Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V americké komedii režiséra Tommyho Reida se setkáváme s ctižádostivým hercem, který má problémy se skomírající kariérou. Zaměří se na svět profesionálního bowlingu a toto rozhodnutí má mnohem větší dopad na jeho popularitu, než vůbec kdo předpokládal. Jenže úspěch ani bohatství nejsou nikdy zadarmo. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

Matty 

všechny recenze uživatele

„Taky jsem si jednou zajel do Mexika a mnohé se tam naučil. Třeba jak se řekne kapavka“ . Zdařilé retro titulky mě navnadily na nostalgickou komedii o počátcích bowlingu. Následujících prvních pár minut přisprostlé komedie ze současnosti pro mě bylo jako rána bowlingovou koulí mezi oči. Hlavními hrdiny jsou dva nesympatičtí blbečci, kteří tak dlouho projevují neúctu k zákazníkům Oscarovy pizzerie (po přebrání pizzy máte pár vteřin na patetickou děkovačku), ve které pracují, až šéfovi přeteče kýbl a dá jim padáka. Jeden z nich, zneuznaný herec a velký šoumen, se vrhne na dráhu profesionálního hráče bowlingu. Získá slávu a bohatství, ztratí přátele a lásku. Příběh jako okopírovaný z Vybíjené a spousty jiných filmů není v žádném směru originální a skončí přesně tak, jak si budete po třiceti minutách myslet. Většina humoru spočívá v měnění různých – něčí perspektivou možná legračních – převleků a pronášení sprostých slov. Scén z bowlingových zápasů je tam ohromné množství. Jak si asi sami dokážete představit, koule valící se na kuželky brzy omrzí, ať už jsou tyto scény jakkoliv efektivní (což většinou nejsou). Chvílemi jsem uvažoval, že nemá smysl sedět až do konce a čekat na nevyhnutelnou větu „Choval jsem se jako sebestřednej idiot. Můžeš mi to odpustit?“, stále jsem však vkládal naděje v nečekaný zvrat, jenž celé dosavadní dění postaví do zcela odlišného světla. Má naděje byla přiživována hodnocením na IMDb (7.5) i Rozumem a citem mezi „recommendations“ na týchž stránkách. Dávání Rozumu a citu do souvislosti s tímto nedomrlým spratkem rodinky Reidovic (brácha Tommy režíroval, sestra Tara si zahrála), mě nakonec, společně s Vinniem Jonesem, který se opět předvedl jako správnej masér, pobavilo nejvíc. 40% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ani neviem, čo ma donútilo natočiť si túto splaškovinu. Možno, ako 'Matty' spomína utešujúce IMDb skóre, ale tie hlasy budú asi len najtajnejší magori do Tary Reid alebo bowlingu. Inak je to ako príbeh úplne úbohé, bez trošky snahy o nejakú lepšiu scénu. Za zmienku stojí akurát ako-tak vtipná rolička komentátora a natešenie na Vinnieho tiež vyšumelo po tej trápnej minútke na scéne. 35%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pobavil jsem se. Herci neměli chybu. Tara Reid, Rachel Hunter nebo Vinnie Jones filmu dodali hodně. Komedie s nulovými ambicemi a přesto potěší nenáročného diváka. Kdo hraje rád bowling se u filmu bude bavit stoprocentně. ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

ono natocit film z prostredi takoveho sportu jako je bowling chce napady a dobre obsazene herce..ani jedno se nestalo..a dlouho jsem takovou sra*ku nevidel:) ()

zawa 

všechny recenze uživatele

Ono jako není to přímo Big Lebowski, hodně to do toho má daleko :), ale náhodou jsem se ale bavil, občas teda aspoň. Pro mě je to spíš takových 55-60% ()

Reklama

Reklama