Reklama

Reklama

Epizody(8)

Skupina válečných veteránů, vracejících se z Iráku řeší nedostatek financí přepadením banky. Vše probíhá dle plánu, dokud jeden ze zákazníků neprokáže pohotovost a o situaci pomocí textové zprávy uvědomí policii. Začíná souboj mezi nejlepším policejním vyjednavačem ve městě, týmem SWAT a válečnými veterány, kteří jsou odhodláni banku opustit buď s penězi, nebo v pytlech na mrtvoly. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (48)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V podstatě šestihodinová verze kultovního Nelítostného souboje Michaela Manna. Dějově občas labilnější, ale co se týče silných osobností na obou stranách, je na tom Kill Point stejně dobře. Jen těžko se člověk ubrání tomu, aby až do finální přestřelky nefandil oběma stranám (a to je zatraceně svízelná pozice:). Leguizamo i Wahlberg si své role vychutnali na maximum… ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Kill Point se mohl lehce stát strhujícím, v rámci možností i věrohodným, seriálem o jednom nepovedeném přepadení a následném vyjednávání plném úskoků. Ač je toto téma na první pohled již vyčerpáno (již pěkných pár desetiletí vzniká na toto téma aspoň jeden dobrý film ročně), tak si tvůrci nacházejí svou cestičku kudy se vydat. Ta je dostatečně zajímavá, napínavá, gradující i vypointovaná, aby utáhla osm epizod a přitom nezačala mlátit prázdnou slámu. Hlavních party jsou solidně obsazené a i to slušně odsýpá. Navíc jsou tu detaily, které výsledek přijemně ozvláštňují. Jako třeba filosofující sniper. Jenže jsou tu samozřejmě i zápory. Výprava je studiová à la nejlacinější telenovela. To zase až tak nevadí. To co vadí jsou neskutečně iritující zkraty scénáristů v podobě nelogicky zakomponovaných béčkových indegriencí. Není jich sice zase tak mnoho, ale především v pilotním díle se jich pár najde a v jinak chytře vymyšleném ději působí jako pěst na oko (např. citové výlevy pana Wolfa jedné z rukojmých, náhlé nelogické zareagování některé postavy, celá anábaze okolo otce a syna, ultra béčková Bellova postava mocného chlápka i mnohé další). A je to ohromná škoda, protože jinak mohl nízkorozpočtový Kill Point v klidu konkurovat i těm nejlepším minisériím. Takhle je "pouze" nadprůměrně dobrým žánrovým přírustkem. Ovšem už nic víc. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Seriál, kde bych možná jindy přitvrdila v hodnocení, jsem si vybrala jako odreagovačku a tudíž jsem se vůbec nezabývala všemožnými vadami na kráse a nechala se jen bavit. Mělo to jiskru, spád, švih, co víc si přát. Donnie mně padnul do oka už ve Výkupném a tady jen potvrdil, že umí a Johna Leguizama jsem asi trochu podcenila, protože tady si spolu skvěle sekundovali. Tak si myslím, že kdo zvládne palbu jako takovou, tak by mu nemusela vadit ani ta klišovito-patosová palba taky, pokud chce jen někdy vypnout a nebýt ve sžíravém stresu, jak to asi dopadne jako například u True Decective, ale to je opravdu už jiný šálek kávy. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

-            (POZOR, MŮŽE TO BÝT SPOILEROTINA)             -             Tedy, řeknu vám, celou dobu dobrý. Dobrý akční seriálový kraťas s prvky psychologického drama, ale ke konci, kdy si padouch získá všechny vaše sympatie a to nejen proto, že v tom má prsty ten kolumbijský drsoň Leguizamo, se to jaksi mění v takovou málo povedenou filmařskou naháněčku o dobrý záběr a o to, jak dát našemu hrdinovi co nejvíc na prdel. Řečeno jinak, skvělá filmová podívaná začne nabírat manýry Kobry 11, ale abych zas nebyl za plašmušku, to finále to zas tak nezabíjí. Je to dobré. Normálně je to skvělý akční miniseriál o jedné bance, která byla ve špatnou chvíli na špatným místě... nebo tak nějak podobně. Kupodivu tu i ten předák chlapecké kapely NKOTB Donnie Wahlberg docela solidně (v hlavní roli) sekunduje zkušenějším hercům. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Člověk by až nevěřil, jak už několikrát ohrané téma může být zajímavé, když se pár aspektů obmění. Banku tentokráte neobývají hloupí lupiči, nýbrž speciální zabijácké komando americké armády, navrátivší se z Iráku. Téměř neznámé obsazení je doplněno dvěma životní výkon podávajícími herci - Donniem Wahlbergem (stále se pere s bratrem Markem, kdo z nich je vlastně lepší herec) a Johnnem Leguizamem (patrně nejlepší Mexičan, působící v současné době v Hollywoodu - Bernala nepočítám). Díky pouhým osmi epizodám se děj netáhne a vše má ten správný drajv, od začátku (patrně nejlepší nástup "záporáků" na scénu za poslední pětiletku) až do nečekaného konce. K postavám jsem si vytvořil docela silné pouto a fandil jsem polovině na té špatné straně zákona (aneb film je jen tak dobrý, jak dobrý je jeho záporák), spolu s The Company jasný vítěz letošní americké seriálové sezóny. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podarený miniseriál o bankovom prepadnutí, ale aj tak musím začať chybami. Už úvodná dvojdielna časť naznačuje, že seriál nebude mať vysokorozpočtové dotácie. To však počas druhej až siedmej časti vôbec nevadí, pretože (jemné spoilery) vyjednávačské taktiky a rukojemnícka dráma sú dostatočným dôvodom pozrieť si tento seriál. Keď už však v prvom a poslednom dieli objavia akčné scény, mohli si dať na nich viac záležať, pretože ich logickosť dola na úrovni posledných 'seagaloviek' (pár členom týmu SWAT som neveril jediný náznak akcie a držanie zbraní bolo na úrovni mierového spasiteľa). Ďalšia nelogická bola časť o prevzatie nadvlády nad situáciou v banke so strany rukojemníkov a pár, ktorý vydržal zamknutý v malom sklade by po troch dňoch bez vody mal ťažko ešte silou preliezať ventilačnou šachtou. Týchto pár (mnou možno prehnaných) rušivých momentov ale nedokázalo vyrušiť a narušiť môj pocit spokojnosti, o ktorý sa zaslúžili najmä herci. Donnie Wahlberg a hlavne John Leguizamo hrajú, akoby im tento výkon mal zaručiť prvé miesto v honorároch. Nápady a plány úniku z banky majú slušný spád a klišé vypláva na povrch len tiež veľmi sporadicky. 80%. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Útěk z vězení" v mnohem příjemnější formě. Sympatičtější postavy, lehce zajímavější námět a (narozdíl od prvního zmiňovaného) jen opravdu slabý happy-end...;-) ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Výborná miniseriálová kombinace (a pocta) Nelítostného souboje, Vyjednavače a Psího odpoledne. Sice je to jen jedno dobře známé klišé za druhým, ale naštěstí je to celé velmi šťastně a umně pojaté a i podané. Postavy nejsou černobílé (divácky vděčné charaktery se najdou na obou stranách barikády), ale abych byl upřímný - já přeci jen více fandil Leguizamovi a jeho partě. A to už jen kvůli samotnému Leguizamovi, který zde ztvárnil IMHO nejsympatičtějšího a nejcharakternějšího záporáka za docela dlouhou dobu. Díky jeho charismatickému projevu i jeho jinak vyloženě skvělý protivník v podání Donnieho Wahlberga (BTW Mark by si měl začít dávat bacha, aby ho za chvíli jeho bratříček netrumfnul co do popularity) trošku ztrácí na divácké přízni (i když k tomu jinak vůbec není důvod). ___ Místy to sice skřípe jak dějově (klíčová scéna pátého dílu mě naštvala svým neuvěřitelně naivním a hloupým řešením), tak i formálně (obrazově to občas vypadá jako takové lepší domácí video, čímž trpí hlavně přestřelky), ale i tak se celkově jedná o hodně vydařenou záležitost (a to nejen na poli současných seriálů). A navíc nečekaně dlouhé (skoro celý jeden díl!), velmi napínavé a dynamické finále mi udělalo větší radost, než jsem čekal, a už jen díky němu prostě musím The Kill Point směle doporučit! 80 - 90 % ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl jednu z epizod říkal jsem si "Co to sakra je?!." Ono to totiž vypadalo jako nějaká kriminálně laděná telenovela. Po shlédnutí další z epizod už byl tento pocit úplně mimo a z téměř odpadní příčky se to posunulo na čtyři hvězdy. Sice to nepřináší nic originálního ( v podstatě jde jen o slepení všech bankovních loupeží ze všech filmů, kde se udála), ale má to děj, napínavost, psychologii a logiku. Všechno je to navíc doprovázený působivou hudbou. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Na muj vkus bohuzel trosku natahovane, cimz se dostaly do scenare veci, ktere mely skoncit na podlaze strizny. Pak jsem mel taky problem s televiznim vizualem, zaverecne prestrelka vypada jak amaterske home video. ovsem jinak se jedna o napinavy pribeh se skvelymi herci, u ktereho se vubec neda vytusit, jak to s hlavnimi hrdiny dopadne, jsou to sice bankovni lupici, ale taky valecni hrdinove, americani sice miluji happyendy, ale zase jsou posedli trestanim zlocincu, do posledni chvile, jsem si nebyl jsity... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších krimiseriálů, jaké jsem měl kdy možnost vidět. Sand nikdy se mi nestalo, abych si s fiktivními postavami vybudoval tak blízký vztah a stejně tak jsem nikdy nebyl tak rozpolecený, nevěda komu přát. Jak na policejní, tak gangsterské straně byly typy, kterým člověk přál kulku a stejně tak tu byli ti, s nimiž jsem hluboce sympatizoval. Wahlberg podle mě přesvědčil, že je lepší herec, než jeho starší a slavnější bratr a Leguizama jsem v lepší roli snad ještě neviděl. Nejvíc mě ovšem bavila postava Franka Grilla. Tohoto chlapíka jsem za poslední dobu viděl v několika různých rolích a pomalu ale jistě stává mým oblíbencem. Přes určitou šablonovitost a drobné dějové nesmysly musím říct perfektní práce. 90% ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Stačí pár okamžiků a seržant Mendes alias Wolf a jeho četa 10-13 na jedné straně a specialista na vyjednávání, kapitán Horst Kelly a jeho tým na druhé straně si vás zcela získají. The Kill Point má skvělou vlastnost, totiž, že vás okamžitě vtáhne do děje a příběhu a už nepustí. Interakce mezi členy jednotlivých skupin(četa 10-13, rukojmí, policisté) a mezi skupinami samotnými je nesmírně poutavá a uvěřitelná. Hlavní představitelé John Leguizamo a Donnie Wahlberg pak předvádějí přímo herecký koncert a ač se během 8 epizod nesetkají tváří v tvář příliš často, chemie mezi nimi funguje naprosto dokonale. Obsazení vedlejších postav je pak také velice kvalitní. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Tema je absolutne ohrane, nicmene zacatek The Kill Point neni vubec spatny a vypada to na rozjezd sice bckove, nicmene skvele miniserie. Jelikoz to ma cele jen 8 dilu, clovek by ocekaval rychle tempo bez slabych mist, nicmene tvurci to v druhe pulce komplet ztratili. Zacina se to natahovat, vytrati se jakykoliv element napeti a je to cele o nicem. Prijemnym bonusem byla postava tradicne skveleho Tobina Bella v prvnich dilech. John byl jako hodny zaporak docela v pohode, nicmene Donnie by mel herectvi zabalit. Vetsina ostatnich hercu se holt nedokazala vymotat ze sparu sve bckove podstaty. Cisty prumer vzhledem k velmi dobre prvni pulce, ale velmi spatne druhe casti. Ze sfery bankovnich prepadeni bych doporucil spise skveleho Inside Mana. 5/10 ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Vypoitovaná, přesto úsměvná a náhoďácká minisérie. Celé se to točí okolo bankovního přepadení, které se zvrtne a lupiči musejí zůstat v bance, kterou za nedlouho poté obklíčí speciální jednotky. Celé to působí dosti dobře a napínavě, což se u tak profláklého námětu stává velmi lehce. I přesto jsem Vražedný souboj zhltl, jak malinu. Jediné, co mi tak nějak vadilo, byli mizerné herecké výkony druhořadých postav a strašně ubohé přestřelky - cožpak je snad možné, aby vytrénovaná 12 členná skupinka jednotky SWAT netrefila několik pobýhajících zločinců, na otevřeném prostranství? Hm, asi ne, ale i přesto jsem si Vražedný souboj užil a jako minisérie to funguje dokonale. Ohrané téma, ze kterého se dokáže stále něco vyždímat. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Přes tak vysoké hodnocení musím dát pohé dvě*. Nějak mě to nechytlo už od prvního dílu, ploché postavy, bez akce a napětí, celkem nuda. Do konce jsem se díval jen kvůli vysokému hodnocení, co z toho vyleze. Poslední dva díly trocha akce, ale jako celek nic moc. Velmi špatně vybrané postavy, hlavně ta černoška jako velitelka SWAT mě doslova pila krev. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Opravdu stále napínavá záležitost, což je u takovéhle stopáže hodně velké plus. Leguizamovi a Wahlbergovi to šlape moc dobře. Hlavně u prvního je charakter postaven výtečně. Líbilo se mi, jak chvílema váhal a pak bez pohnutky někoho srazil. Vztah budovaný mezi lupiči a rukojmími je taky povedený. Dialogy nejsou trapné a naopak o hlášky není nouze. Opravdu velké mínus jsou ale přestřelky. Podobný styl mi sedí spíš k céčkovým filmům a ne k takhle povedené minisérii. Nic to nemění na tom, že jsem si Kill Point plný různých twistů hodně užil. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Mentorovani oslehanyho snipera, serzantovo milostne vzplanuti uprostred akce, sachy se SWATem ci bestialni rozvleklost v prubehu druhyho az ctvrtyho dilu, viditelnej digitalni handycam uprostred kazdy svizenjsi akce - to vsechno je navic. Ale zbytek je vazne miniserialova balada, pred kterou smekam:o) ()

Reklama

Reklama