Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka hostesek pracuje pro jednoho z největších gangsterů ve městě Johnny Vanninga. Vůdčí postavou mezi nimi je mazaná Mary (Bette Davis). Mary zachrání Vanningovi kůži, když u soudu křivě svědčí v jeho prospěch. Znemožní tím mladého, ambiciózního státního zástupce Grahama (Humphrey Bogard), který se snaží Vanninga dostat. Mary se ale vděčnosti nedočká, protože Vanning zabije její mladší sestru. Tehdy se Mary rozhodne, že Vanning musí za každou cenu zaplatit. (fleurette)

(více)

Recenze (9)

worm14 

všechny recenze uživatele

V hlavních rolích H. Bogart a B. Davis, kteří si na své nejlepší role museli přece jenom ještě pár let počkat. Příběh se točí kolem skupiny žen, které pracují v baru největšího gangstera ve městě. Nejlepší je asi Bogart - hraje státního zástupce, který se snaží dostat toho gangstera za mříže. Jinak neuškodilo by víc akce a míň mluvení. Protože co se týče akce, byl tam jenom náznak. Nadprůměrné byly třeba pasáže u soudu. Jinak ale celkem průměrný snímek. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Navzdory slibné zápletce a silným konfliktům zapomenutelná záležitost, které se nedaří vzbudit trvalejší dojem, Bogart kupodivu příjemný; Davis přirozená, když přehrává něco jiného a přehrávající, když má být přirozená. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale mám tam pár nesrovnalostí v ději. No a taky si myslím, že se z tématu dal vymáčknout trochu silnější příběh, tohle na mě moc dojen neudělalo. Škoda, že to nevzniklo o čtyři roky dřív před zavedením kodexu. Docela mě zaujal Bogart, který ve svých začátcích hrál převážně vedlejší role padouchů, ale tady se objevuje jako čestný a kladný žalobce. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, jo - Bette Davis /Co se vlastne stalo s Baby Jane/ raz povedala, ze jej filmy z 30. rokov stoja za hovno, teda pardon, su o nicom. To si ja rozhodne nemyslim, tu ide o namakanu kriminalku kde nechyba napatie, vynikajuce herecke vykony a sudne pojednavania. Ludi ako Hampry Bogart /Casablanca, Key Largo/ nejak extra nemusim a rozhodne nejsem jeho funda. Haysuv kodex, znamy aj ako Produkcni Kodex, vznikol uz 1930, 7 rokov pred natocenim filmu. A jo, film dodrzuje dany kodex, jelikoz nejake extra brutalne sceny tu neboli - napokon kodex opisoval, co je z hladiska moralky pre mainstreamove filmy akceptovatelne a co uz nie. Kodex navrhol cernoprdelnik Daniel Lord a akysi Martin Quigly. 74 % ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Slusna advokatni krimoska s mladou Bette a mladym Bogartem. Hostesky (rozumej prostitutky) se za to ze s nima spatne zachazi spiknou proti hlavnimu mafianovi, a obvini ho ze zabiti jedne z nich. Pomoci advokata Bogarta pak uspesne vyhraji proces, a vse se v dobre obrati. Hlavni vudkyni cele akce je Bette. 3+ ()

fleurette 

všechny recenze uživatele

Bette Davis vždy říkala, že všechny její filmy ze 30. let nestojí za nic. V tomto případě bych s ní nesouhlasila. Samozřejmě Marked Woman nejsou Little Foxes nebo Jezebel, přesto je to díky ní pozoruhodný film, navíc když zvážíme rok vzniku a porovnáme to s filmy, které se natáčely jinde. Příběh je samozřejmě poněkud naivní a se šťastným koncem, výkony Davis a Bogarda ho ovšem dělají zajímavým. Bogard se mi nikdy nelíbil v rolích 'drsných mužů', ale když hrál něco jiného, než tyto své nejslavnější hrdiny, vždy mě zaujal, stejně tak v tomto filmu, kde jeho představitel působí lidsky. Davis byla vynikající herečka, navíc velmi krásná, i když možná ne v tom klasickém slova smyslu, ale možná o to zajímavější. Chvílemi je možná příliš afektovaná a trochu přehrává, vzápětí je ale znovu úchvatná a postavy silných žen jí vždy seděly. Celkově tedy nezasloužené velmi nízké hodnocení, které zde film má. ()

Huguette 

všechny recenze uživatele

Napínavé, nezdlouhavé.... podle mě lehce nadprůměr. A Bogart dokonce lehce změnil výraz, když mu Bette plakala na rameni!!! ()

Reklama

Reklama