Reklama

Reklama

Jiang tou

  • Hongkong 降頭 (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Detektiv Rockman Cheung (Mark Cheng) byl spěšně odeslán k případu spolčení hongkongského a thajského zločineckého syndikátu na území Thajska. Během pobytu poznává na zdejší poměry nezvykle přitažlivou tanečnici Elli (Zi-Xuan Teng), s níž si užívá krátký, zato obohacující románek. A zatímco se případ dostává do další fáze, detektiv dostává bez jakýchkoliv podrobností příkaz k okamžitému návratu na hongkongskou půdu. Ještě předtím se ale s Elli domlouvá na svém návratu. K tomu ale nikdy nedojde a zklamaná Elli se cítí podvedená. O tři roky později se Rockman zabývá případem noční vraždy postaršího policisty, z níž je podezřelý Lam Chiu (Tak-bun Wong), jeden z nejhledanějších uprchlíků vůbec, když mu hlavu plnou možných vodítek zaplňují starosti vlastní domácnosti, která po záhadné smrti jeho syna čelí další hrozbě - odchodu manželky. Ta se nedokáže vyrovnat s indiciemi novinových článků naznačujících specifické spojení mezi skonem jejího dítěte a případu manžela. Ten se k fyzickým důkazům nepodloženým novinovým domněnkám nepřiklání, a aby se dokázal vyrovnat s nastalou rodinnou situací a s probíhajícím vyšetřováním, žádá o pomoc svého někdejšího kolegu Sama. (Conspi)

(více)

Recenze (5)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi slušná a moderní HK Cat III zabývající se černou magií. Tuhle tématiku zbožňuji a je mi líto, že příliš prostoru dnes nedostává, což je škoda. Gong Tau je sice intenzivně krvavý pouze na začátku a na konci, ale má skvělého záporáka, slušné tempo a naštěstí nenudí, takže za mě spokojenost. 70% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Těch prvních 15 minut je docela hustých. Drsně rozřezaný dítě, škaredě přejetá kočička a jedna detailní pitva dává naději v nekontrolovatelný masakr. Bohužel tomu tak úplně není. Gong Tau je typickým zástupcem HK Cat 3, takže pořád je to hlavně kriminálka, která velký důraz klade na příběh detektiva, co se snaží ochránit svou ženu před smrtelným nebezpečím. To tady tentokrát zastupuje černá magie, a tak jsme svědky zvracení desítek stonožek a jedné létající hlavy (!). Takže trocha fantasy prvků, i když zabalená v poněkud haprujících digitálních efektech. Jinak má snímek solidní obsazení, pěknou hudbu a hlavně nenudí i přesto, že se bohužel nepodařilo udržet to pekelné počáteční tempo. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Režisér Untold Story a Eboly Syndrome nezklamal a ve své nejnovější horrorové záležitosti divákovi připravil několik pořádně krvavých a masitých detailů, které opravdu nejsou pro slabé žaludky. Různými japan shocky a exploitation filmy protřelého jedince však nějaké hrabání ve vnitřnostech mrtvoly a zvracení stonožek z míry nevyvede. Tahle temná detektivka sází spíše na atmosféru než hemoglobinové hrátky. A zásluhou tajemnem opředeného prvku černé magie se jí to vcelku daří. Obět "šamana" v Gong tau si nezadá s jakoukoliv ze dvou dílů thajské voodoo historky Art of Devil. Víceméně komorní detektivka, obsahující létající hlavu, pár méně zdařilých trikových efektů a slušné herce. 7/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aziati sa n€serú. Myslím, že som to spomenul vo svojich komentároch už viackrát. Ich vymietačské, zaklínačské horory sú potešením pre fanúšikov žánru. Každý z nich si v tom niečo nájde. Niekto obdivuje realistické gore, niekto záverečné pointy, niekto zase obdivuje atmosféru okolo. GONG TAU 2007, má z každého rožku trošku a aj keď som lamentoval nad zbytočne dlhou minutážou, nieje to až tak zlé. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Cat III chuťovka od klasika žánru. Taoistická verze "voodoo" magie rozpoutá pěkné over-the-top gore. Některé CGI efekty působí spíš úsměvně, ale filmu to neškodí neboť je zpracován s porcí nadhledu. Náznaky humoru jsou ale pěkně schované a nerušivé. Scénář je dostačující, obsazení solidní. Vyčnívá velmi povedená a zkušená kamera s režií. Na rok 2007 to byl sympatický návrat o dekádu až dvě zpět, kdy Hong Kong chrlil jeden Cat III za druhým. ()

Reklama

Reklama