden na jednoho, jakž takž, ale hromadnější bitvy jsou naprosto bez choreografie, nepřehledné a zmatené, prostě na sebe dvě armády naběhnou a hotovo (u filmu podle RTS bych čekal, že si s taktikou a strategií trochu pohrají). Nakonec stejně sledujeme boje hlavních bijců obou stran s bezvýznamným komparsem v pozadí. Aspoň můžu pochválit design trpaslíků, kteří jsou daleko podobnější sami sobě než to cosi v Hobitovi (jehož druhý a třetí díl Warcraft trumfuje, je tak fifty fifty s prvním dílem). Dám ***, ale myslím, že Duncan Jones má talent na víc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $160miliónovTržby USA $47,365,290Tržby Celosvetovo $439,048,914Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,943,137Tržby za predaj DVD v USA $4,755,844║ triková stránka je priam delikátna, tam ani nie je čo vytknúť, možno v prvej polovici troška zbytočne robil 3D efekt tiene, v tej druhej to už bolo lepšie, samozrejme u 3D záležalo či boli zábery v prítmi, kde to robilo šarapatu alebo za denného svetla, súboje väčšinou berú dych, miestami to má slušnú dravosť, len problém bol ten moc jednoduchý dej, ktorý nemá až tak čím upútať, prekvapiť, zelená domorodkina (Paula Patton) to tam oživovala, občas nejaký ten heft sadol, jednoznačne lepšie než akýkoľvek Hobit, pozerateľný priemer, kde potešil aj Slovenský dabing, ale od Duncana Jonesa by som po vyprávačskej stránke čakal viac /videl v kine 3D verziu: 65%/ ()

Galerie (104)

Zajímavosti (49)

  • Snímek měl původně zachycovat děj z období, ztvárněného ve hrách "WarCraft II: Orc and Humans" a "WarCraft III: Reign of Chaos". Kvůli jisté analogii s trilogií Pán prstenů (2001, 2002, 2003) byl ale příběh zasazen do raného období, tedy časů z her "Warcraft: Orcs and Humans" a "Warcraft II: Tides of Darkness". (Sargeras)
  • Společnost Blizzard se dlouhou dobu obávala, že nevydařený film by mohl snížit popularitu její hry "World of Warcraft" a vrhnout na její ostatní produkty špatné světlo. (RoyMaginy)

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama