Reklama

Reklama

Válka termitů

  • Francie La Citadelle assiégée (více)

Obsahy(1)

Uprostřed africké savany jsou ve své čtyři metry vysoké „věži“ ukryti neustále zaměstnaní a hbití termiti. Náhle je jejich život narušen. Podvozek z dodávky jim zboří část jejich opevnění. Od té chvíle se začíná odvíjet série katastrof, které si vybírají daň na obyvatelích kolonie. První, tropická bouře, zatopí tunely a zásobiště potravy. Poté se objeví velká armáda útočných mravenců, která se chystá napadnout zranitelné termity. Válka začíná! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

WHMMD 

všechny recenze uživatele

Niečo ako boj o Minas Tirith z Pána prsteňov, ale v mierke 1:1000. Fascinujúci boj mäsožravých mravcov s termitami. ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Trosku netradicni pohled na prirodu s povidanim trosicku jako pohadka. Zabavne i poucne. Prijemnych 3,7 coz se zaokrouhli na 4ku. PS: Pro deti ale asi priliz drsny zivot. ()

Luboss7 

všechny recenze uživatele

Pre mńa fantastický zážitok !!! Neuveriteľne do detailov nasnímaný život termitov a čierných šťahovaných mracov. Jednoznačne treba okrem extrémnych detailov pochváliť aj dynamickú, miestami až stiesňujúcu melódiu ktorá dopredádzala čierne sťahovavé mravce pri ich ťažení a dobývaní nových území. ()

Mirešák 

všechny recenze uživatele

Za to, že se tvůrcům podařilo takto naaranžovat mravence a termity si zaslouží vysoké hodnocení, ale děj se mi zdál jaksi nedotažený. Když mravenci na začátku bitvy naprosto bez problémů úžasným způsobem dobývali termitiště, říkal jsem si, jak je možné, že to mají mravenci tak snadné? Pak přišla bouře. Ta původně ublížila termitů, teď pro změnu mravencům. Zvláštní, ale dejme tomu. Nejvíce jsem nepochopil konec: Černá královna umírá. Proč? Neviděl jsem u ní žádné termity, vypadalo to, jako by autoři filmu zabili mravenčí královnu jenom proto, že fandili termitům. Ještě bych si dovolil podotknout, že to, co zboří část termitiště není dodávka, ale strom. ()

Molerat 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem mnoho dokumentů, ale tenhle je opravdu moc povedený.90% si určitě zaslouží.Akorát mi bylo líto černé královny, celou dobu jsem černým mravencům fandil a nakonec dopadli takhle. ()

Umělec 

všechny recenze uživatele

I když se nejedná moc o dokument, jako spíš o hraný film, je to velice zajímavé. Kdo by čekl, že boj mravenců a termitů může být tak nemylosrdný a napínavý ... 75% ()

Reklama

Reklama