Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 3

Recenze (1 299)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film je fakt strašná pitomost. Hlášky typu "Tohle to ještě nikdy neudělalo!" a "Napáchal jsem tolik strašných věcí, ale všechny jsem zapomněl!" u mě okamžitě zlidověly a já se opravdu nemohl dočkat, kdo plácne jaký nesmysl dál. A to myslím vážně - ten film mě v podstatě bavil, užíval jsem si ho. Je dělaný se skutečným (nebo dobře imitovaným) zájmem a co dokázal Jones za 100 mega, je obdivuhodné. Působí to teda možná dojmem, že někdo vystříhal polovinu scén a naplácal dohromady dvakrát víc postav a směšných cizích slov, než měl, zároveň mě to ale svou béčkovou naivitou okouzlilo. Hodnocení je kříž - ze čtyřech hvězd vyplývá, že Warcraft je dobrý film. To asi spíš není, je ale kouzelně sympatický pitomostmi, které ti talentovaní lidé naplácali (a mezi tím nabídli i několik zajímavých nápadů). PS: Hru jsem nikdy nehrál. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Prokletí hollywoodských adaptací počítačových her v mých očích víceméně trvá. Respektive do noci nehraju, nic jsem neočekával a dostal sic trikově vypiplanou záležitost, která mě ale emocionálně úplně minula. Syn nedávno zesnulé legendy Davida Bowieho Duncan Jones už víckrát dokázal, že na režisérské židli jen nezavazí, dějově mě ovšem nestrhl, navíc se obávám, že postav a dějů je pro diváka neznalého herní předlohy docela hodně. Chybí osudovost, chybí krvavost, prostě erkový rating a víc scén bez kompromisů. Ale chápu, že své fanoušky si to snadno najde. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $160miliónovTržby USA $47,365,290Tržby Celosvetovo $439,048,914Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,943,137Tržby za predaj DVD v USA $4,755,844║ triková stránka je priam delikátna, tam ani nie je čo vytknúť, možno v prvej polovici troška zbytočne robil 3D efekt tiene, v tej druhej to už bolo lepšie, samozrejme u 3D záležalo či boli zábery v prítmi, kde to robilo šarapatu alebo za denného svetla, súboje väčšinou berú dych, miestami to má slušnú dravosť, len problém bol ten moc jednoduchý dej, ktorý nemá až tak čím upútať, prekvapiť, zelená domorodkina (Paula Patton) to tam oživovala, občas nejaký ten heft sadol, jednoznačne lepšie než akýkoľvek Hobit, pozerateľný priemer, kde potešil aj Slovenský dabing, ale od Duncana Jonesa by som po vyprávačskej stránke čakal viac /videl v kine 3D verziu: 65%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Duncan Jones aspol. udělali krok správným směrem. Jsem rád, že to můžu napsat. Obavy z filmového Warcraftu tu byly od začátku všech spekulací (kolik že to je už desetiletí?). Jones však dokázal propojit geekovské nadšení hrami a jejich silnou vizualizaci s filmovými nástroji a buduje velkolepé fantasy. V ní nejsou postavy jen prázdné sklenice, ale prokazují duchaplnost a mají zajímavý vývoj. Stejně jako příběh a i scénář celkově, který je někdy samozřejmě zjednošený a občas mi přišlo, že se film mírně zkracoval (hlavně souboj s mágem v závěru). Snad jeidnou výtku bych měl ke gradaci filmu, která je pro mě mírně zklamáním. Hudební i příběhová gradace neměla vrchol. Warcraft má rozměr srovnatelný s Pánem prstenů, nezaměnitelnou vizuální stránku včetně důrazu na odpovídající oblečení/zbroj postav a hlavně má potenciál silně naznačený závěrečným twistem. Takhle to má vypadat, když chcete začít novou sérii... o to víc mě zajímá, kam se půjde a koho všechno uvidíme v dalších dílech. PS: tenhle film je pro všechny, v podstatě znalot Warcraftu nepotřebujete, jen se možná tolik nezasmějete u ovce:) PPS: u "kulatého" stolu elfka, kterou bych rád v dalších dílech:)) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně povedené. Warcraft sice má svoje chyby, ale získal si mě i přes prvotní nedůvěru. Hodina by tomu filmu pomohla jako sůl, takhle je všechno trochu moc klopotné a těch zvratů je na tak malém prostoru docela dost, ale všechno i tak funguje téměř výborně. Vizuálně jde o špičku, i když mám velký problém s lidskými kostými (to stylyzované brnění mi tam prostě nesedí i když věrnost hře je obdivuhodná). Orkové boží, dokonalá mimika, věříte každému pocitu. Jejich scény jsem si vysloveně užíval. Fantasy atmoféra z toho padá po kilech, díky Duncanu Jonesovi, za to. Akce není moc propracovaná, přesto poměrně fajn a i když se tam hodně kecá, funguje to. Za mě velká spokojenost a nečekal jsem že to řeknu, ale hodně se těším na další díl. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (49)

  • Ve filmu lze zahlédnout siluetu murloka, což je rasa, která se vyskytuje jak ve hrách, tak i knihách. (Tormund)
  • Ve filmu je království Stormwindu považováno za součást Aliance. Avšak dle předloh při příchodu orků do Azerothu ještě Aliance neexistovala. Ta byla zformována až poté, co orkové dobili Stormwind a zamířili do Lordaeronu. (Thommy91)
  • Snímek měl původně zachycovat děj z období, ztvárněného ve hrách "WarCraft II: Orc and Humans" a "WarCraft III: Reign of Chaos". Kvůli jisté analogii s trilogií Pán prstenů (2001, 2002, 2003) byl ale příběh zasazen do raného období, tedy časů z her "Warcraft: Orcs and Humans" a "Warcraft II: Tides of Darkness". (Sargeras)

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama