Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (49)

  • Videoherní studio Blizzard Entertainment na film po celou dobu natáčení přísně dohlíželo. (ČSFD)
  • Až na Blizzconu 2014, kde bylo oznámeno, že film už byl dotočen a bude probíhat dvacetiměsíční postprodukce, bylo oficiálně odhaleno herecké obsazení. (KREI)
  • Na Blizzconu 2014 byl uveden teaser k filmu, a protože tentokrát bylo promítání (na rozdíl od Comic-Conu) očekávané a Blizzard se bál, aby záběry neunikly, byla upoutávka promítána ve speciální místnosti, před kterou byli návštěvníci důkladně prohledáni. (KREI)
  • Přestože Clancy Brown namluvil ve hře "Warcraft Adventures" Tralla, ve filmu si zahrál Blackhanda. (Pepy)
  • Robert Kazinsky se na Blizzconu 2014 přiznal, že strávil hraním "World of Warcraft" přes 500 dní. (Pepy)
  • „Příběh je vyprávěn z perspektivy modré i rudé, protože chci, aby se divák sžil jak s hrdiny Hordy, tak s hrdiny Lidské rasy,“ komentoval Duncan Jones svůj výtvor. (Zvedavec1)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru. (Wozungr)
  • Pro potřeby filmu byl vytvořen jazyk Orků. (Wozungr)
  • Zcela prvním datem premiéry měl být srpen 2008. Poté bylo oznámeno, že by se film měl objevit v kinech 18. prosince 2015, následně byla ale premiéra odložena na 11. března 2016, aby nebyla příliš blízko Star Wars: Síla se probouzí (2015). (Garfildka4)
  • Duncan Jones a ostatní členové jeho týmu si před začátkem natáčení povinně museli zahrát všechny hry o světě Warcraftu od Blizzardu, včetně MMO-RPG "World of Warcraft". (KREI)
  • Tvůrci se na Blizzconu 2014 nechali slyšet, že chtějí, aby film po stránce kostýmů a triků připomínal něco mezi Avatarem (2009) a seriálem Hra o trůny (od r. 2011). (KREI)
  • První návrhy Dalaranu, Dreanoru, Ironforge a Stormwindu a postavy Durotana a Lothara byly odhaleny na Blizzconu 2013. (LordArthas)
  • 20. července 2013 byl na festivalu Comic-Con zveřejněn první teaser - a protože se jednalo o nečekanou ukázku, nikdo jej nestihl natočit, takže se neobjevil na internetu. Šlo o velmi krátkou ukázku souboje mezi člověkem a orkem. (BaronDevil)
  • Původně měl snímek režírovat Sam Raimi, fanoušek původní hry, který se k projektu zavázal v roce 2009. Natáčení bylo však následně odloženo kvůli jeho účasti na snímku Mocný vládce Oz (2013). (skonsam)
  • Společnost Blizzard se dlouhou dobu obávala, že nevydařený film by mohl snížit popularitu její hry "World of Warcraft" a vrhnout na její ostatní produkty špatné světlo. (RoyMaginy)
  • Snímek měl původně zachycovat děj z období, ztvárněného ve hrách "WarCraft II: Orc and Humans" a "WarCraft III: Reign of Chaos". Kvůli jisté analogii s trilogií Pán prstenů (2001, 2002, 2003) byl ale příběh zasazen do raného období, tedy časů z her "Warcraft: Orcs and Humans" a "Warcraft II: Tides of Darkness". (Sargeras)
  • Film je inspirován slavnou sérií počítačových her "Warcraft," která se stala předlohou také pro knižní tituly. Z literárních verzí příběhu snímek inspiroval titul "Poslední srážce," kde se objevují všechny hlavní postavy filmu. Tomu, co ději filmu předcházelo, se věnují knihy "Zrod Hordy," "Za temným portálem," a "Příliv temnoty". (C0r0ner)
  • Osobitý německý režisér Uwe Boll dříve neúspěšně kontaktoval Blizzard s nabídkou na koupi filmových práv. (IronFan)

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama