Reklama

Reklama

Películas para no dormir: Para entrar a vivir

(TV film)
  • USA Films to Keep You Awake: To Let
všechny plakáty

Obsahy(1)

Manželský pár shání byt a jak to obvykle bývá, dostaví se na prohlídku bytu na inzerát. Už od počátku se jim dům nelíbí, ale nechtějí být k realitní agentce arogantní a tak souhlasí s prohlídkou bytu. Čím dál tím více ale zjišťují, že v domě není něco v pořádku a že jsou lapeni v pasti. Začíná boj o holý život..... (LIVINGDEAD)

Recenze (130)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné. Vstřícná délka, přesné tempo, dobří herci. Tyhle sympatické kusovky Španělové, zdá se, tvoří s naprostou samozřejmostí a bez námahy. Díky bohu za ně! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já musím dát plné hodnocení. Je to totiž hroznej nervák s perfektní zápornou postavou, a vlastně mi to tak nějak celkově sedlo, což se mi málokdy stává. Délka filmu je akorát, být delší, musel by se už jenom opakovat a začal by nudit. Celý snímek má dost pochmurné a depresivní vyznění, v kontrastu s tím vždy zazáří okamžiky, kdy se postavám naskytne šance k úniku. Logika sice dostává na několika místech dost na prdel, ale díky dokonalému zbytku budiž odpuštěno. Objektivně za 80%, u mě za 99%. Horror movie of the year ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tupost všech postav sice nezná mezí a je za hranou i v rámci žánru, ale díky nápadům i zběsilému tempu mi to začalo vadit až po projekci. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

PERFEKTNÍ - SKVĚLÉ- NAPÍNAVÉ- KRVAVÉ . Už se těším na dalších 5 dílů. Více takových filmů a budu spokojen. Španělé prostě horrory umí, tak jako i Francouzi. . ()

kiddo

všechny recenze uživatele

Hororové klišé číslo 1897: je-li žena těhotná, není již trubec nutný – pokud ovšem není třeba učinit nějaké stupidní rozhodnutí nebo prdelku vysekat z průšvihu a lá deus ex machina. Autoři Vřískotu 5, pište si tydle moudrostě! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Asi nejpovedenější epizoda z televizní série Películas para no dormir. Hodinová stopáž je optimálním podkladem pro rozehrání skutečného hororového pekla, a tak Balagueró od počátku šlápne na plyn a už nepovolí. Těžkou, mnohdy až šílenou atmosféru uvnitř starého činžáku vytváří rychlými střihy a ve vypjatých momentech hodně rozklepanou kamerou. Divák tak dostává pocit, že stojí v centru dění a hrdinům o to víc fandí, i když si možnost útěku občas sami znemožní. Z prostředí rozlehlého baráku se tu vytřískalo maximum, takže spousta nervydrásajících momentů se odehraje i na pavlači nebo v zaseknutém výtahu. Konec víceméně standardní, ale záporačka je vybrána bezchybně, to bez diskuze. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Masakrální masakr. Balagueró je nejspíš génius. Nemůžu se dočkat Rec 2. 90% (protože závěrečná tečka mohla být výraznější. ale jinak bez výhrad) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Určitě ne tak promyšlený a originální jako La habitación del niño, ale za to perfektně napínavý a i přes dost hororově stupidní chování všech postav to dokáže udržet atmosféru a napětí po celou dobu na tý nejvyšší úrovni. Další super horor od Jaume Balagueróho ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

House Massacre Survival. Masakrózní, netradiční survival, kde hlavní roli hraje chátrající barák ponurého charakteru kdesi daleko za městem a jeho totálně šílená majitelka. Stopáž je tak akorát a z tohoto krátkého prostoru, stejně jako z prostoru celého baráku dokázal Jaume Balagueró vytěžit absolutní maximum. Film má výborné obsazení, Macarena Gómez má kuráž a Nuria González je coby "královna" děsivého panoptika pravděpodobně asi nejlépe ztvárněný maniak ženského pohlaví v hororech za poslední dobu. Snímek je dynamický, ani na chvíli nenudí, takže nejeden divák je ochoten odpustit rejžovi jediný přešlap, který Para entrar a vivir má. A to sice občasné nelogické chování postav. Když vezmeme v úvahu, že většina hodnotících se v podobné hororové situaci nikdy neocitla, těžko kritizovat uvažování lidí, kteří bojují o holý život v "baráku hrůzy." Ten adrenalin, zběsilé uvažování, kurevský strach, nikdo asi nemůže potvrdit, že je nepravděpodobné, aby konali tak, či onak, když ví, že... A tady těch nelogických scén nebylo ani zdaleka tolik, jako má spousta jiných a mnohem méně kvalitních hororů. Takže tento fakt byste klidně mohli hodit tak nějak za hlavu a jen si užívejte tuto nářezovou podívanou. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Celkom slušné psycho o psychicky narušenej realitnej maklérke čo Vám predá, prenajme byt za každú cenu či chcete, alebo nie, pretože odpoveď NIE, nie je pre ňu vhodnou odpoveďou. Preverte si radšej inzerát k bytu na prenájom - 65 %. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Od půvabu a atmosféry La habitación del niño se značně upustilo, ale dokonalá formální stránka okamžitě pohltí a zasekne se hluboko jako drtička na odpad. Balagueró umí. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Jaume Balagueró a opäť jeho skvelí atmosférický snímok v absolútne pútavom príbehu o dvojici mladých ľudí hľadajúcich podnájom dostávajúcich sa do spárov šialenej nájomníčky, ktorého jedinou chybou je logika ktorá tu dostáva ťažkú nakladačku. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V hororech Francouzi milují násilí, Američani kozy a Španělé dávají vyniknout atmosféře a strachu. Beze zbytku tento film podtrhuje poslední slova. Tentokrát si člověk musí dávat bacha na realitku. Navíc film ještě před svým REC natočil nejlepší španělský mistr řemesla Jaume Baluguero. Nezbývá než těm kdo tohle neviděli doporučit. Bavte se :) ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Nič viac a nič menej ako slušne napínavá escape adventúra. Za štvrtú hviezdičku vďačí upršanému počasiu. Balagueró sa mi začína pozdávať. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý nápad pro horor, který ovšem nebyl dotažen do úplně zdárného konce. Nebýt naprosto debilního chování postav, byl by to jeden z nejlepších hororů vůbec. Ale jako že si chlápek nedokáže poradit se starší babkou to je trochu mimo, nemyslíte? A když jsou dveře zamčené, tak se z domu nijak jinak dostat nedá? Hooodně divný. Škoda, protože ve filmu je opravdu dost dobrých momentů. V jednu chvíli to vypadalo na "Nezvratný osud" ve španělském podání. Dosavadní žebříček série Películas: 1. La Habitación del nino 75%, 2. Para entrar a vivir 65%, 3. Adivina quién soy 55%, 4. Regreso a Moira 45%, 5. Cuento de navidad 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tři pokoje, dvě koupelny, kuchyně s plynovým sporákem, světlý, k pronajmutí. Nejde o nijak strašidelný, ale příjemný příběh mladého páru, který tak dlouho hledal byt, až ho našel. Líbilo se mi vizuální zpracování, hudba, starý dům, bouře a závěr filmu. Starý vysoký dům místo hradu, šílenec, zuřiví psi a krev. Příběh není nijak originální, ale je hezky zpracovaný. Klišé tentokrát odpustím, i to největší - vraha je třeba umlátit a nejlépu mu useknout hlavu, aby už nevstal. Když to neuděláte, pak se nedivte...nedivte se, že vám jako divák popřeji ten nejstrašnější osud. Bude to pro vaše dobro. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jaume Balagueró opět nezklamal. Atmosféricky napínavý horor, až na chování postav. Být v nervech jaký měli postavy (unesený pár), ženská by nepřežila ani minutu a určitě bych jí nenechal živou, když byla možnost jí zabít. Unikli by potom bez sebemenších problémů, ale i přesto kvalitní horor.. 8/10 = 80% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Balaguerův rukopis je zda patrný, buhužel scénarista (Marini) by zasloužil nakopat prdel, protože dělat z normálních lidí idioty, ještě je k tomu cpát do televize, to se nedělá. Námět filmu je vynikající, atmosféra by se taky dala krájet, no chování postav nejde jinak než vyfakovat, za což ubírám jednu hvězdu. Doporučuju všem, co shání nový bydlení! 80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Španieli opäť dokázali s malým gašparkom zahrať veľké divadlo. V krátkej stopáži je nahustených toľko napätia a pocitu bezmocnosti čo sa len zmestí. Záporák nemohol byť vybraný lepšie, málokedy sa stane, že by niekto tak úspešne dokázal divákovi brnkať na nervy a hrať na psycho strunu. Technická stránka tiež nie je zlá, hlavne kamera, čo je základom pre ponurú, špinavú a depresívnu atmosféru, ktorá sa tiahne celým snímkom a nedá ani chvíľu pokoj. Gore sa tu síce nedočkáme, ale všetko nahrádza všade prítomné napätie a Macarena Gómez, ktorej strach som zhltol aj s navijakom. 70/100 ()

Reklama

Reklama