Reklama

Reklama

Městu vládne mafiánský magnát Lenny Cole, který zde získal nemalé jmění podplácením právníků a pozemkových agentů, od kterých zkupuje ty stavební parcely, které chtějí koupit lidé, jenž si na ně půjčili právě od něj. Pak mu totiž musí půjčené peníze vrátit i s úroky. Lenny se obává příchodu mafie z Ruska, a proto s ní raději začne sám obchodovat. Ruský obchodník s pozemky Uri se obchodu nebrání, ale peníze, které chce zaplatit, někdo ukradne. O transakci ví jedině účetní Stella. Samozřejmě by nikoho ani ve snu nenapadlo, že by v tom mohla mít prsty. Tip od ní dostala banda v čele se zlodějíčkem s přezdívkou One Two. Někdo však udělá chybu a neuvěřitelnou náhodou se osud jednoho miliónového obchodu ocitne v rukou drogově závislého a absolutně nespolehlivého rockera Johnnyho, který měl být mrtvý, ale zatím vypadá až příliš živě... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 202)

H34D 

všechny recenze uživatele

Jak příjemné je vidět, když se nadějný režisér po 8 zpackaných letech otřepe a rozhodne vydobít si zpět svůj černohumorný trůn. Ne, že by se mu to hned napoprvé povedlo, ale RocknRolla nepochybně představuje krok správným směrem. Ač RocknRolla nedostatkem stylu v žádném případě netrpí, má na kultovní Podfu(c)k, či Sbal prachy a vypadni ještě co dohánět, protože z nich stylovost plynula samovolně a přirozeně díky genialitě vtipných scén a jejich velkému počtu, zde je cítit spíše tlak a snaha o překonání sama sebe. Totiž samotná postava RocknRolly včetně jeho příběhové linie je až druhořadá, pravý zdroj diváckého potěšení pramení z paradoxních a absurdních potyček mezi pouličními gangstery a s tím spojených klasických "Ritchieovských" dialogů... Pár scén bylo vynikajících, ruské duo goril nemělo chybu, ale minulost je toho důkazem, že to jde i lépe. 7/10 ()

sud 

všechny recenze uživatele

Ačkoli RocknRolla nepostrádá nic z poznávacích znamení gangsterek Guye Ritchieho, syndrom nastavované kaše se očividně projevil. Jednak nepříliš nápaditým scénářem, ale především nevýrazným obsazením hlavních postav. Kromě scén s rusákama (především té na trati) a výkonu Karla Rodena film prakticky nenabízí mnoho k zapamatování. Na druhou stranu, ani to není málo. 50%. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Guy Ritchie .. Stylové v řádech mega, pár režijních nápadů se opět najde, ale nejde téměř o nic pořádně vzrušivého. Postrádal jsem jak větší porci zábavy/humoru, který jsem měl tak rád zejména v Lock, Stock and Two Smoking Barrels, tak se výrazně ubralo na zobrazené akci. Škoda. Herecké obsazení silné, ale postavy ne tak výrazně napsané. Thandie Newton samozřejmě k sežrání přitažlivá. Největší klad je však návrat na výsluní tvůrce, který má stále co nabídnout - protože i se zmíněnými nedostatky je RocknRolla pořád solidní podívaná - zvláště oproti předešlému, tragickému Revolveru. Ale zpět na vrcholu Guy Ritchie ještě není. Vidím to tak na sedmdesát, protože do cejchu tří hvězdného průměru to místy nemělo daleko. 70%. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

People asks question. What's a Rock'n'Rolla ? And I'll tell em, it's not about drums, drugs and hospital dripps. Oh no.. There's more in then that my friend. We all got a bit of "good life". Some the money... Some the drugs... Others have sex game, the glamour or a fame. But a Rock'n'Rolla... oh he's different. Why ? Because the real Rock'n'Rolla... wants a fucking lot! ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie se urputně snaží vypadat jako ten starý lišák Ritchie, až vypadá jako svoje nepovedená imitace. RockNRolla je svým způsobem návratem ke komplikovaným gangsterkám, které brnkali na lehkonohou strunu. Ale i tak jsme měli strach o naše hrdiny. Nechybělo jim napětí. Autenticita smrti byla stejně tak blízká, jako ústí hlavně u Ritchieho hrdinů z nemanic. I tentokrát tu máme partu budižkničemů, kteří se zapletou s bohatým mafiánem. Ale opravdové napětí a strach o jejich osudy přichází až v poslední půl hodině. Mezitím sledujeme víceméně nezajímavé zápletky, na které už jsme zvyklí z jiných a především lepších filmů. Ritchieho snaha vrátit se do zajetých kolejí připomíná spíše umanutý vzdor druhorozeného prince, než návrat právoplatného krále londýnského podsvětí. Škoda. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Automatická puška, kterou střílejí Rusové v obchodě se sportovními potřebami, je Kalašnikov AK-74 SU ráže 5.45x39 mm, tj. nejmenší provedení pušky AK-74, kterou používají ruské speciální jednotky. (c.tucker)
  • Fotbalovým stadionem, v jehož lóži se několikrát setkávají Uri (Karel Roden) a Lenny (Tom Wilkinson), je slavný londýnský Wembley. Během natáčení právě finišovala jeho dlouhá a nákladná rekonstrukce. Pár týdnů nato byl slavnostně znovuotevřen. (curfew77)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Rock hubí fašisty

Rock hubí fašisty

15.12.2008

Nejdřív RocknRolla, teď Sgt. Rock. Guy Ritchie se očividně snaží zdůraznit, že pop (ztělesněný jeho nekorunovanou královnou) už je pro něj opravdu minulostí ;-). Samozřejmě s muzikou tohle nemá nic… (více)

Reklama

Reklama