Reklama

Reklama

Válka termitů

  • Francie La Citadelle assiégée (více)

Obsahy(1)

Uprostřed africké savany jsou ve své čtyři metry vysoké „věži“ ukryti neustále zaměstnaní a hbití termiti. Náhle je jejich život narušen. Podvozek z dodávky jim zboří část jejich opevnění. Od té chvíle se začíná odvíjet série katastrof, které si vybírají daň na obyvatelích kolonie. První, tropická bouře, zatopí tunely a zásobiště potravy. Poté se objeví velká armáda útočných mravenců, která se chystá napadnout zranitelné termity. Válka začíná! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

agassi68 

všechny recenze uživatele

hmyzievojny a forma kolektívneho bytia sú fascinujúce. Dá sa na to pozerať neustále. Má to len jednu chybu - nerobila to BBC.. ()

Hubis_ 

všechny recenze uživatele

Prosím může mi někdo vysvětlit,jak pořídily všechny ty úžasné záběry???Opravdu něco tak krásného,zajímavého a napínavého jsem ještě neviděl.Celý dokument jsem pozoroval s otevřenou hubou dokořán :) ()

7ynek 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument plný nepochopitelně výborných záběrů. V českém podání navíc s báječným doprovodem Pavla Soukupa jako vypravěče. Stanete se svědky putování černých mravenců a osudu citadely termitů kde se nakonec tyto dvě "obří" armády setkají v boji na život a na smrt. Zásahy tvůrců musely být pro vznik nevyhnutelné ale to, co vám nabízí, stojí opravdu za to... 90% ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Válka termitů nabízí unikátní pohled do uspořádání společnosti tohoto hmyzu. Je zde hodně zajímavých věcí, na které jsem opravdu čuměl a kdo nejen termity, ale i mravence, stejně jako já, doposud moc nestudoval, určitě bude na některé jejich dovednosti a proměny koukat, stejně jako já, s otevřenou pusou. Jenže je tu i druhá strana a tou je pokus o vyprávění. To mě bohužel nedokázalo strhnout, ba ani udržet plně mou pozornost. Hemžení těch malých stvoření mě při několika za sebou jdoucích jednotvárných záběrech moc neupoutalo. Každopádně jako dokumentární film velmi zajímavé, ale jako příběh občas nudně monolitické, kdy stačilo jen poslouchat komentář. ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Chvíľami som zabudla, že ide o dokument, tak mi to pripomínalo úžasné veľkofilmy o boji národov. Netušila som, že tí maličkí tvorčekovia majú tiež svoju premyslenú vojenskú stratégiu, bojujú s nasadením života, boja sa a premáhajú svoj strach, celkom ako ľudia. Keby sme im rozumeli, tak možno aj nájdeme medzi nimi pár výnimočných hrdinov a monžo by dostali na frak všetci vojenskí hrdinovia u ľudí. :-) ()

Chamyl 

všechny recenze uživatele

Ač samí neherci, tak přesto plné skvělých "hereckých" výkonů. Výborné zobrazení krásy, pravidel i krutosti v hmyzím světě a zároveň i ukázka, že války nejsou lidským vynálezem. Celé zpracování dává divákovi možnost stát se nedílnou součástí tohoto mikrosvěta, zažít termití život na vlastní kůži a být tak součástí této tiché války. ()

Doomer 

všechny recenze uživatele

Valky miniaturnich tvoru byli opravdu zajimave, hlavne z pohledu biologa. Skoda ze neni treba nejake RPG z tohoto prostredi treba i z moznosti evoluce a mobove nemaji latinske jmena. Neni tendle svet zajimavejsi nez fiktivni svet nadprirozena, duchovna a magie kterym se radi alespon ve filmech obklopujeme? ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Jsem taková ta holka, která se okolo šesti a vícenohých zvířátek necítí úplně dobře, takže prostě nedokážu dát víc jak čtyři hvězdičky, protože jsem se na některé scény nedokázala koukat, ale jinak nemám slov. Geniální thriller s napínavým dějem, neuvěřitelnými záběry a přitom je to všechno vlastně skutečnost. Je to drsné, poučené a možná až kruté, ale pro znuděné studenty biologie jako dělané. ()

Suomi 

všechny recenze uživatele

Velice povedený ,něco mezi dokumentem a filmem,je poznat že autoři zasahovali do děje a některé věci vyvolali uměle,ale i tak je to napínavé a velice pěkné. ()

Miloško 

všechny recenze uživatele

Vo svojom žánri je to vrchol. natočiť podobné zábery je ozaj neuveriteľné. Život v tejto ríši je ozaj tvrdý,neúprosný. Perfektný dokument o živote mravcov a termitov, natočený v Burkine Fasso. Čierni sťahovaví mravci boli fakt neskutočne nesympatickí a nebezpeční. Ten komu budete držať palce budú termiti. :-) ()

DooFooS 

všechny recenze uživatele

Dech beroucí dokument, který je dokumentem pouze na papíře, neboť se jedná opravdu o plnohodnotný film včetně poutavého děje. To vše je navíc doplněno hudbou, která nejednu akci pořádně okořenila a donutila mi i nehty si sem tam pokousat. A co teprve pohled na hada ve špatném čase na špatném místě… ()

ali-n 

všechny recenze uživatele

A národ oboril sa na národ ... len veľkosť členov národa sa rapídne zmenila. Skutočne som miestami mal pocit, že sledujem vojnový film plný strategických ťahov, umierania na obrannej línii a božích zásahov, keďže v tomto prípade je dopadom zhora takmer všetko. Podnecovala to či už kamera alebo skvele skomponovaná hudba. Pulzujúca kráľovná termitov je ako z inej planéty - inšpirácia Votrelcami je viac než jasná :-))) ()

Klaricicinka 

všechny recenze uživatele

Dokument obsahuje unikátní záběry, dopodrobna mapující život nejpozoruhodnějšího hmyzu na naší planetě. Délka z něj činí koukatelný "večerní" film, nicméně právě proto je škoda, že jsem z tohoto dokumentu moc nedozvěděla. Po obrazová stránce je to tedy dokonalé, nicméně po stránce informační bych váhala, zda tomu dát přívlastek "naučný", protože nebyla řečena ani základní fakta jak o termitech, tak o mravencích - a to, co řečeno bylo, se zdálo jaksi nesrozumitelné a nahodilé. Ale jinak klobouk dolů nad detailností záběrů a parádním střihem. ()

Deganawidah 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nic podobného neviděl. Dávám plný počet hvězdiček. Jde o opravdu neobyčejné drama z přírody. Myslím, že doba nudných dokumentů je už definitivně za námi. Pohyb kamery v termitišti mi však zůstává záhadou. ()

Ponocnej 

všechny recenze uživatele

Zajimave docela me napadlo ze by valky mravencu mohli byt dobrym nametem na MMORPG. Jinak moc pekne valky minauturnich tvoru nenudil sem se ani okamzik. ()

Reklama

Reklama