Reklama

Reklama

Ed Gein: The Butcher of Plainfield

  • Austrálie Ed Gein: The Butcher of Plainfield (více)

Obsahy(1)

Film je inspirován životem jednoho z nejhrůznějších sériových vrahů. Ed Gein žil na farmě u Plainfieldu ve Wisconsinu. Z počátku vykrádal čerstvé hroby a experimentoval s mrtvými těly. Dopouštěl se i nekrofilie. Postupně odhalil svou touhu stát se ženou. Operaci pohlaví tehdy ještě medicína nedovolovala, tak si začal šít obleky z ženských kůží. Netrvalo to dlouho a Ed začal vraždit a konzumovat postarší ženy z okolí. Z jejich ostatků si vyráběl doplňky do domu. Tento sériový vrah byl inspirací pro spoustu filmů jako např. Psycho (1960), Texas Chainsaw Massacre (1974) a The Silence Of The Lambs (1992). Skupina Slayer o něm dokonce složila píseň pod názvem Dead Skin Mask. (Chatterer)

(více)

Recenze (25)

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

První variace na téma "skutečný Ed Gein", jakou jsem viděl. Přesto, že Kane Hodder je spíše kaskadér než herec, musím říct, že v dramatických chvílích bych ho nechtěl potkat v temné uličce. Ne kvůli jeho postavě, ale výrazu v očích. Přesto mi tady vadila jeho výška, protože skutečný Ed Gein nebyl vyšší než 170 cm a jeho představitel v tomhle filmu má bezmála dva metry. Jinak nedoporučuju lidem se slabším žaludkem. Scény z událostí v Edově domě předčí i Mlčení jehňátek. (Pozn. Postava Baffalo Billa je napsaná podle skutečného Eda Geina.) ()

xSxEx 

všechny recenze uživatele

Povedene gore pasaze - to zase lepe jako v Texaskem masakru... ale nenazyval bych to dokumentem... dosti veci bylo udelano tak, at je to americky film..bohuzel ()

LCH

všechny recenze uživatele

Celkem povedenej snímek o vrahu Edovi Geinovi. Já dávám tomuto filmu (70%). Takže na na 4 hvězdy mi to vychází. ()

Kubasino 

všechny recenze uživatele

Já se na to moc těšil, zajímám se o tématiku sériových vrahů. Nicméně tenhle snímek popírá docela dost věcí. Začíná to už na samotné Geinově postavě. Ed Gein vážil sotva 70-75 kg, zatímco Kane Hodder je pořádný pořízek a váží minimálně o polovinu víc. Jedna z nejděsivějších věcí na Geinovi byl právě fakt, že by to do tohoto průměrného muže (co do váhy a výšky) nikdo neřekl. A byl také podstatně větší úchyl, než byl zobrazen zde. Nevím, ale tvůrci si mohli zjistit bližší informace. Dvě hvězdičky dávám spíše jako ocenění za to, že se někdo odvážil zmapovat život této zrůdy. ()

Reklama

Reklama