Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Polícia má problémy s kriminálnou činnosťou zločineckej skupiny ovládajúcej New York. Nikdy sa nepodarilo chytiť bossov podsvetia, vždy iba "malé ryby". Preto je policajný kapitán Dan McLaren (Joe King) vymenovaný za hlavného policajného komisára. Detektív Johnny Blake (Edward G. Robinson) je prepustený a pridáva sa k jednému z menších bossov podsvetia Alovi Krugerovi (Barton MacLane). Nick "Buggs" Fenner (Humphrey Bogart) si myslí, že Blake je policajný agent... (matriosa)

(více)

Recenze (16)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Od samého začátku na diváka dýchne kouzlo doby po prohibici v USA. Charismatičtí herci dodávají zdařilému příběhu patřičnou duši a čas u tohoto snímku uteče poměrně rychle. Humphrey Bogart si opět vystřihl roli gangstera, což mu svědčí (ovšem ne, že by mu kladné role neseděly). ()

classic 

všechny recenze uživatele

Bogartovi sedia vyslovene negatívne postavy, je samozrejme dobrý aj v snímkoch Casablanca, či Africká Kráľovná, ktoré sa vyznačujú hercovým nadštandardným herectvom, ale s tým, že mu nemáte chuť streliť jednu po papuli... Budúca, výnimočná LEGENDA KINEMATOGRAFIE, je už teraz - dostatočne známa, ale to ešte nie je nič v porovnaní, čo príde po klasickom snímku, ktorý v úvode líčim. NICK FENNER je typický GANGSTER, aký bol úplne bežný v prohibičných spojených štátoch amerických, t. j. - 20. roky, 20. storočia, a ešte pár rôčkov v tridsiatych... On je dostatočne charizmatický, aby sa stihol stať zástupcom menšej RYBY, pričom polícia má v pláne dostať sa ku väčším rybám, ktoré ostávajú - INKOGNITO. Sú až v takom utajení, že sa o nich dozvie len nastrčený detektív Johnny Blake, ktorý musí hrať na dvoje huslí, aby nadmieru upútal malú rybku - Ala Krugera, cez ktorého chce, v úvodzovkách, postúpiť do vyšších kruhov, a medzitým dáva typy policajnému kapitánovi McLarenovi, pričom u Fennera vzbudzuje veľkú nedôveru, hraničiacu s jeho tzv. ukrižovaním... Spomínam tu často Humphreyho, ale aby predstaviteľ Johnnyho Blakea, ostával nepovšimnutý, by bolo 100 % - nefér. Edward G. Robinson, je výškovo na takej istej úrovni, ako známy krpáň, no pozrite sa, aké rozdáva CHMATY, akým rýchlym spôsobom položí človeka na lopatky, doslova KNOKAUTUJE ! Steven Seagal, by teda inak čumel... Je to v podstate krátky film, ktorý nemá ani hodinu, dvadsať - minút, ale to bohato stačí na to, aby ste sa nenudili, milovník klasického Hollywoodu, ako ja, si určite príde na svoje... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý ale dokonale fungujúci postprohibičný príbeh je predovšetkým postavený na dobrom scenári a charizmatických hercoch. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Příběh se zezačátku rozvíjí docela zajímavě, ale ke konci mu už dochází trochu dech. Celé to stojí hlavně na Robinsonovi a Bogartovi a jejich hereckých výkonech. ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Ustřední dvojice Robinson, Bogart je skvělá. Jeden jako drsný, ostřílený policista, který se nebojí, ač na straně zákona, použít poněkud drsnější praktik. A Bogart jako bezpáteřní gangster, kterému není nic proti chuti. I příběh zde je na vysoké úrovni, takže celkové velice zdařilé. 85% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zas a  znovu zautocim proti tej megapicovine z  roku 2013 Gangster  Squad - Lovci Mafie. Chvalaprirode to v kinach komplet zhorelo- Tuna ide o kvalitnu 86 rokov staru gangsterku. Kriminalna cinnost v new Yorku, policia dlhodobo nestaci na mafiu /ma vacsie trzby, tym padom aj vacsie moznosti/, policajti vzdy chytili len male bezvyznamne ryby.  Edward G. Robinson sa preslavil az 1944 - Double Idemnity  86 % ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vyborna dobova kriminalka, ktera se neboji ukazat praktiky mafie po konci prohibice v USA. Namet je tedy perfektni a zajimavy i dnes, skoda, ze stopaz neni delsi a tvurci si s pribehem nepohrali tolik, aby se stal tento film nesmrtelnym. E. G. Robinson a H. Bogart opet vyborni. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Dobrej film. Hlavně závěr je skvěle dramatickej. Ale jestli jsem někomu fakt fandil, tak to byl Bogart. Ten jedinej byl pořádně drsnej gangster. Ne jako policejní krysa Robinson, i když pravda tomu jsem v závěru fandil taky. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Vydařená gangsterka odhalující metody podsvětí po prohibici. Edward G. Robinson jako drsný agent Johnny Blake (předchůdce Dirty Harryho), který jako tajný agent vstoupil do podsvětí, aby odhalil šéfy podsvětí svoji roli zahrál precizně a Humphrey Bogart jako jeho protivník Nick Fenner je dobrý jako vždy (v podstatě stejnou roli si zahrál i v ostatních gangsterkách např. "Hříšní andělé" nebo "Bouřlivá 20. léta"). Režisér odvádí slušnou práci, ve filmu není téměř žádná akce a přesto dokáže zaujmout. Film jinak stojí především na scénáři, který se opět povedl a nechybí ani mírné náznaky humoru. Nelítostný souboj Robinsona a Bogarta se skvěle vyvíjí až do strhujícího finále - za 5*. ()

Micro41CZ 

všechny recenze uživatele

Velmi chytrá mnohovrstevnatá gangsterka plná zvratů. Ústředním motivem je policejní práce, kdy se na oko vyhozený policista dostane do organizace a díky své práci postupně odhalí všechny nitky uvnitř organizace. Oproti jiným gangsterkám třicátých let se tu gangsterství nelíčí jako problém konkrétních gangů, ale provázaného a hierarchického syndikátu, který má prsty ve všem. Je zde ilustrována korupce na významných místech. Celý příběh pak slouží jako příkladný boj s organizovaným zločinem, jehož prohnilost doznala za léta od prohibice značný pokrok. Explicitně nemoralizuje a prvek „je zlé být gangster a je dobré proti nim bojovat“ je z filmu cítit spíše díky celému vyznění filmu. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Pouze další příklad toho, jak neměl Robinson problém s přehledem zahrát jakýkoliv typ, od mafiána (Key Largo) přes uťápnutého naivu (Scarlet Street) po detektiva (The Stranger). Tady si strany -na rozdíl od Key Larga- s Bogiem prohodili a v tomto prohibicí šmrnclém dramatu, uvěřitelně své charaktery trefili. Stylová gangsterka. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Ediie jako drsnak :-), Bogart zaporak, a jako vzdy stejny MacLane. Do toho usmevava Joan...zkratka ja jsem se pobavil moc dobre. Kvalitni krimi-detektivka o poldovi nastrcenem mezi mafiany. :-) ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

O Edwardu Robinsonovi jsem do dneška neslyšel, ale nejspíše si s ním budu muset ještě něco stáhnout. Bullets or Ballots je totiž výborná kriminálka, která ani po více než 75 letech neztratila nic ze svého kouzla. Chtěl bych prosím remake od Martina Scorseseho s DiCapriem nebo Ryanem Goslingem. Úspěch zaručen. ()

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Tak tohle já můžu. Amerika třicátých let, prohnilí gangsteři a drsní policajti, kteří pro ránu nejdou daleko. Edward G. Robinson ztvárnil zkušeného policistu, který je jednoho krásného dne vyhozen a pomaloučku se zaplétá s gangstery ovládající město a celé USA. Jenže, jednou polda, vždycky polda. Otázka tedy zní, kdo tomu všemu šéfuje, kdo hraje jakou hru a kdo bude nakonec inkasovat jackpot. Atmosféra snímku je výborná, charaktery dobře sepsány. Neočekávejte ale nějaké divoké přestřelky nebo války gangů. Tenhle film opět staví na konverzačních motanicích a když už se dostaví nějaký ten výstřel z pistole, má to svůj pádný důvod. Pomalá gradace snímku ústí v napínavé finále, které i po letech bere dech… ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Škoda. Příběh je zajímavý a dobře se na to kouká, jenže... Zápletka je žel jasná hned od začátku, film je plný klišé a čistě z filmařského pohledu je to natočeno jen průměrně. Dát vyšší počet bodů znamená, že je tak dobrý jako např. Maltézský sokol (1940) nebo Pojistka smrti (1944) a to, samozřejmě, není pravda. V rámci žánru za 3. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Jako vždy výborný Edward G. Robinson, tentokrát ne jako gangster, ale jako policejní detektiv. Jeho role Johnnyho Blakea je založena na skutečném newyorském policistovi Johnnym Broderickovi (1896-1966) alias "Vévodovi" nebo "nejdrsnějším policistovi na Broadwayi", zatímco postava Ala Krugera,  vychází ze známého gangstera Dutche Schultze. ()

Reklama

Reklama