Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další adaptace románu Jane Austinové v Čechách známého jako Anna Eliotová. Hlavní hrdinka je Anna (Sally Hawkins), nejstarší ze tří sester, je milá, rozumná, hodná, ale nešťastná. Před 8 lety byla zamilovaná a zasnoubená, ale rodina jejího vyvoleného odvrhla, a tak se Anna musela své lásky vzdát. Osud jí ale připravil další šanci. Hrdinka opět potkává svého bývalého snoubence kapitána Wentwortha (Rupert Penry-Jones), ovšem za nečekaných okolností, při návštěvě u provdané sestry je jí představen jako nápadník jedné z jejich sestřenic. Kvalitně zpracovaný příběh přináší zajímavý pohled do duší obou hrdinů. Představitelka hlavní role Sally Hawkins byla za svůj výkon odměněna Zlatou Nymphou na Televizním Festivalu v Monte Carlu. (ylang)

(více)

Diskuze

Pantai

Pantai (hodnocení, recenze)

Prosím nepoznáváte někdo skladbu, která hraje úplně na začátku filmu?Nikde jsem nic nenašla, na konci filmu v titulkách ani na youtube-nikde. Moc děkuji :-)

Luckafilm

Luckafilm (hodnocení, recenze)

missmiri: naprostý souhlas. Běhání mi tolik nevadilo, protože jsem se zaposlouchala do dopisu od Fredericka. Jinak mi vadilo, že hlavní hrdinka měla příšerný účes a působila ve všech šatech tak nějak prostě.

fmash

fmash (hodnocení, recenze)

Ono totiž to běhání na konci totálně zdevastovalo do té chvíle poměrně autentickou atmosféru. Asi jako kdyby Václav Moravec své Otázky moderoval s klaunským nosem. Vcelku by to ničemu moc nevadilo, ale asi by to vážnosti pořadu moc neposloužilo.

bigwendy

bigwendy (hodnocení, recenze)

Až mě udivuje, kolika lidem tady vadí to běhání na konci. Já tady režisérův úmysl celkem chápu, prostě chtěl jen přidat na dramatičnosti a vyjádřit určitou obavu Anny, že když si tentokrát nepospíší, přijde definitivně o svou životní lásku. Je fakt, že nejen v tomto případě, se film odklání od knížky, ale našla jsem tam vše, co jsem chtěla. Myslím, že BBC i tentokrát dobře odvedla svou práci

missmiri

missmiri (hodnocení, recenze)

Nádherný příběh...Jane Austenová prostě věděla, co se ženám líbí, po čem touží...i dnes, po 200 letech, se nám tají dech nad slovy kapitána Fredericka Wentworthe v dopisu Anně..."Rozrýváte mi duši. Napolo zoufám, napolo doufám....Znovu Vám nabízím své srdce...Jen na Vás myslím, jen pro Vás dělám plány." Jednu hvězdičku ubírám za závěrečný maraton. Tím ten film zkazili. (V knize je mnohem zajímavější a citovější moment, kdy Anna tento dopis dostala.) A druhou hvězdičku ubírám za účes Sally Hawkins (Anna) - naprostý otřes. Ke kapitánu Wenthworthovi (Rupert Penry-Jones) nemám výhrady:-) Ve filmu byl zcela dle mých představ.

Reklama

Reklama