Reklama

Reklama

Devítky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (245)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahraný a režírovaný mysteriózní thriller/drama, který mě zaujal svou originalitou a promyšleným příběhem. Divák je nucen uvažovat o dění na plátně jak v průběhu filmu, tak i po jeho skončení, protože ač je pointa snadno pochopitelná (pokud jste byli pozorní), detaily a drobné souvislosti vám budou docházet i nějakou dobu po dokoukání. Je to film určený pro ty, kterým nevadí přemýšlení o filmu a vytvoření si vlastního rozřešení finálního rozuzlení, skalní diváci např. Rodinných pout nechť se o sledování tohoto radši ani nepokoušejí, protože by pak tomuto skvělému snímku spadlo hodnocení. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je JENOM o devítkách? Já pravidelně v Lize Mistrů a Italské lize koukám na desítku. Tou je José Mourinho a když se kamera stočí na pár sekund na něj, je to daleko zábavnější, než tenhle film o pouhých devítkách. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Chytrý a výborně natočený a napsaný film se skvělými herci. Rozhodně ne pro každého, ale stojí za to ho vyzkoušet. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $63,165Tržby Celosvetovo $130,880║ išlo to dosť mimo chapania, nie /20%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Maly film o velkych veciach upriamujuci pozornost na dolezitost malych zakladnych prvkov. Pointa je jednoducha a zaroven precitenim krasna (tak ako v skutocnosti vsetko krasne prichadza z jednoduchosti). Z citu prichadza "experience" a sedej kore tu je zase poskytnuta radost z "knowing" v podobe dalsich tem, ktorych sa pribeh dotyka. A tak ako stav mysle "nemyslim na nic" je zaroven uz aj myslenim, tak aj ponaranie sa do deja filmu a hladajuc alternativy moznych dalsich vysvetleni je imho iba inou verziou toho, pred cim film svojim pribehom zdviha vystrazny prst. Preto pozrite, precitte a zacnite pomahat s varenim :) ... 9/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VZPOMÍNÁŠ SI, ODKUD JSI PŘIŠEL?“… ,,BYLO TAM TEPLO. A BÍLO. JAKO... NELZE TO VYJÁDŘIT LIDSKÝMI SLOVY. NELZE TO ZACHYTIT LIDSKOU MYSLÍ“..... /// Psychodelický stavy nebo skutečnost? ,,VĚŘ MI! I když tajemství je větší, než dokážeš pobrat“ (ty vole, jak voni věděli, že to fakt nedokážu…?). Je fajn, jak se mezi spoustou pičovin snažej udržet moji pozornost – třeba jen jednou větou (někdo by řekl BOŽÍ…). Tohle funguje. Hrajou si se mnou jako v těch seriálech, jen za kreténa nemá bejt Ryan R., ale já (tak do toho vy kurvy! Rád vypadám jako kretén!). Ale ta hranice mezi zajímavostí a tím ostatním je vážně (Bůh by řekl: opravdu, ale opravdu…) tenká. Boží mód. S trochou GHB. Futuristická nadmyšlenka. Ztraceni. V realitě. Podivnost, ve který nakonec za kreténa nejsem. Oblivio accebit. VŠECHNO EXISTUJE DÍKY TOBĚ! Díky… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nemyslím na kariéru ani rodinu. Jen si chcu vyhonit. 2.) (- když už jsme u toho:) Zjistím, jak se při honění tváří Ryan Reynolds (no, že by to byl pohled pro bohy …) 3.) Thx za titule ,,pedroo“ a ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Sci-fi nepatří mezi žánry, na které se tak často dívám, tak přece po sobě ani nemůžu chtít, abych všechno do detailů pochopila. Je to film, který dám do šuplíku s názvem "velmi zvláštní příběh" a možná na něj někdy v budoucnu mrknu znovu i když o tom dost pochybuju. Proč dávám tedy čtyřku? Protože je to přece jen snímek, který rozhodně nepovažuji za průměr už jen z toho prostého důvodu, že nutí člověka k přemýšlení. Pak se mně líbil i po vizuální stránce a v neposlední řadě bych chtěla Ryanovi říct : "nevěděla jsem, že jsi tak dobrej !" ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Devítky pro mne představují velmi zajímavou hru. Rychle jsem se do ní vnořil, pak jsem se na chvíli ztratil, ale dobrovolným roztočením mozkových závitů jsem se odrazil ode dna a před snímek postavil taková očekávání, že mne závěrečné rozuzlení nemohlo uspokojit. Zkrátka jsem doufal v geniální zakončení skvělé hry, ale to už bych asi chtěl od života moc. Nicméně potenciálem se tady rozhodně nešetřilo. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pointa je vlastně pěkná a logická, na druhou stranu člověk během rafinovaného vyprávění čekal nějakou výbušnější tečku. The Nines je rozhodně chytrá nezávislárna, která prokazuje fantazii a hravost Johna Augusta a pro mě překvapivě i herecký talent Ryana Reynoldse. Těším se, až to budu s někým moct rozebírat. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film, který svou zvláštností a nekonvenčností přebíjí veškeré ostatní složky tak, že na konci nezbývá nic jiného, než si ho pustit ještě jednou a onen neustále se dostavující pocit déjà vu si užít naplno. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Film, který se tváří ohromně složitě, ale jeho pointa je vlastně jednoduchá, potěšující a dokonce logická. Fanoušci Donnieho Darka, Osudového doteku a podobných fimů budou nadšeni. Mimochodem skvělý výkon Ryana Reynoldse. Kam ten se z ne moc dobrého herce v podprůměrných komedií dokázal vypracovat, klobouk dolů. 8/10 a nebýt té první části, šel bych na devítku :) ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

tři příběhy v hlavní roli s chlapíkem, co mu chybí jediný stupínek do boha.. proboha.. a mělo to být co?? umění?? ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Hm, nebudem si klamať, ale naozaj neviem posúdiť, o koľko viac by ma Nines uspokojil, ak by som ho pochopil tak, ako bol (skutočne) myslený. Priestoru na domiekny je tu na 5 filmov a ano, film prinúti premýšlať. U mňa stále vyráva neveriaci Tomáš a podozrievam Johna Augusta z veľkej, a prázdnej bubliny. Forma je v poho, je to také Donnie Darkovské. Zatiaľ 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Schizofrenního nášupu bez předešlého varování si za oceánem docela cení.. Zprvu to vypadá jako žánrový mixační pult, záhy nám z toho vybublává fakt, že debutujícímu režisérovi a scénáristovi Johnu Augustovi všechno přerůstá přes hlavu. Poměrné náročný projekt je jednoduše trojicí příběhů, které jsou zdánlivě pospojovány tím, že se ve všech objevují tři stejní herci. Až komorní atmosféra rozplétá poněkud bizardní situace a divák, co si během projekce rád odskakuje na záchod, z toho ve finále bude mít ještě větší guláš. Interpretace se asi budou lišit (zejména pro ty, kteří budou mít náladu i odvahu pustit si to celé znovu). Každopádně mnohdy podceňovaný Ryan Reynolds (ano, ten zasnoubený se Scarlett Johansson) boduje, prakticky nesleze z plátna a upřímně má vždycky co nabídnout. Potěší i herecky rostoucí Elle Fanning (Babel, Reservation Road), nebojácně šlapajíc na paty své starší sestře Dakotě (Muž v ohni, Válka světů). Prostě se nebojte přemýšlet – třeba vám to ve finále bude stejně k ničemu. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Hmm, podruhé už to taková jízda nebyla. Přesto doporučuji a hlavně se před filmem vyvarujte jakýchkoliv informací. Čím méně toho budete vědět, tím lépe pro vás. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hmm, trocha toho zamyšlení při pondělním ránu mi naštěstí neuškodila. Viděl jsem zajímavý film, který od začátku jen čím dál více naznačoval a čím dál více zamotával, aby to na mě v posledních deseti minutách všechno vybalil. A neměli to vůbec špatně vymyšlené, tvůrci těchhle Devítek. Škoda byla druhého ze tří příběhů, který mě lehce nudil. Buď měl být kratší nebo se toho v něm mělo více udát, ale jinak téměř bez problémů. Dobří herci, vybraná hudba se pěkně poslouchala, režie není nijak epicky výpravná a ani si nepomáhá bůhvíjak velkými efekty, nicméně o to je působivější. Tři a malý kousek. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že se Ryan Reynolds po všech těch akčních a komediálních rolích rozhodl natočit něco vážnějšího. A je vidět, že hrát opravdu umí. Jinak byl ale na mě tenhle film až moc divnej. Ze začátku se mi to nelíbilo, tempo bylo až moc pomalý a nic kromě Reynoldse mě tu nezaujalo. Druhej příběh už byl trochu lepší a zajímavější po všech stránkách a ten třetí celý ten záhadný příběh vysvětlil a dal tomu docela dobrou pointu. I tak mám ale z tohoto filmu velmi rozpačité pocity. Je vidět, že je to experiment, který nefunguje na každého. U mě se totiž minul účinkem. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Takéto mysteriózne filmy mám rád, len tento ma nijak zvlášť neohúril a hlavne ma sral prostredný príbeh keďže bol točený dokumentárnym štýlom čo ja neznášam. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po Man From Earth nic nového pod sluncem, přesto ale nápadité a pozoruhodně svěží. Od úvodní zašmodrchanosti v ději až po jemné rozplétání nitek dramatických příběhů se jedná o citlivý film, jehož uměleckou hodnotu ocení nejeden zhýčkaný divák. Další srovnání se nabízí např. s Inception, kdy film ve svém jádru není ani zdaleka tak složitý, jak se navenek snaží působit. Vůbec ne, holt si jej akorát každý přebere po svém s tím, že hlavní pointa se neztratí nikomu. Neměla by... Jinak slova chvály na Reynoldse už mě vážně nebaví pět stále dokola :-). August natočil snímek, který se na DVD neztratí ani v prosinci - howgh. ()

Reklama

Reklama