Reklama

Reklama

Detektiva Chana (Nicholas Tse) čeká velký životní okamžik. Ve chvíli, kdy jeho nastávající v místním klenotnictví vybírá svatební prsteny, je před obchodem přepaden obrněný vůz s penězi. Mohutnou explozi, která loupež provází, dívka nepřežije. Chan od té doby prahne po pomstě, lupiči však zmizeli beze stopy. O šest měsíců později Chan při řešení jiného případu na vrahy své snoubenky narazí. Začíná hongkongská akční podívaná se skutečně adrenalinovou náloží: vzrušující honičky, dynamické přestřelky, vše (včetně humoru) v ideálně namíchaném filmovém koktejlu. Spravedlnost se neobejde bez tvrdých pěstí. Hongkongská akční podívaná s adrenalinovou náloží. Legendy bojových filmů Jackie Chan a Jet Li se pomalu stahují z akční kinematografie, ale mezitím v Hongkongu dospěla nová generace fyzicky zdatných herců. Jejich filmy kombinují reálné fyzické dovednosti aktérů se speciálními efekty pro maximální adrenalinový atak na diváka...
Na tradičně prostinký a schematický příběh jsou navěšeny spektakulární akční sekvence, v nichž herci předvádí dech beroucí kung-fu souboje a krkolomné kaskadérské kousky, které nekřiklavě překračují hranice fyzikálních zákonů. Vznikl tak další famózní důkaz, že centrem bojových filmů i dnes zůstává Hongkong. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

imf 

všechny recenze uživatele

Je milé vidět, že v Hong Kongu se ještě pořád umějí vyhecovat a dohnat mladou generaci před kamery, aby rozkopala pár překližek a skleněných tabulí. Invisible Target je slušnou konkurencí pro Donnieho Flashpoint a představuje kompletní mladou generaci (Shaw Yue, Nicholas Tse, Wu Jing, Andy On), kterak to do sebe řeže. Vynikající honičky, skvělé bojovky, které mají sice poněkud jednodušší choreografii, ale všechno se při nich tříští... jenže... Benny Chan je rutinér a se svým učesaným vizuálem klouže po povrchu neskutečně zdlouhavého a pitomého děje. Sorry, ale sedm kung-fu sirotků, zkorumpovaní poldové a trio Dušínů na straně dobra, to by mě přesvědčilo jen v případě, že by film zůstal nonstop akcí jako je tomu v první polovině. Jenže pak se začne přikládat stále víc a víc patosu a zbytečné vaty, která stopáž nafoukne na dvě hodinky. Uff... nedokážu si představit, že bych na to podruhé koukal vcelku. Akční stránka na jedničku, ale ta předstíraná vážnost, které chybí nějaký opravdu kvalitní herec, ta z toho jedním šmahem dělá jen trochu povedenější "trendy" film... věčná škoda. Zas budu muset čekat na to, co předvede Wilson Yip. (70%) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Akční pecka, která pro mě taková pecka nebyla. Některé akční scény jsou opravdu skvělé, ale když hlavní boss zlé bandy kopne do člověka a ten odletí 10 metrů a přitom to je opravdu člověk (resp. oba jsou lidé), tak je to už opravdu přehnané. I přesto, kolik tu bylo opravdových akčních scén? Bohužel málo.... moc málo na vypalovačku z Hong Kongu. Největší údiv jsou pro mě však hodnocení přítomných uživatelů. Buď jsem se díval na špatný film, nebo nechápu základy akčního filmu... V neposlední řadě, mi přišlo, že "emo uhlazený future" vzhled většiny postav docela kazí možnosti orientace obyčejných diváků, které nepoznají obličej Nicholase Tse podle hmatu. Tak jako tak, obyejný průměrný film. Benny Chan dává opět zapomenout na svůj výkon s NPS. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Hongkongská akčná pecka a adrenalínová nálož tohto roka v jednom! Donnie Yen s Wilson Yipom sa budú musieť vo Flash Pointe sakra snažiť, aby sa tomuto aspoň vyrovnali... ;-) / UPDATE: Takze po zhliadnuti Flash Point mozno povedat, ze Donnie s Wilsonom odviedli slusnu pracu, ovsem palma vitazstva z mojich ruk patri Invisible Target. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nemusíte se bát, pokud děláte dobré věci… Svět dobrých a zlých policajtů v asijské krimi, se všemi dějovými zápory, ale i akčními klady. Banda zločinců je dost drsná a karate tu měli všichni už ve školce místo češtiny. Ehm – čínštiny. Akce ujde, tvůrci vědí, že zvuk rozbitého skla je v DTS efektní a tak se tu vysklívá a vysklívá. A gangsteři na konci vyvrátí domněnku, že na policejní stanici chodí pro ,,své lidi“ jen Terminátor! PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ ** Co uvidíme (možná) příště? Přehlídka toho, ,,jak se točí akce“ se přesune ze závěrečných titulků do úvodních, abychom neměli o herce strach! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Akční nářez, který nemůže nikoho nechat chladným. Vynikající kladné cop duo Nicholas Tse,Shawn Yue tentokrát proti zápornému Jacky Wu a jeho bad ass kumpánům. Film má neuvěřitelné tempo, šlape jako švýcarské hodinky, velmi dobrý příběh s pár zajímavými zvraty, úchvatný vizuál a hlavně perfektní souboje především v první hodině, v té druhé nám Benny Chan dává lehčí oddech a roznese nás na kopytech ve Finále, kde opět neporazitelný Jacky Wu bojuje proti dvěma klaďasům a vlívá velmi rychle adrenalin do těla. Závěrečný fight patří do topky. Benny Chan má řemeslo v paži a tímhle filmem mě položil na lopatky. Akční film se vším všudy. 95% ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film by se měl každý dívat v originálním znění a bez titulků - pokud je totiž postavám rozumět, človek má skoro chuť stydět se za samotné herce, že museli říkat takové hlouposti a přitom se tvářit smrtelně vážně... Mezi mé největší hongkongské oblíbence se pomalu šplhá Jacky Wu (známější jako Wu Jing, kdo se v těch amerických jménech má vyznat), který má asi v genetických předpokladech, že se bude ve filmech tvářit drsně a nakope ostatním prdel (viděl jsem s ním zatím jen Sha Po Lang) - ta poloha mu sluší a když dává na závěr zabrat hned třem klaďasům, nelze mu nefandit. V duelu Invisible Target s Flashpointem u mne nakonec vyhrál ten druhý jmenovaný, Benny Chan není tak dobrý režisér jako Wilson Yip a většina jeho pokusů o cool záběry vypadá spíše trapně. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi hezký akčňák o třech policistech, které svedla dohromady snaha o zničení gangu zabijáckých "sourozenců" ze sirotčince, kteří bez milosti zabíjejí a nezajímá je nic a nikdo kromě peněz a sebe samých. Díky zcela rozdílným charakterům policistů a zrádci někde v samém středu, skvělé přestřelce na samotné policejní ústředně a ztracenému bratrovi jsem docela zapomněla na to, co mě od počátku hrozně štvalo, na ty naprosto neporazitelné zločince. Nebýt jich, bylo by to za 5*. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Akce je vskutku parádní a je jí hodně, ale to mi jednoduše nestačí. Jakmile hrdinové přestávají skákat jako kamzící po střechách, prohazovat se skleněnými výplněmi všeho druhu a kopat se ze všech možných pozic do hlavy, nastává mučení diváka těmi nejklišovitějšími melodramatickými scénami, které prostě vůbec nefungují (a těžko říct, jestli by s kvalitnějšími herci vůbec fungovat mohly, jak jsou špatně napsané). A ani se mi nechce komentovat pětihvězdičkové nadšení některých hodnotitelů... ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Honelnik se zřejmě vskutku díval na jiný film, jelikož Invisible Target má do průseru na stovky mílí daleko. Hongkongský biják není prost drobných ašibek (příběh je prostinký a chování postavy čestného policajta bylo někdy i na mě moc), ale ukažte mi letošní film, který mi poskytne tááákhle vydatnou porci dynamických a zručně natočených přestřelek a rvaček. A cool drsoňe na obou stranách barikády a v současnosti tolik módní parkour k tomu. O žádném takovém nevím. Akční nářez, ve kterém se rozfláká enormní množství cukrového skla a jenž má opravdické koule. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Invisible target stojí a padá podle toho jak často jsou vidět souboje. Pokud to tam rozjíždí Nicholas Tse a Shawn Yue na jedný straně a na druhý největší řezník filmu Jacky Wu, tak si neni absolutně na co stěžovat, jelikož to jsou machři největší a těla lítaj vzduchem po desítkách a kaskadéři se jen modlej, aby se záběr poved a oni nemuseli zase letět 10 metrů dolu z baráku a zase se o něco nehorázně rozmlátit, jenže pokud se nic takovýho neděje, což se zákonitě při délce přes dvě hodiny muselo stát, tak je to mírně roztahaný a zdlouhavý, ale přesto je to výbornej čínskej akčňák ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Invisible Target trpí bohužel stejnými neduhy jako Flash Point. Závěrečná akce potěší, ale to předtím je nemastné, neslané. Akce je zde sice mnohem více, ale přibylo také vaty a charaktery hrdinů jsou ještě nezajímavější než ve Flash Pointu, s nímž má společnou i nevýraznost hlavního záporáka, tentokrát v podání Wu Jinga, který za to ale asi tak úplně nemůže (vzpomeňme na jeho zabijáka z SPL), nicméně ze svých schopností nemá šanci toho příliš ukázat. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film z Hong Kongskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o trojici odlišných, ale veľmi schopných policajtov, ktorích rôzne motivácie spojili v boji proti jednej veľmi nebezpečnej zločineckej skupine. Spracovanie je celkom dobré, prvá hodina je veľmi dynamická a skvelo zvládnutá, ale potom sa už tempo filmu spomalí a nájde sa už aj viacero slabších miest, ktoré síce nie sú nudné, ale aj tak mierne znižujú úroveň filmu, aleaj sa to dá chápať, kedže dĺžka tohto filmu je v rámci žánru výrazne nadpriemerná. Akcie je tu dosť a je aj dosť dobrá. Je veľmi rozmanitá, nájdu sa tu súboje so slušnou choreografiou, ale nanešťastie aj väčším množstvom efektov, niekoľko výborných naháňačiek a dobre zvládnuté prestrelky. A celkovo je akcia dobre natočená a plne prehľadná. Najviac sa mi páči všetka akcia z prvej hodiny, ako výborný úvod, súboj pri dodávke alebo veľmi dobré naháňačky, hlavne na streche. Veľkým plusom akčných scén je určite aj veľké množstvo zaujímavých kaskadérskych kúskov. Herecké obsadenie je veľmi dobré, Nicholas Tse, Shawn Yue a Jaycee Chan v hlavných úlohách, ale potešia aj výborní záporáci na čele s Jackym Wu. Ale medzi hlavnými hrdinami chýba nejaká výraznejšia postava, ktorá by svojou charizmou tiahla film dopredu. Réžia a technická stránka sú na dosť dobrej úrovni, ale Benny Chan je vždy zárukou dobrej akčnej zábavy. Síce to nie je taký hit, aké sa točili v Hong Kongu v osemdesiatych rokoch, ale aj tak som nadmieru spokojný. Objektívna kvalita filmu-72%, film sa páči mne na 74%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mňam, tak toto mi chutilo. Pekelná akcia, ktorá je veľkoryso porciovaná každou druhou scénou, nechýbajú zbesilé naháňačky na americký štýl, bezbariérové behanie po strechách po francúzsky, či samozrejme lámanie kostí pri ostrých súbojoch po východniarsky. Dlhá minutáž filmu vôbec neublížila, trošku rozpačitý úvod je neskôr korigovaný veľmi sľubným riešením zápletky. Rozuzlenie toho kto sa koho kope bolo spravené veľmi nonšalantne a sympaticky, záver bol trošku stávka na istotu, ale tá neutíchajúca akcia poslednej polhodinky mi ešte doteraz rezonuje v hlave. Samozrejme je tu cítiť istá inšpirácia z iných filmov, ale ako ich kombinácia to nedopadlo vôbec najhoršie. Veľmi dôležitá je ústredná trojica klaďasov, ktorých súhra charakterov sa vydarila naozaj veľmi dobre a samozrejme nechýbali ani účinne charizmatickí záporáci na čele s Jackym Wum. Poprosím repete. 90%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Ideálne namiešaný koktejl naivného patosu (ktorý ma na rozdiel od Flash Pointu neurážal, ale bavil), prevarených tém (zrada, korupcia, smrť blízkej osoby) a hlavne peckovej akcie. Film bez hluchého miesta a aj keď v polke akcia trochu uberie z plynu, pozonosť udržiava vďaka zaujímavému príbehu (veľké plus za myšlienková konfrontáciu dobra a zla). Hong Kong aký poznám, zo všetkým čo milujem. 90% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Presne tak by mal zacat kazdy poriadny akcnak - poriadnou exploziou! V tomto pripade naozaj nieje prilis co riesit. Bezchybny, skvelo obsadeny a zahrany akcnak, s vybornym pomerom akcie, napatia, emocii a humoru. Toto nieje ziadne kug fu, to je poctivy akcnak zo starej skoly. Povinnost pre vsetkych milovnikov serii Die Hard, Lethal Weapon a Police story. Ps.: Jackieho syn si to slusne nasliapol na kvalitnu karieru. Drzim palce:) (9/10) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když výběr svatebních prstenů přeruší ohlušující exploze a snoubenka umírá, je to sakra důvod k odplatě. Viníci pláchli a při pátrání po nich se skorovdovec spojí se zkušeným inspektorem a začínajícím policistou. Honičky a přestřelky jsou fajn, fyzicky náročné kaskadérské kousky a pěstní a další souboje jsou na tom ještě o level lépe, ovšem samotný děj je prostinký a na ty podivné asijské emoce si prostě nikdy nezvyknu. Navíc je to zbytečně dlouhé. Režisér Benny Chan stojí za New Police Story, herecky tuhle „mladou“ generaci neznám, dabing byl příšerný, ale za to pánové nemohou. Navíc vaty a přehnaných emocí, které nefungují, v druhé polovině ještě přibylo. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Další pecka z nové vlny hongkongské akční renesance. Omladina z filmové školy Donnieho Yena se poprvé sešla v kompletní sestavě společně před kamerou, aby si pořádně rozbili držky a ukázali svému učiteli, že to jde klidně i bez něj. Nicolas s Shawnem od "Dragon Tiger Gate" zaskočili k holiči, ale o chuť k nakopávání prdelí rozhodně nepřišli a i když je vidět, že ta choreografie je bez Donnieho taková chudší, nadšení se jim rozhodně upřít nedá a jejich vzájemná spolupráce je snad ještě harmoničtější, než tomu bylo u předchozího "DTG". "Babyface" Wu Jing se naštěstí po epizodě "z druhé strany", kterou si nešťastně zahrál ve "Fatal Contact", znovu vrátil na odvrácenou stranu zákona, a jako nekompromisní terminátor navrátivší se ze "Zóny smrti" znovu dokazuje, že v souboji jeden na jednoho ho v současné době dokáže překopat jedině Donnie a lepšího záporáka byste v současném Hong Kongu hledali asi jen těžko. Výrazným plusem je také kvalitní příběh, který neslouží jen jako vata mezi jednotlivými souboji, ale naopak je pro film základním nosníkem, o který se nemusí bát opřít ani ve slabších momentech. Hlavní eso "Invisible target" je ale i tak ukryto někde úplně jinde a nese jméno Jaycee Chan (což není nikdo jiný než syn samotného velkého Jackie Chana). Ten tady plní podobnou úlohu jako Louis Koo v "Invisible Target", tedy moc se prát neumí, ale naopak vyvolává emoce a přibližuje tak děj blíž k divákovi, ale oproti drsňákovi Kooovi působí naprosto bezbraným a odzbrojujícím dojmem a kupodivu je to právě on, kdo "Invisible target" posunuje o stupinek výš před Donnieho "Flash point" na trůn pro nejlepší hongkongský akční film roku. Jen to honelníkovo slavné otvírání piva riťou jsem bohužel asi nějak přehlédl... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

V podstate klasické koprodukčné hongkongské akčné béčko, ktoré nestavia na príbehu, ale adrenalínovej neutíchajúcej akcii, ktorá vám nedá vydýchnuť. Narozdiel od amerických neskorších 80. a 90.-tkových žánrových súputníkov však ten príbeh skutočne má, dokonca stavia na kriminálnej zápletke a predstavuje plejádu postáv, ktoré miešajú kartami osudovosti. Bohužiaľ je to neskutočne hlúpe, a scenár pôsobí, akoby sa na ňom vyzúrili chovanci Ústavu pre slabomyseľné prvoky, postavy sa chovajú nelogicky a vrcholne teatrálne, dialógy sú tak na úrovni 6-ročného decka a demencia s pribúdajúcimi minútami graduje... Preexponovaná ohlušujúca akcia a bojová choreografia to nezachraňujú, keď sa, ako napr. v scéne bitky v bare, traja ľudia mlátia s ďalšími desiatimi, a ostatní len v pozadí vykopávajú do vzduchu a snažia sa trafiť neviditeľných útočníkov. Navyše keď aj najobyčajnejší radoví policajti predvádzajú kung-fu na spôsob šaolinských mníchov, pôsobí to neskutočne smiešne. Okrem toho tu nechýbajú tradičné pokusy o humor, lenže toto nie je Jackie Chan, a tak spadajú do kategórie trápnosti a oveľa častejšie sa divák smeje na veciach, ktoré pôvodne zjavne vtipné byť nemali. To celé by ani až tak nevadilo, mať film 90 minút miesto skutočných 130, takže sa mimo akčných sekvencií stíha dostaviť nuda - a to je to najhoršie, čo sa vám pri takomto filme môže stať. Objektívne by som mal ísť už kvôli plnotučnej a pomerne zábavnej akcii aspoň na 2*, na to by ma však nemohol film tak sklamať a v závere nudiť. 24% ()

Reklama

Reklama