Reklama

Reklama

Mistři science fiction

(seriál)
  • USA Masters of Science Fiction
všechny plakáty
USA, 2007, 6x43 min

Předloha:

Robert A. Heinlein (kniha), Harlan Ellison (povídka)

Hrají:

Stephen Hawking, Judy Davis, Sam Waterston, Terry O'Quinn, William B. Davis, Sonja Bennett, Anne Heche, Malcolm McDowell, John Hurt, James Denton (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Tento seriál je adaptáciou vedecko-fantastických poviedok slávnych autorov do podoby šiestich epizód, z ktorých každú uvedie svetoznámy fyzik Stephen Hawking. Medzi jednotlivými epizódami sa nájdu spracované poviedky autorov sci-fi Roberta Heinleina & Roberta Sheckleyho, historického románopisca Howara Fasca či autora mysterióznych románov Waltera Mosleyho. (Incantator)

(více)

Recenze (14)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

1x01 A Clean Escape - Ačkoli se prakticky celý příběh odehrává v jedné jediné kanceláři, nechybí mu napětí a velice povedená odkrývání příběhu, kdy divák zpočátku neví která bije, ale postupně všechno zaklapne dohromady. Herecké výkony velice dobré! 3,5* The Awakening - Zpočátku napínavé UFO sci-fi, které se v druhé polovině přehoupne do trochu sluníčkového a značně naivního poselství (což je patrně účel). Takovej svižnej a jednoduchej mix The Abyss, Knowing a The Day the Earth Stood Still s pěkným vizuálním zpracováním. Blonďatá variace na majora Carterovou potěšila, stejně tak jako vždy parádní Terry O'Quinn. 4* Jerry was a Man - Spíše humorněji laděný příběh, který mě však nijak zvlášť nezaujal - chybělo mu hlubší prokreslení postav, což se ale za těch 42 minut nedá stihnout. Inteligentní minislon ale neměl chybu! 2* Little Brother- Soudní postapo drama s bizarním vizuálem, lehce evokujícím Cronenbergovy vize budoucnosti v kombinaci s lehce orwellovskou atmosférou. Nápad zajímavý, provedení hodně béčkové a pointa v rámci sci-fi příběhů nikterak objevná. 3* Watchbird - Klasická story o vědci, který stvoří revoluční AI, která se nakonec vymkne kontrole (někdy mám pocit, že AI nic jiného, než vymykat se kontrole ani neumí). Sean Astin je parádní a jeho umělej pták zajímavej (bez dvojsmyslu), ale velice podobný námět měla i epizoda Eureky a ta mi přišla o dost lepší. Této povídce především chyběl úderný konec. 2,5* The Discarded - Poslední povídka pracuje s omezeným prostorem asi nejlépe. Vesmírná freakshow plná parádně nechutných masek a obstojných efektů, která má začátek a taktéž dobře dopointovaný konec. Jakmile jsem viděl v titulcích jméno Jonathan Frakes, hned mi bylo jasné, odkud vítr vane. 3,5* Shrnutí: Masters of Science Fiction je kvalitativně značně nevyrovnaná kompilace sci-fi povídek, ale je škoda, že se nedočkala většího množství epizod. Natočené je to tak správně béčkově, neustále jsem měl pocit, že sleduju seriál z 90. let a přitom je to série skoro o dekádu novější. Hromada známých seriálových tváří rovněž potěší. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Seriál s výraznými kvalitativními rozdíly mezi sci-fi tématy jednotlivých dílů i jejich zpracováním a obsazení. Osobně se mi líbil díl s názvem Clean Escape, ale takový Discarded, podle povídky velmi oceňované Harlana Elisona, byl hodně odlišná podívaná, která spíše připomínala seriály jako Lexx... Samotný seriál má potenciál, ale je blokován nejen nízkým rozpočtem, ale právě také zmíněnou nevyrovnaností kvality povídek. Jedna potěší, aby druhá zklamala... ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

1.A Clean Escape - Několik zajímavých odhalení v chvílemi vleklému příběhu, který ale nemá žádný opravdový konec, takže *** // 2.The Awakening - Co jsou zač mimozemšťani vypadá zajímavě, ale nakonec se to rozplizne do takového málo výrazného derivátu Dne kdy se zastavila Země, slabší *** // 3.Jerry Was a Man - Trošku pomalejší komedie o mrňavém slonovi, boháčích a umělém člověku, kterého lidskost spočívá ve vyčůranosti :) **** // 4.Little Brother - "Soudní drama" v dystopické společnosti, které sice neobsahuje nic příliš výrazného nebo nového, ale i tak překvapivě nenudí :) **** // 5.Watchbird - Roboti ochránci, co chrání tak důkladně až je to nakonec nuda a nemá to ani nijak zvláštní konec *** // 6.The Discarded - Ne zrovna veselý příběh skupiny, které se lidstvo zbavilo a přežívá na vesmírné lodi, kde se věnují svým radostem i starostem až to nakonec vyústí v nejlepší epizodu celého Masters of Science fiction :) ***** ///// Celý seriál je ale jinak, až na The Discarded, asi jako průměrné nebo ty horší epizody z Krajních mezí a ani se tu tolik netlačí na pilu jako v krajních mezích, takže z toho nakonec nic extra nebylo bez ohledu na rozpočet. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Kvalit Krajním mezím se to ani zbla nedotýka. Po 4 dílech musím usoudit , že radeji si pustte dil Krajnich mezí. v MSF mi i pripada , ze tam chybí to co melo Krajni meze. Prumer ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Taková příjemná, na nic si nehrající mini záležitost, ve které mě asi nejvíce fascinuje Stephen Hawking jako tzv. narrátor, hehe. Já vím, vypravěč.;-) I v tom TNG ho nakonec mám. Díly celkově nejsou špatné či slabé, i když chápu zdejší komentáře, které nejsou zrovna nadšené. Ale za vrchol stejně považuji díl podle Harlana ´Město na Pokraji Věčnosti´ Ellisona. Na 2. místo řadím jednoznačně 1. díl. Souhlasím ovšem, že z toho šlo dle slavných SF jmen, jejíž díla se zde adaptovala, vytěžiti mnohem více. A nedivím se vůbec tomu srovnávání s Krajními Mezemi. Je to dobré, quallitní, ale asi si z toho většina diváků (zejména ostřílených SF čtenářů, nikoli diváků) na zadnici zrovna nesedne. Celkově 3.5 ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Keďže seriál Masters of Horror dopadol celkom slušne, fanúšikovia science fiction sa rozhodli, že si nakrútia svoju vlasnú alternatívnu verziu. A ako to dopadlo? Podľa mňa viac než katastrofálne. Viete, sci-fi potrebuje väčšinou kvôli efektom väčší rozpočet ako horror, a tento seriál to ako si nemal. Asi kvôli tomu vzniklo iba 6 epizód. Zo všetkých častí sa mi páčila iba jedna a to The Discarded s Johnom Hurtom. Je to lacné vesmírne sci fi ale tak dobové, dejovo utopistické, že ma to reálne zaujalo a rozmýšľam nad tým, že si zaobstarám predlohu. Inak bieda. ()

vitajak 

všechny recenze uživatele

1. Clean Escape 80%, 2. Awakening 60%, 3. Jerry was a Man 60%, 4. Little Brother 60%, 5. Watchbird 60%, 6. The Discarded 80% (ale k Nonstopu bych to nepřirovnával, to bylo trochu o něčem jiném) ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Krajní meze reloaded. To, co chybělo na vizuální stránce The Outer Limits, se tady celkem povedlo. Co zmiňovaný předobraz zachraňovalo, to tady prakticky chybí. Vlastně jediný díl opravdu stojící za to je Dokonalý únik (ač i ten má vady na kráse). A Nevěřte pozemšťanům spolu s Probuzení vydají za průměr s absencí spádu. Zbytek se řítí kamsi do hlubiny pitomosti, na jejímž dně sedí takovej zastydlej hobití trouba, Slimsněd Chrupavka, a povídá si se svým roboptákem - nejlepším to kamarádem v životní mizérii vlastních komplexů. No naštěstí to, zdá se, zařízli po 6 dílech, takže to lze hodnotit průměrně. Zvlášť, když mi po 14 sériích Star Treku už hrabe. P.S.: Vždycky jsem věděl, že to Muž s cigaretou dotáhne vysoko! ()

_-0-_ 

všechny recenze uživatele

4*** dávám vlastně pouze za čtvrtý díl, který byl inspirovaný námětem generační lodě - tedy pravděpodobně (velmi) Nonstopem od Briana W. Aldise. První 3 díly jsou méně povedené. ()

VUCAKO 

všechny recenze uživatele

Nenechte se mýlit, je to úplně jiný žánr než The Outer Limits ("paranormal show"). Různí autoři předlohy, různí režiséři (někteří skoro začátečníci - třeba Jonathan Frakes z Star Treku), společný žánr - krátká sci-fi povídka (tj. próza určená ke čtení). Kdo tohle chápe, nemůže být zklamán. Mně se některé líbily moc (hned třeba Clean Escape), některé méně. Celkem 80%. ()

Reklama

Reklama