Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Humphrey Bogart exceluje v roli gangstera, který je právě po dlouhé době propuštěn z vězení. Přesto se znovu pustí na tenký led - zorganizuje loupež, která skončí po divoké honičce fiaskem. Dívka, do které se zamiloval (Joan Leslie) ho odmítne a zůstává při něm jen Marie (Ida Lupino), unavená pamětnice 30. let jako je on. Bogart svým vynikajícím hereckým výkonem předvedl přesun klasického jednobarevného darebáka gangsterských filmů do existenciální šedé zóny typu film noir. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

zette 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu mi film prisel trochu naivni. Presto jsem se skvele bavil. Humphrey Bogart v rolich ruznych zloduchu je vyborny a urcite se jedna o jednoho z nejlepsich hercu sve doby. Mozna skoda, ze se film dost venuje vztahu hlavniho hrdiny a farmarove vnucce na ukor samotneho zlocinu. Skvely herecky vykon podal ten cernoch, spravce campu, skoda, ze neni na teto strance uvedeny... Co me vsak skutecne iritovalo byl ten otravny cokl. Dobra a svezi noirovka. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobrý herec na sebe někdy strhává pozornost jen tím, že je ve filmu, někdy svým skvělým výkonem. Takový podává Humphrey Bogart ve snímku "Vysoko v horách", kde mu věříte jak toho mafiána, tak toho člověka, který by teoreticky mohl mít i nějaké srdce. Není takovým klasickým rozervaným hrdinou, ale nemá k němu daleko. Někdy to jsou prostě okolnosti, které nás nutí k něčemu, co nechceme. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Bogart jako dobrácký gauner, kterýmu fandíš přesto, že je osudově zamotaný ve zločinu. Ani on to ale nezachrání v nepříliš konzistentní krimi s otravnou vedlejší zápletkou (kulhající vnučka) a ještě otravnějším čoklem v jedné z hlavních rolí. Škoda, ta závěrečná honička a sama Sierra Nevada se dala prodat mnohem líp. Časem si třeba spravím chuť s I Died a Thousand Times. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Stejně jako např. Maltézský sokol, je tento film pro mne zklamáním. Vysoko v horách mohl být daleko lepším filmem, pokud by se Walsch soustředil pouze na zlodějskou zápletku. Zbytečné odbočky v příběhu (např. operace Verny) nebo rádoby vtipné scénky (hl. ten debilní pes) film strašně kazily. Snímek mne navíc nedokázal pořádně vtáhnout do děje a vyvolat ve mně nějaké sympatie (nebo antipatie) vůči hl. postavám. Přiznám se, že na konci mne ani nezajímalo, jak to s Bogartem dopadne. Svůj podíl na těchto pocitech mají bezesporu i herecké výkony hlavních postav. Lupino byla dost špatná a Bogarta jsem také viděl hrát o dost lépe v jiných snímcích (např. Poklad na Sierra Madre, Bouřlivá dvacátá léta nebo Tím hůř, když padnou) Celkově to vidím na slabší 3 hvězdičky ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Bohužel se kombinace gangsterky a noiru nepovedla tak jako v pozdějším "Key Largo". Je to jeden z horších Bogartových filmů (paradoxně se mu po tomto filmu konečně otevřela pořádná hollywoodská kariéra "Maltézským sokolem" počínaje). Ani režisérův film to není nejlepší. "Bouřlivým dvacátým létům" nebo snad "Bílému žáru" to nesahá ani po kolena, ale i tak dobrý film. Autorem předlohy a scénáře je W.R. Burnett, který už dříve napsal lepší gangsterku "Malého Caesara" ()

Galerie (50)

Zajímavosti (3)

  • Pes který ve filmu hrál jako "Pard" vlastním jménem "Zero the Dog" byl v reálném životě Bogartův psík. (formelin)

Reklama

Reklama