Reklama

Reklama

Epizody(40)

Obsahy(1)

Alice je rozverná jedenáctiletá zrzka s červeně nalakovanými nehty. Věří na magii, je přesvědčena, že každý kdo v ni věří, je schopen ji používat, a taktéž zastává názor, že magie by měla být využívána jen pro to, aby učinila druhé šťastnými. Přestože však v dětství dostala od tatínka údajně magickou knihu, své okolí obšťastňuje především svými rošťárnami. Jednoho dne rozpoutá během nudné vyučovací hodiny své „řádění“, ovšem tentokráte to dopadne jinak než obvykle - po jisté nepříjemné události se totiž Alice skutečně ocitne ve světě, kde vládnou čarodějnice a magie. Brzy se seznámí se dvěma čarodějnickými učednicemi. Nejistá a trochu bojácná Eva si Alici oblíbí takřka okamžitě, ovšem k Sheile, oddané řádu a tradicím, jež se občas výrazně neshodují s Aličinými ideály, si naše hrdinka bude hledat cestu podstatně déle. (yenn)

(více)

Recenze (3)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Děj tohoto animovaného seriálu popisuje yenn, říct více by už zavánělo spoilováním, pročež přejdu k postavám. K yennově komentáři doplním, že vývojem, a to vývojem ne nelogickým, prochází krom Sheily i postavy další, Eva, Alice, Ateria... Nicméně i mně přišlo nejzajímavější sledovat vývoj od jen sobě důvěřující Sheily k Sheile veskrze kamarádské. Navíc se mi líbilo i její výtvarné zpodobnění, které je u studia 4°C všechno možné, jen ne tradiční. Špičaté klobouky, bizarní potvory, zřícením hrozící stavby, nehezké obličeje stařen... Pokud jde o Alicino často až absurdní lpění na nenásilí, jsem na podobné kousky už zvyklý od Himury Kenshina (Rurouni Kenshin) či Vashe the Stampeda (Trigun). Ani v jednom případě s tím nemám nějak zásadnější problém. Kenshin tak poká za hříchy minulosti, Vash je zoufalý z myšlenky, že by měl někdo (a obzvlášť on) někomu ublížit a Alice je prostě naivní optimistka, která si myslí, že se vše i bez násilí nějak určitě vyřeší. Není to sice logické, ale ona je prostě taková... nelogická. Slabé ****. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Mahó šódžo tai Arusu je seriál produkovaný Studiem 4°C a Beyond C, tedy společnostmi, které stojí za Mind Game. Připravte se na to, že celkový ráz seriálu se liší od skvělého traileru - všeliká bizarní stvoření, jež se v něm objevují, se totiž v seriálu vyskytují jen okrajově (byť v příběhu hrají poměrně důležitou roli) a stejně tak se tam mihne jen pár zařízení podobných dračímu domu, což pro mě bylo především zpočátku zklamáním. O příběhu, fungování světa a jeho dalších obyvatelích se více rozepisovat nebudu, jen zmíním, že je sice poměrně brzy takřka jisté, jak to vše dopadne, ovšem cesta k očekávanému závěru je zajímavá a zdaleka ne tolik průhledná. Co se týče postav, všechny tři hlavní hrdinky mají své kouzlo, ale nakonec jsem si díky jejímu vývoji nejvíce oblíbil Sheilu. Alice a její ideály jsou mi veskrze sympatické, bohužel jsou občas vyhnány až ad absurdum (že nechce nikomu ublížit magií, kterou má ráda, je v pořádku, ale nejsem přesvědčen o tom, zda je to správný přístup v obklíčení nepřáteli). Naštěstí se tak neděje příliš často. Stejně tak se občas, ale naštěstí nepříliš často postavy zachovají nelogicky. To mě oslím můstkem přivádí k jedné zajímavosti. Mahó šódžo tai Arusu je zřejmě první seriál, na němž je opravdu poznat, že režii a animaci jednotlivých epizod dělalo několik různých lidí. Vynikají především dva autoři - díly jednoho z nich se vyznačují kamerovými a přechodovými kejklemi, epizody od druhého zase nehezkou animací postav. Stopáž každé epizody činí nezvyklých necelých 9 minut, přičemž obsah by si často nějakou tu minutku navrch zasloužil, takže místy působí lehce uspěchaně. Hudba i animace jsou vesměs solidní s několika excelentními momenty. 7+/10 ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Snad nikdy jsem neměl takové rozpačité pocity, jak anime popsat. Naprosto zběsilý a rychlý děj. Krásná animace, studio 4°C prostě umí udělat něco, co ještě nikdo neudělal. Zmínil jsem se o naprosto zběsilém a rychlém tempu děje? :-) Chtělo by to tak 2x až 3x více episod, aby se vysvětlilo spousta věcí. Nelogičnost je tu na každém místě, ale tak nějak mi nevadila. Celé jsem to sledoval s úsměvem na tvářil a smál jsem se snad všem blbostem, která Arisu dělala. Vůbec nevadí, že nepoužíváním magie pro obranu sebe či svých blízkých zraní více osob, než kdyby kouzla udělala (a že ty její mají kadenci), ale (jak už napsal Subjektiv), ona je prostě taková... Nelogická :-D co bych tedy vytkl je velmi rychlý spád naprosto všeho. Bylo tak plno krásných okamžiků, které byly ihned nahrazeny jinou scénou, jinými pocity. "Final end" byl tak rychlý, že jsem si ani neuvědomil, co se vlastně stalo :-D Nu, podívaná to byla zajímavá. Ovšem koukat se na to už nebudu :-) Silných 65% ()

Reklama

Reklama