Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahrádkářské kolonii na Libeňském ostrově se počátkem 90. let schází v malé hospůdce U Buddyho parta kamarádů, nepříliš úspěšných, přesto ve svém skromném světě více či méně spokojených outsiderů. Bývalý disident Tonda, který vede hospodu se svým synem, pankáčem Jáchymem, a družkou Andulou, rybář Láďa s kamarádem Frantou, nesmělý Kája, Tondův otec Balun, Jáchymova přítelkyně Bára a bývalý kouzelník Mrklas, jehož přezdívka je zkomoleninou jeho uměleckého jména Mr. Class. Hrají desetníkový mariáš, prožívají drobné životní radosti i ústrky, ať už je to Kájova nepříjemná manželka Jíťa, neochota ostatních hrát karty s Mrklasem nebo Tondovy starosti se zlodějíčkem Pepem. Všichni se ale jednoho dne spojí, aby pomohli Kájovi, který zabloudil na velký bleší trh a stal se obětí bandy skořápkářů, jež ho obrala o pracně nabyté úspory. Mrklas, kterého nešťastný Kája požádá o pomoc, vymyslí podraz. Potřebuje však pomoc všech štamgastů Tondovy hospůdky. Vysvětlí jim, jak funguje podvod se skořápkami a v čem spočívá jeho plán. Samozvaní mstitelé nadšeně vezmou spravedlnost do svých rukou a pustí se do velkého dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (861)

dopitak 

všechny recenze uživatele

U mě taky. Jakž takž. Polívka v dobré roli, Forman o půl třídy nad ostatními. Reminiscence na Rozmarné léto, akorát v podání Hřebejkově. Opravdu od srdce jsme se zasmáli jen při hodinkách a kalhotkách, ovšem celá ta část s "plánem", jakkoliv je to populární a opakovaně využívaný motiv, nebyla zlá. Vladyka ani (jinak vždy výborný) Javorský neselhali, ale ani nenadchli. Skvělá atmosféra pražské Vltavy. A trojháček na štiku si radši do pusy nestrkejte... ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

U MĚ DOBRÝ je divácky hodně vděčný a myslím, že bude i komerčně úspěšný, přesto ale s nejlepším Hřebejkem za poslední roky mám několik vážných problémů._____ První hodina není nic jiného než nesnesitelně natahovanou a nevtipnou expozicí s nesympatickými postavami a snad až moc nápaditě inscenovanými jednotlivými scénami pro tak příšerný scénář plný figurkaření, pozéřiny a dialogové nemohoucnosti. Jenže závěrečná půlhodina je vyvedenou žanrovkou s výborným a charismatickým Bolkem Polívkou._____ V podstatě je to film tématizující starou Hřebejkovu tvorbu, a proto se půlí (pokud máte rádi jeho epizodické retro filmy jako PUPENDO, oceníte první hodinu, pokud žanrovky jako ŠAKALÍ LÉTA, pak tu druhou), a chcípáčkovský český film, který americkým vzorům ukazuje, že na to taky máme (pokud se zrovna nesnažíme podat zprávu světu, viď, Hřebejku?)._____ Přirovnávání k DANNYHO PARŤÁKŮM ale není na místě, protože ti nebyli standardní heist-movie, ale klišé a schémata nadsazovali a žánr dekonstruovali. Hřebejk nic takového nedělá, točí čistou žánrovku za pomocí výborné hudby a hlásí, že "u něj dobrý". U mě taky, Honzo. Takže to máš za tři, když dobrý. ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

U mě nakonec taky dobrý. Po vlažné seznamovačce se rozjede víceméně vtipná akce s občasnou hláškou, partička šmejdů z nádraží v čele s Hýbnerem je fakt stylová, snad jen ti fízlové byli moc umělí. Takový kreténi snad ani u VB nedělají. Je fakt, že celý film stojí na Bolkovi, ale bylo i hůř. Lence Vlasákové by opravdu víc slušel z mrdky knír, než kufřík s Amway krámama, Schmitzer je stabilně stejný a Vladyka s Formanem pobavili snad jednou. Takže shrnuto a podtrženo, trochu lepší průměr, tudíž 3. I za tu opravdu stylovou ruskou můziku:-) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hřebejk mi po nepříliš zajímavém Medvídkovi spravil chuť touto povedenou letní komedií kříženou s podrázáckým filmem. Ze začátku nás režisér seznamuje s partičkou zajímavých postaviček ve které si nejvíce zapamatujete vysloužilého kouzelníka s tváří Bolka Polívky, hostinského s hypiesáckou vizáží Jiřího Schmitzera a úšlápnutého Miroslava Vladyku, který občas melouchaří jako kominík pro štěstí na svatbách. Ze začátku film plyne pomalu a postupně nám ukazuje stereotypní život lidí na začátku 90. let. V druhé půlce však film změní směr a ve chvíli kdy parta chystá plán na podvodníky, kteří obrali jednoho z nich začíná ta pravá zábava. Na filmu je sice vidět, že Hřebejk nejspíše nevěděl jaký film chce natočit ale i tak je to zábava, která se sice pomalu rozjíždí ale poté už se nezastaví. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zažloutlý český "The Sting" z blešího trhu potvrzující skutečnost, že Hřebejk potřebuje v českém filmu zvýšenou konkurenci jako sůl. První polovina ze "stojatých" libeňských vod nedostatečná, Jarchovský se svým vypointovaným humorem dostatečný, Schmitzer s vizáží vietnamského veterána chvalitebný a eskamotér Polívka, jakožto tažná lokomotiva celého filmu, výborný, ale bohužel, ty ostatní vagóny za ním seřazené už vypustily nerušeně ven jen minimum motýlů.. Většina z vás tady do školy chodila, takže si výslednou známku na Jendově vysvědčení lehce spočítáte. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (45)

  • Ve scéně z tržnice se v pozadí mihne plakát k hitu Terminátor 2, který měl v Československu premiéru v březnu 1992. (Siriuss)
  • Když Vladimír Javorský krade na tržišti skořápkářům kuličku, má čepici na hlavě připevněnou gumičkou. V průběhu záběru mu totiž spadne a zase se vrátí zpět. (Mackin)
  • Průhledné zastávky MHD, stejné jako ta, na které Jiří Schmitzer čeká na Lenku Vlasákovou před schůzkou v McDonald's, v roce 1993 ještě neexistovaly. Stejně jako odpadkový koš vpravo od této zastávky. (navabaca)

Související novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (více)

Reklama

Reklama