Reklama

Reklama

Ztracený ostrov

  • USA After Dusk They Come (více)

Skupina přátel přežije ztroskotání lodi a doplave na neprozkoumaný ostrov. Brzy jsou unášeni jeden po druhém členy starobylého kanibalského kmene, na který evoluce již dávno zapomněla. (oficiální text distributora)

Recenze (113)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na video film snesitelná a poměrně dobrá zábava. Scénář se samozřejmě skládá z pobíhání džunglí sem a tam a z opakovaného (stále stejného) vybafávání zmutovaných opičáků, takže se na konci zdá, že ten film mohl mít klidně tak tři čtvrtě hodiny, aniž by příběh o něco přišel (což by samozřejmě byla pravda), avšak index zábavnosti neklesne nikdy pod kritickou mez, takže ta hodina a půl vyloženě nebolí. Dnešní americký horor je na tom opravdu bídně, když už musím oceňovat i takovéhle relativní samozřejmosti... Masky mutantů bych označil za celkem povedené (v rámci možností), bohužel jsou divákovi předkládáni možná až moc často. Celkově The Forgotten Ones spíše nedoporučuju, ale když se na něj náhodou kouknete, žádná duševní újma nehrozí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4milióny║ Klasické vývarové béčko v trende horrorov ako Pád do tmy, kde aspoň tie masky upútajú. /20%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Skvělá příroda, nádherné barvy ...... (v recenzích se psalo, co se stalo s barvami? Což nechápu! Dále se psalo, že zvuk přehlušoval dialogy! COŽ JE NESMYSL! Dělal jsem k tomuto filmu titulky i z odposlechu a zřetelně jsem slyšel všechny dialogy! Zvuk DD Digital byl v pohodě! Film mne nenudil! Naháněčka v džungli...... prostě skvělý relax!!! Nechápu to slabé hodnocení. Ale tady na csfd je tohle normální! Sračky mají 80-100% :-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ako to už často dopadne, po atmosfére zostali len pozostatky, po kvalitnom scenári zakrvavené trosky a z postáv prehliadka nudnej mizérie. Do toho klišé, banality a stereotyp, od režisérskeho až po vizuálny. Napriek tomu to úplne zlé nie je a to práve vďaka pozostatkom solídnej atmosféry. Na ostrove sa objaví skupinka mladých ľudí, tu ich ale napadne niečo, čo zrejme mali byť bratranci príšer z Pádu do tmy. Na filme je bohužiaľ vidieť nie len nedostatok peňazí (OK, ani Pád do tmy nebol veľkofilm, ale režisér mal talent), no i celkový nezáujme vytvoriť niečo viac, než len bohapustý (pod)priemer. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Začínáme poměrně neoriginálně bandičkou mlaďochů na výletní jachtě, která se potopí a hrdinové se ocitnou na zdánlivě opuštěném ostrově. Celá úvodní expozice, až do zmizení první oběti je neuvěřitelně dlouhá a extrémně nezajímavá. Poté se konečně objevují kříženci mezi neandrtálcem, domorodcem a skřetem z Pána prstenů, aby během chviličky zredukovali počet přeživších na pouhou pětinu, která je zbytek filmu naháněná lesem. Takové rozvrhnutí děje je samozřejmě poměrně problematické, i když (díkybohu) je tou přeživší pusinka Jewel Staite. Dalším, z mého pohledu výrazným nedostatkem je celková debilita scénáře, což mi většinou u podobných béček až tak nevadí. Nebyl jsem například schopen 100% pochopit, zda jsou monstra slepá a řídí se pouze podle zvuku a čichu, nebo zda hrdinka objevila nějaký rosol neviditelnosti, kterým se napatlala. Vše napovídalo slepotě, což je samozřejmě v džungly dost výrazná evoluční nevýhoda. No nic. Už teď jsem na Forgotten Ones vyplýtval víc písmenek, než si zaslouží (a to jsem ani nezmínil podobnost s Descentem). Spíš se tomuhle kousku vyhněte. O nic nepříjdete. ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Opět zde velmi podhodnocený kvalitní horor - no snad mu trochu pomůžu a vyzvednu ho ( což si právem zaslouží ). Perfektní horůrek ve stylu netradičního PREDÁTORA, který tentokrát nepřichází z temných hlubin vesmíru, ale jedná se o výtvor naší tajuplné a rozmanité planety. Blíže bych to viděl ... jako: PREDÁTOR křížený PÁDEM DO TMY. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ze začátku docela slušnej horor a objeví se i dvě lekačky založený na zaručených hororových postupech a rozhodně fungujou, následně se ale film spíš zaměří na vyvražďování těch pár postav, co na to jsou dějem předem připravený, což jsem původně s radostí kvitoval s nadějí na nějaký gore, ale bohužel to bylo udělaný vcelku o hovně a žádný gore scény se nekonaj a je tam jen několik rádoby napínavých scén, ale i tak to je slušnej béčkovej horor, kterej nechává vzpomenout na béčkový sračko-skvosty Kongo a Ostrov dr. Moreau a nakonec sem se u toho vcelku bavil ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Piati mladí, nesympatickí Američania - dvaja blbečkovia, dve štetky a jeden nechutný, obézny somár, stroskotajú s malou výletnou jachtou na "Stratenom ostrove". Veľmi skoro zisťujú, že tam nie sú sami. Sú vydaní napospas nemilosrdnej rase, primitívnych, mimoriadne agresívnych kreatúr, čo vyzerajú ako potomkovia úchylného, zoofilného Predatora, ktorý sa spáril so slepou opicou. Vo filme sa objavia len krátko, až v posledných scénach. Väčšinou počuť len ich vrčanie, mľaskanie, kvílenie, fučanie a podobné pazvuky. Tento šablonovitý, béčkový horror natočil, ako svoje debutové dielo, režisér Jorg Ihle. Keďže sa jedná o jeho prvotinu, tak s prižmúreným okom, tomu dám dve hviezdičky. Ale nabudúce už budem prísnejší. ** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Těžko se ubránit myšlenkám na Predátora. Věta "Střílejte na stromy." se trefila přímo do černého. Trošku škoda že těch evolučních potvor hlavní hrdinka nevyhubila více, ale vlastně historka o Alpha samci nám vše vysvětlila. Těžko si představit, že bych si tohle béčko ještě někdy pustil, nicméně čas strávený s tímhle filmem celkem rychle utekl. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavný horor, který sice nepřináší nic nového pod sluncem, ale je zde pěkný ostrov, velice slušně udělané příšerky a dobře hrající hlavní hrdinka, která prakticky táhne poslední třetinu filmu. Pro mě film, který příjemně překvapil. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že nám tento film konečně odhalil pravdu. Predátoři nejezdili na Zemi jen za loveckým dobrodružstvím, ale i za sličnými orangutánkami. Hanba jim, ty tůristi jsou fakt děsně voprsklý, jó doma si to holt nedovolej. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Trošku přehnané a až moc o ničem. Začátek vypadal slušně, ale potom se to celé zhroutilo a už jsem se jen modlil, aby to nebylo ještě horší.. 3/10 = 35% ()

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele

Kvůli filmům jako je Ztracený ostrov, je žánr hororů vysmívaný a braný jako něco podřadného! Všechno tu je špatně. Partička výletníků na zapomenutém ostrově (samozřejmě nesympatičtí a toporní) se nahání s příšerama, které mají být jakýmsi pozůstatkem pravěku - vypadají jako kříženci šimpanzů s papoušky. Samozřejmě jsou to lidi v chlupatých kostýmech. Atmosféru má tvořit uřvané bubnování, jaké známe ze stovek podobne sračkoidních nesmyslů. Kamera snímá honičky zod nohou jejich aktérů - takže je vše roztřesené a nepřehledné. Útoky jsou nenápadité a nudné. Jo a pořád tam někdo skučí (ty příšery) jako unavení lvi. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Překvapivý horůrek. Skupinka pěti přátel si vyjede lodí na výlet po oceánu a ztroskotá na neznámém ostrově, který je obydlen podivnými stvořeními (vzdáleně připomínající Predátory), která šplhají po stromech rychleji než opice a loví ve smečkách. Pomoc nepřichází a tak jeden po druhém začínají hynout. S nízkým rozpočtem se nedaly čekat zázraky, ale režisér Jorg Ihle to nevzdal a s neznámými herci (nejznámější byla plavovláska Nikki Griffin) natočil horor, za který se není třeba stydět a který disponuje hororovou atmosférou a nízkou předvídatelností, šikovně spojenou s tím, že zpočátku není jasné, co vybafne na diváka a pochutná si na nových obyvatelích. Prostředí exotického ostrova je dobře využito a film má spád i napětí, posledních třicet minut s Jewel Staite se dostaví pěkně hutná atmosféra, opět vzdáleně připomínající jedničku Predátora. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Naprostá ztráta času... První půlhodinu se seznamujeme s pěti postavama, které nás absolutně nezajímají (teda až na Jewel Staite, díky níž jsem tomuto "veledílu" dal jeden bod), potom jsou během pár minut všichni, až na Jewel, zabiti a to tak, že nic nevidíme a poslední půlhodinku sledujeme Jewel, jak pobíhá po džungli, hledá nafukovací člun a snaží se vyhýbat zmutovaným opicím, nebo co to je... Prostě zbytečný film... Jo a nechápu, proč je film označovaný jako horor, mě to přišlo spíše jako dobrodružný film... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Docela mě tenhle Horor zklamal. Začátek je v pohodě, ale dál už to jenom nudí. Herci podle mě za krátkou dobu umřou a pak už se jenom čekáte, jak to vlastně dopadne. Liz byla velmi sympatická , líbila se mi. Ale to je asi tak vše. Je to takovej slabší TV Horor. 2* za Liz a za tu bloncku :P ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Keď mi niekto vysvetlí, ako je možné stroskotať na lodi a objaviť sa na ostrove v suchých šatoch a s fungujúcou telekomunikačnou technikou, som ochotný pridať jednu hviezdu. Zatiaľ s prehľadom posielam týchto "vraždiacich yetti" do kanalizácie. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nespleťte si prosím tento snímek se Zapomenutým ostrovem, tohle je vyvražďovačka na tajuplném ostrově nejspíše dr. Moreaua. Ačkoliv nutno přiznat docela slušnou kameru, výpravu a nasvícení, co je to platné, když scénář je děravý a herečtí představitelé naprosto nesympatičtí? Někde v dosahu jachet leží dosud neobjevený ostrov. Poslední lidé se tam vyskytovali někdy v roce 1925, kdy se jim stalo něco hodně nehezkého. Už to samo o sobě nutí k přemýšlení, kde se asi podobný ostrov může nacházet v době satelitních družic a GPS navigací. Teď se chystá nějaká výprava mladých janků (chlapi i baby) na jachtu, kde by si zapařili, nějaký ten sex užili, jenže oni ztroskotají a zachrání se právě na tomhle ostrově. A časem zjistí, že to není nějaká výhra. Žijí tady totiž jacísi zmutovaní kříženci lidí a opic a živí se lidským masem. Což mi připomíná další všetečný dotaz. Čím se živili celých těch cca 80 let od poslední výpravy? A pak jsou tu další nelogičnosti, jakože zreziví moderní sapík, ale 80 let stará pistole střílí jako nově koupená, litry krve v písku nesouhlasí s tržnými ranami obětí, mutantí predátoři občas někoho rovnou zabijí, jindy jinou oběť jen tak z legrace pronásledují a nakonec nechají být... Film má formát 2,35:1, jen originál zvuk i český dabing mají stereo provedení. Disk načne protipirát, nějaké trailery na úvod, nějaké v hlavním menu, a jinak nic zde nenajdete, žádné bonusy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No ty kráso, na tohle jít do kina, tak snad jedině totálně sjetý a minimálně po sedmi pivech, abych se alespoň trochu pobavil. Jako jsem pro každou prdel, ale tohle už bylo trochu příliš. Kdyby to bylo alespoň označené jako hororová komedie, nebo parodie, tak bych možná ještě přivřel i oko, ale tuhle céčkovou „parodii“ na několik známých filmů dohromady (Pád do tmy, Predátor,…) nešlo prostě pořádně rozdýchat. Ano souhlasím, že prostředí bylo nádherné, teda hlavně ze začátku tohoto velmi podivného dobrodružství, ale jakmile se romantika změnila v „násilně“ protlačovanou napodobeninu hororu, šlo všechno do kytek. Všechny postavy byly naprosto dementní a to úplně ve všem. Nejen v dialozích, chování ale i přístupu herců. Jejich podání bylo stejně tragické, jako pokus tvůrců navodit mrazivou atmosféru. Ona postupná (cca 15. minutová) vybíjená mě neskutečně uspávala: 1) ve většině případů bylo stejně vidět úplné „hovno“, 2) postrádal jsem jakékoliv náznaky napětí – no a když už se konečně hlavní hrdinka rozhoupala, že těm Sarumanovým skřetům nakope prdel, tak se to zvrhlo v žertovné napodobování Predátora. Teda smál jsem se jen chvíli, protože její postupný úprk z „nory“ začal být po chvíli dost trapný. Takže kromě prostředí mi nezbývá pochválit už nic jiného, nežli masky oněch kanibalských stvoření. Ovšem jen jejich vzhled. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zkřižte King Konga s Predátorem a prstenovským skřetem a vyleze vám z toho trošku retard. Toho vysaďte na ostrov a pošlete mu tam bandu Amíků. Některé blbosti jsou fajn. Tohle je blbost hrozná, ale je to fajn. Scénář je hloupý jako produkce kapely Kabát a pointa hodně k zasmání. Ale ty "opice" se jeví relativně zajímavě, možná škoda, že se neprojevily mnohem více. Paradoxně mě více bavila ta část, než se dostali na ostrov, možná proto, že pak došlo k trošku menšímu zklamání. Prostředím je to taky fajn. A rozhodně fajn je Jewel Staite (i když mi její postava nebyla zrovna moc sympatická), ta tady vypadá jako dcera Laury Dern. ()

Reklama

Reklama