Reklama

Reklama

Zkamenělý les

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Arizona žhne jako rozpálená pánev. Na tajném místě se ukrývá hledaný vrah Duke Mantee se svými rukojmími - spisovatelem Alanem Squierem, mladou Gabby Maple a dalšími. Mantee ví, že je hledán a že se kolem něj stahuje smyčka. V jedné sebezpytné chvíli dokonce připouští: "Vypadá to, že zbytek života budu mrtvej." (oficiální text distributora)

Recenze (30)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Predstavenie krásnych dialógov v jednej "opustenej" púštnej oblasti - krásne štylizované ateliéry. Bette Davis som videl teraz nedávno v Little Foxes a akokeby vidím úplne iného človeka. To svedčí o jej hereckom majstrovstve. A keď sa na jej vizáž povedalo všeličo, tu je skutočne krásna. Fakt, výborný film zo zlatej dielne Hollywoodu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi pôsobivá krimi romantika, ktorá mi z odvrátenej strany pripomenula atmosféru filmu 'Bonnie and Clyde'. Pokiaľ ale v nej o akciu nie je núdza, základ tohto filmu je de facto celý založený na veľmi dôkladne napísaných dialógoch a znamenitých charakteroch postáv. Tie ale museli byť aj pre zjavnú monotónnosť a ťažkopádnosť deja zahrané veľmi presvedčivo a precízne, aby film ako celok dokázal zaujať. Humphrey Bogart vo svojej prelomovej roli, a nečudo že prelomovej, keď za tých pár minút, s pár slovami v scenári dokázal herecky tromfnúť aj (dovtedy viac známeho) Leslieho Howarda. Občas svieži závan humoru, inokedy zas nepríjemný závan sentimentu, ako celok však stál za to. 75%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zkamenělý les se nese ve zdařilé atmosféře a k jejímu utváření napomáhá skvělý Bogart a prostředí, v němž se děj odehrává. S přivřenýma očima dávám 4*. ()

kyselina 

všechny recenze uživatele

Staré krimi, které se snaží být něčím víc....hodně se v něm mluví a rozebírá abstraktní věci jako svědomí, morálka a pomsta. Bogart si zahrál jednu ze svých prvních pověstných rolí špinavého, cholerického utečence, kterého v tomto filmu zastínila postava Leslie Howarda. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Počúvateľné dialógy, slušné herecké výkony, ale chcelo to trochu viac emócií. Lepší priemer. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

80 minút konverzácií a posledné tri minúty akcie.. Napriek tomu som sa nenudil, hoci celý príbeh sa odohráva v jednej reštaurácii uprostred arizonskej púšte. Keď Humprey Bogard ako najhladanejší vrah v USA rozprával svoje repliky, spomenul som si na Woodyho Allna a jeho výstup v Play It Again,Sam a musel som sa smiať:) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

I na film z té doby nudné, špatně scenáristicky uchopené, s mizernými a přepjatými hereckými výkony a zbytečně, ale naprosto zbytečně patetickým koncem. Plus ty patriotické a emancipační agitační řeči... ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Těm hodnocením nějak nerozumím. Ten příběh měl obrovský potenciál a promrhal ho ve spoustě pseudointelektuálských keců, které si hrají na nový romantismus. Žádná postava není uvěřitelná, krom starého ukecaného dědy. Dokonce ani Bogart se nijak nepředvedl a jeho pozér z dlouhým přízvukem byl skoro otravnější než hlavní hridna. Místy jsem nevěděl, jestli se dívám na gangsterku nebo komedii. Ale kamera je špičková, to se musí nechat. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní, ale určitě zajímavé drama se zajímavými postavami a skvělou atmosférou arizonské pouště. Skvělé postavy i obsazení: Leslie Howard coby existenciální filozof-snílek, romantická Bette Davis, docela sympatický vrahoun Duke Mantee v podání Humphreyho Bogarta na začátku své hvězdné kariéry a v neposlední řadě také Charley Grapewin hrající starého bláznivého dědu, který podle mě sloužil jako inspirace pro dědu Simpsona :-) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to komorne ladená konverzačka, kde nie je ani tak dôležitá príbehová stránka filmu, ale to, že je celá postavená na úžasne inteligentných dialógoch. Tak hned od začiatku sa nieslo v ovzduší blížiaca krimi zápletka s najhľadanejším zločincom v krajine. Ale predtým sa rozohrala milá i miestami romantická zápletka, medzi idealistickým spisovateľom, živelnou čašníčkou a nabúchaním poskokom. Do tohto všetkého rozháraného prostredia príde ešte aj mafián, ktorý vyzerá flegmaticky, ale nasrať ho si nikto nedovolí. Tento film by nebol ničím, keby režisér do rolí nenasadil zvučné osobnosti, ktoré postavám dali silný charakter. Hlavne zaujala mladá a užasne hrajúca Bette Davis, rojko Leslie Howard a ťahák filmu Humphrey Bogart pre ktorého to bola prelomová rola a hlavne aj odrazový mostík do sveta filmových zloduchov. Po technickej stránke tiež úžasné a aj keď som povodne chcel dať silné 4*, musím tu 1* prihodiť, lebo už dlho sa mi nestalo, že takýto jednoduchý príbeh ma tak veľmi zaujal. ()

El Indio 

všechny recenze uživatele

Herecký projev Leslieho Howarda a vůbec celá ta jeho postava mi šla už od začátku šíleně na nervy. A vzhledem k tomu, že to byla hlavní role, měl jsem docela problém ten film dokoukat. Učinil jsem tak pouze kvůli Bogartovi, který, jak se později ukazálo, byl taky to jediné, co zde za něco stálo. A pak vlastně ještě konec, který sice nebyl nijak objevný ani výjmečný, avšak pro mě byl po hodině Howardovo nesnesitelného žvanění velkým zadostiučením. Takže ve finále dvě hvězdy s odřenýma ušima. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Snímek, co dává Americe sežrat její nerovnoprávnost, vykořisťování a protivný lidský manýry a co předvádí největší paskvil v kontrastu postav, který prezentuje. Příběh se z 98% odehrává v restauraci benzínové pumpy v isolované díře Arizony, kde začíná zuřit písečná bouře, co sílí postupem filmu do enormních rozměrů (nutno říci, že atmosféra je 100% účinná). Jako písek je jasné a oslepující i všechno, čeho se dotýká. V první části balí pseudointelektuální Leslie Howard servírku Davisovou a ani o tom neví a hrozivě u toho žvaní. Jeho moralizování skutečně LEZE na nervy a místy nedává smysl (viz. spoiler). Potom přijde střet s neoholeným Bogartem, co vypadá jakoby vypil litrovku Jägermeistera a ještě se pořádně nemůže narovnat a většinu času sedí na židli a kouká, jak se pod ním fackují největší "esa" americké společnosti. Ironií je, že jeho postava symbolizuje pád desperátů a zároveň je pro něj vstupenkou do rolí mafiánů (s jejichž filmy se postupem času také protrhl pytel) a téměř ho zaškatulkovala do podobných rolí. Osobně jsem za Zkamenělý les rád a divím se, že se nevyskytuje ani v 1001 filmech ani jinde a je celkově takovej pozapomněnej. ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Neustálé moralizování Leslieho Howarda mi neskutečně lezlo na nervy. Navíc mi přišlo že ty jeho názory si sem tam protiřečily. Jediné co tedy ve filmu pro mě mělo hodnotu byl jako vždy výborný Bogart. 60%. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Opět moje milovaná Bette, takže pro mě důvod, abych tento film nevynechala. Je to můj pátý film s ní, musím říct, že na vrcholu je zatím jiný, a to co se filmu samotného i role této velké herečky týká. Avšak to neznamená, že je Zkamenělý les špatný film! Rouhodně ne! Opět skoro divadelní řešení, většina děje na jedné benzínce, spíše konverzace než nějaké složité dějové zvraty. Bette ještě mlaďounká, přesto neskutečně dobrá. I když pravda, nejvíce mě ve filmech okouzlila, když jí bylo tak čtyřicet... Zkamenělý les se povedl, to ne že ne, ale já jsem asi udělala chybu, že jsem si jako první film vybrala asi to nejlepší (nebo jedno z nejlepších), co natočila, a teď budu už jen srovnávat a srovnávat a brblat nad tím, že filmu Vše o Evě se máloco vyrovná. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Minimalistický milostný príbeh, ktorý na filmovej scéne predstavuje Humphreyho Bogarta. Jeho postava síce v príbehu hrá druhé husle, no jeho herecké prevedenie ušpineného a zarasteného gangstra prevyšuje všetkých ostatných. 7/10 ()

MadBigMax 

všechny recenze uživatele

Elegantni filmove rozlouceni s dobou desperadu na pozadi pribehu s poselstvim o smyslu zivota a obetovani se pro dobro druhych. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Viacmenej ukecaná drámička, kde sa na odľahlej pumpe stretne rôznorodá partička ľudí, ktorí kecajú o svojich životoch. Silne z toho cítiť divadelnosť, jak z prostredia - príbeh sa prakticky odohráva v jedinej miestnosti, tak z kvetnatých dialógov, väčšinou so značkou dávkou vaty. Trocha vzruchu prináša až príchod gangsterov. Výhodou je zvučné obsadenie - vtedy menej známeho Humprey Bogarta a Alžbetky Davisovej. Celkovo však iba priemer; noir s porovnateľnou témou a zápletkou - Key Largo (rovnako s Bogartom) - je omnoho zdarilejším filmom. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

TELL US, DUKE, WHAT KIND OF A LIFE HAVE YOU HAD? WHAT DO YOU THINK? I SPEND MOST OF MY LIFE TIME SINCE I GREW UP IN JAIL - IT LOOKS LIKE I'LL SPEND THE REST OF MY LIFE DEAD!! Teda ten Alan byl ale ukecanej. Divím se, že ho hned když otevřel hubu neprovrtali olovem. Postavy jsou celkově spíš otravné a jediná postava, která za něco stojí je po právu Bogart. Jeho chladnokrevný zabiják se zvláštním postojem budil hrůzu a respekt. Jinak vcelku film o ničem. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Dobrá gangsterka, kterou na sebe poprvé výrazněji upozornil Humphrey Bogart. Příběh je jednoduchý a zaměřený především na scénář, který je solidní; Leslie Howard ztvárnil svoji roli poměrne věrohodně, kraluje ovšem Bogart, který na sebe strhává veškerou pozornost (ve svých scénách)... škoda že byl po zbytek 30. let zaškatulkován jen do tohoto typu rolí (viz "Bullets or Ballots", "Bouřlivá dvacátá léta" a jiné). ()

Reklama

Reklama