Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (49)

  • V severoamerických kinech film utržil 47,4 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 439 mil. (NIRO)
  • Taria Wrynn (Ruth Negga), manželka krále Wrynna, je ve filmu zpracována jako sestra Lothara (Travis Fimmel). Lothar však v předlohách nemá sestru, je posledním z bývalého královského rodu Arathi. (Thommy91)
  • Orgrim Doomhammer (Robert Kazinsky) původně nepochází z klanu Frostwolf, ale z klanu Blackrock jako náčelník hordy Blackhand. Viz knihy "World of Warcraft: Zrod Hordy" nebo "World of Warcraft: Příliv temnoty". (Deathwing)
  • Ve filmu je království Stormwindu považováno za součást Aliance. Avšak dle předloh při příchodu orků do Azerothu ještě Aliance neexistovala. Ta byla zformována až poté, co orkové dobili Stormwind a zamířili do Lordaeronu. (Thommy91)
  • Ve filmu je možné zahlédnout postavy orků Groma Hellscreama a Kargatha Bladefista, což jsou vůdci kmenů, které Gul'dan při první výpravě na Azeroth nevzal s sebou a nechal je hlídat Draenor, takže by, dle předloh, ve filmu být neměli. (Thommy91)
  • První scéna, v níž se chystá bojovat člověk proti orkovi, je adapce z intra videa "Wacraft 3: Reign of Chaos". (Yorkcz)
  • Kromě planety Azeroth, kde se odehrává většina filmu, lze na pár minut zahlédnout i domovský svět orků, Draenor. (Tormund)
  • Ve filmu lze zahlédnout siluetu murloka, což je rasa, která se vyskytuje jak ve hrách, tak i knihách. (Tormund)
  • Studio Blizzard vytvořilo pro film svoje první 3D logo, které zde zobrazuje všechny její nejslavnější produkty: hry "Diablo," "Warcraft" a "Overwatch". (UncleMorty)
  • V knihovně Medivha (Ben Foster) si lze všimnout, že obal jedné z knih odkazuje svým provedením na hru "Hearthstone" od studia Blizzard. (UncleMorty)
  • Na dabingu filmu se podíleli i dva známí čeští youtubeři - Pedro (kanál PedrosGame) a House (kanál HouseBox). (ČSFD)
  • Ve filmu ve světě Warcraftu vidíme zbrojnici, protože ve hře lze zbraně získat jen od obchodníků nebo za splněný úkol. (Jokerada)
  • Pro tento film vytvořili animátoři od ILM studio speciální program, který se zaměřoval pouze na animace vlasů a chlupů orků. (Jokerada)
  • Společnost Blizzard avizovala film již v roce 2006, deset let před jeho vznikem. (mmajjkii)
  • Magické město Dalaran, které je ve filmu ve vzduchu, stojí v předloze na zemi. (Tormund)
  • Na Daniela Wu při ztvárnění Gul'dana dohlížela jeho manželka, která je sama velkou fanynkou hry "World of Warcraft." (KREI)
  • Na panelu festivalu Blizzcon v roce 2014 režisér Duncan Jones vyzval dav fanoušků, aby zakřičel: "for the Horde!" ("za Hordu"), "for the Alliance!" ("za Alianci!") a "for Azeroth!" ("za Azeroth!"). Bojové pokřiky byly použity ve filmu. (O.P.I.Č.Á.K.)

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama