Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Humphrey Bogart touží po svatbě s Eleanor Parker, nejdřív si ale hodlá podmanit vzdušný prostor na nejlepší stíhačce všech dob.
Několik let po válce, kterou strávil v Anglii v kokpitu bombardéru B-17, létá Matt Brennan (Bogart) jako testovací pilot pro podnikatele Lelanda Willise. Když začne být prototyp jejich stíhačky JA-3 zvažován do výzbroje americké armády, Brennan motivovaný penězi a také profesní neshodou s šéfkonstruktérem Carlem Troxellem, svým sokem v lásce, přijímá šílenou výzvu přeletět bez mezipřistání z Aljašky přes Severní pól až do Washingtonu. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Kolega Pohrobek dobre vystihl vse v komentari, tak jen pridavam fakt, ze Eleanor Parker je zde ta hlavni zena, a ze je az neskutecne krasna. A pak taky ty letadla... :-) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hampry Bogart a tryskove lietadla ...... Hollywood 40. rokov casto vyplodil aj len ciry priemer, tu je jeden z nich . 62 % ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Humphrey dobývá ženská srdce z kokpitu tryskáče. Nerozumím příliš letadlům, ale JA-3 z 50´s vypadá téměř stejně jako MIG-21, když končil v české armádě (tedy v roce 2005). Napínavost je kvůli technickým parametrům tehdejší filmařiny silně limitována (přeci jen film zpracovává příliš aktuální a náročné technické téma), vizuální stránka i romantická linka ještě těžce čtyřicátková. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nadšení tryskovými letadly se na konci čtyřicátých let chopil Hollywoodu a vznikl nám tak tenhle snímek o muži průkopníkovi, muži zamilovaném do létání, jenž však umí dát přednost ženě svého srdce. Humphrey Bogart ve své obvyklé frajerské roli - sympatický a sebejistý. Před třemi čtyřmi lety by se jednalo takřka o sci-fi, roku 1950 ale už šlo o přeletech Severního pólu tryskovými letadly mluvit naprosto vážně. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama