Reklama

Reklama

Wetten, dass..?

(pořad)
všechny plakáty
Komedie / Hudební
Západní Německo / Rakousko / Švýcarsko, 1981, 165 min

Účinkují:

Thomas Gottschalk, Iris Berben, Harald Juhnke, Götz George, Michael Schumacher, Mario Adorf, Senta Berger, Pierre Brice, Stefan Raab, Dieter Hallervorden (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Televizní pořad z koprodukce německé, rakouské a švýcarské televize, který je vysílán zhruba pětkrát do roka. Thomas Gottschalk (u nás známý především z německým komedií o dvou nosáčích) si zve do svého studia různorodé hosty (vrcholy posledních let byli např. Angelina Jolie, Tom Cruise, Gérard Depardieu a další), kteří přihlížejí různým sázkám z řad diváků a musí odhadovat, jestli dotyčný svoji sázku vyhraje nebo ne. Pořad je pokaždé vysílán z jiného města. V německy mluvících zemích se jedná o velmi populární show, která pravidelně dosahuje obrovské sledovanosti. (Sofia)

(více)

Recenze (11)

kingik 

všechny recenze uživatele

V našich dobách socialistických v kapitalistickém Německu rozjížděl svoji velkolepou show blondýn Thomas Gottschalk, který si u nás v téže době získal popularitu za importované komedie o "nosáčích". U nás konkurence nelenila a mrskla na scénu přibližně ve stejnou dobu maniakální revuální pořad "Dva z jednoho města", ve kterém také došlo k určitému zápolení družstev, ale u Thomase se sázelo na jednotlivce z řad diváků, kteří plnili různorodé úkoly, jimž přihlížely slavné osobnosti. A zpravidla vždy se jednalo o atraktivní hosty z hudební, filmové, anebo sportovní branže. Vysílalo se z různých měst a pro našince to nebyl až takový adrenalin, jako pro německy hovořící národ. Pro českého diváka pořad táhly právě ty pozvané persony, které k nám nedorazily ani po revoluci a pravděpodobně, už ani nikdy nedorazí. Show také stavěla na řadě tamních umělců, kteří českému divákovi povětšinou nic neříkají a rozhodně ji sledovat pravidelně, také nebylo nijak zvláště poutavé. Z pořadu šla taková ta typická německá chladnost až odměřenost, což mně asi vadilo vždy nejvíc. U sázek, respektive, jak dopadnou nebo nedopadnou, jsem se jako přítomní, také moc nebavil. Byla to však jasná ukázka toho, jak byla naše scéna sto let za show opicemi. Všechno velkolepě nablýskané, perfektní moderátorský přístup, do toho superhvězdy a jejich reakce a hudební vystoupení v případě, že šlo o zpěváky a poměrně vlídná, avšak přece jen "německá" atmosféra. Když u nás "show" a "galapořady" jednu dobu dělal jen a pouze Jirka Adamec, tak hledám kyblík, o jehož obsah se raději sázet nebudu. 60% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Pořad, který jsem několikrát viděl, leč v Němčině, tak že jsem moc nerozuměl. Pořad dávala legendární TV ARD. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší zábavná show vysílaná každého čtvrt rroku v německy mluvících zemích, kterou jsem od jejích začátků strašně rád sledoval v programu rakouské televize ORF. Také to byla jedna z možností jak za hluboké totality vidět a slyšet ty nejpopulárnější osobnosti pop music či hollywoodské megastar v přímém přenosu. Moderátorů se vystřídala celá řada, pamatuju si ještě třeba Franka Elstnera, kterého potom vystřdal Thomas Gottschalk, který pořad dovedl k naprosté dokonalosti... P.S. Vždycky jsem si moc přál, aby sázku celebrita projela a musela pak splnit stanovený úkol, který potom v dalším vydání ukázali. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilý pořad německé televize ORF, která oslní diváka hvězdnými hosty. Jako moderátor jeden z nosáčů posobí poměrně věrohodně a kvalitně. Rozhodně překvapení... 3* ()

lskala 

všechny recenze uživatele

Ten Německý blondýn si do pořadu zve jednu hvězdu za druhou. Tento pořad ještě nikdo do dnes nepřekonal, alespoň účasti světových megastar! 80% - 4**** ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Thomas Gottschalk je v nemecku tak popularni osobnost, ze v nemecke obdobe nejvetsiho cecha skoncil na 24. miste a porazil jak nemecke hvezdy soucasnosti, jako Schumachera, Beckera, Beckenbauera, tak i historicke velikany jako Bedricha Velikeho, Immanuela Kanta nebo Roentgena. Ne ze bych mel takove ankety rad, ale vypovida to o tom, jak je tenhleten byvaly nosac popularni a tento porad je tomu duvodem. Ja osobne jsem ale bohuzel zachytil jen nekolik vydani. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé vidět jak jsou nějací neznámí lidé schopni úžasných věcí a tenhle pořad je zabalený do velké show s nejdražším moderátorem Německa okořeněný účastí opravdových hvězd, jenže co naplat - když je člověk zmasírovaný obdobnými degenerovanými nováckými pořady 90.let tak už ty hrůzy vidí i v tomto profi pořadu. Moje cílovka to není, ale je to důkaz, že i tento typ pořadu se dá dělat špičkově. Já si tento pořad zapamatoval, ale bohužel kvůli ošklivému úrazu jednoho ze soutěžících, který skončil na vozíku.https://www.youtube.com/watch?v=6YmTjsb_HXg . ()

petisek 

všechny recenze uživatele

Wetten Dass sledujem od malička a Thomasa Gottschalka som vždy uznával ako najväčšiu televíznu osobnosť akú poznám. Bez neho som si túto show ani nevedel predstaviť. Žiaľ tragická nehoda súťažiaceho Samuela Kocha počas priameho prenosu ako aj klesajúca sledovanosť programu podporili rozhodnutie Thomasa Gottschalka ukončiť moderovanie show. V Nemecku sa rozprúdila diskusia, kto si program po Gottschalkovi trúfne moderovať. Voľba padla na vekovo mladšieho, ale skúseného moderátora Markusa Lanza, pôvodom z Južného Tirolska. Lanz dokázal prevziať štafetu po Thomasovi Gottschalkovi a po prvej sérií možno konštatovať, že sa mu program podarilo udržať nažive. Nie je síce taký skúsený talkmaster ako Gottschalk, čo sa prejavuje najmä v rozhovoroch s celebritami na gauči, ale svojou húževnatosťou, zmyslom pre humor a aj fyzickou kondíciou dokáže programu dodať niečo osobité, čo nekopíruje Thomasa Gottschalka. Program si stále drží svoju úroveň, už len treba veriť, že si udrží aj divákov a sledovanosť. ()

mossad37901 

všechny recenze uživatele

Legendární, nepřekonatelný pořad o neskutečné dovednosti účinkujících. V 90. letech ho sledovali snad všichni, kteří ,,chytali" německé televize. ()

rodier 

všechny recenze uživatele

Skvela show, ktera se vysilala az do roku 2014. Gottschalk se na ni vykaslal v roce 2012 kvuli tragedii, kdy se jeden kaskader vsadil ze udela urcity skok, ten mu ale nevysel a misto toho zustal na vzdy ochrnut. Vzhledem k tomu ze slo o LIVE, videli to miliony lidi.. Gottschalk se pote rozhodl z show odejit. ()

Reklama

Reklama