Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frankie Warren (Billy Halop) a jeho kamarádi Squirt (Bobby Jordan), Goofy (Huntz Hall), Spike (Leo Gorcey), Fats (Bernard Punsly) a Bugs (Gabriel Dell) pocházejí z chudinské čtvrti, kde se živí malými lumpárnami a krádežemi. Když je jeden vetešník chce připravit o část jejich zisku, neudrží se a srazí ho k zemi, za což jsou všichni posláni do chlapeckého nápravného zařízení. Zde panují strašlivé poměry. Ředitel Morgan (Cy Kendall) a jeho zkorumpovaný vrchní dozorce Cooper (Weldon Heyburn) zpronevěřili všechny peníze. Chlapce živořící v nelidských podmínkách trestají bičem a vychovávají z nich tak pouze příští kriminálníky. Vše se změní, když jejich panování učiní přítrž nový okresní zmocněnec Mark Braden (Humphrey Bogart), který ředitele bez milosti vyhodí. Zatímco se mladý Braden pokouší chlapce konečně vychovávat, kují proti němu pikle, jak propuštěný ředitel, tak dozorce Cooper, jenž se falešně vetřel do jeho přízně... (Pohrobek)

(více)

Recenze (3)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Opat prikald toho, ze starinka je podstatne kvalitnejsia nez novodobe - casto precenovane srajdy. Mladi chlapci bili v trestnonapravnom zariadeni, kde boli skutocne otrasne podmienky a museli robit vsetky tie priserne veci : varit, prat, zehlit, upratovat, umyvat okna  a i hajzly, utierat prach, upratat si po sebe, umyvat hrnce a utierat ich ...... 70 % ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Crime School je napínavé a poměrně realistické sociální drama, v němž Humphrey Bogart ztělesnil, pro sebe netypicky, sociálního reformátora, a to opravdu přesvědčivě a herecky na výbornou. ()

Reklama

worm14 

všechny recenze uživatele

Bogie jako správný chlap, který se snaží napravit otřesné poměry panující v nápravném zařízení pro mladistvé kriminálníky. Všechny hlavní dětské charaktery si střihly "Dead end kids." Děj je celkem lehce předvídatelný a film dnes už trochu postrádá tempo. Jinak jde o remake filmu Mayor of the hell s Jamesem Cagneym z roku 1933. Úroveň obou filmů mi přijde celkem podobná, spojuje je hlavní dějová linie... V dnešní době stojí za shlédnutí hlavně kvůli Bogartovi v jeho, tehdy, netypické roli. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama