Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dej sedemdielneho humorno-strašidelného seriálu zasadený do prepychového sídla anglickej aristokratickej rodiny je prešpikovaný klasickým anglickým humorom, nečakanými zvratmi, ochutený horrorovými prvkami, ktoré výdatne dráždia nervy. Na motívy poviedok H. Munro - Sakiho.

Jednotlivé časti:  1.-Večera pre nebožtíkov
2.-Priveľa upírov
3.-Vražda vo veršoch
4.-Sedem kanvičiek
5.-Sny nevinného dievčaťa
6.-Nebezpečná mágia
7.-Superkocúr (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Stegman 

všechny recenze uživatele

Humor je tu skutečně jemný a suchý, první příběh je tedy docela osvěžující (hlavně v porovnání s dnešní produkcí). Jenže když člověk při sledování dalšího příběhu pochopí, jaké že je schéma celé série, tak je kouzlo pryč a zbylé části se dají dosledovat jedině s pořádnou dávkou nadhledu. Výjimečně podařený příběh: 4.-Sedem kanvičiek. ................................... P.S.: Žánr "horor" je tu uveden omylem, ne? Nebo snad horor vznikne, když někdo ve filmu řekne slovo "upír"? :) ()

tatka 

všechny recenze uživatele

Milujem Sakiho poviedky, škoda, že ich napísal tak málo. Scenáristovi aj režisérovi sa podaril ten jemný a ťažko postihnuteľný Sakiho anglický humor previesť brilantne do filmovej podoby. Jedna z mála adaptácií literárneho diela, ktorá je rovnocenná dielu samému. Výber hercov bol tiež vynikajúci. Aj pán Saki by bol stopercentne spokojný. ()

Reklama

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Slovenské herecké legendy nastrojené do podoby britskej aristokracie 19. storočia (bujne kotletový Dibarbora je vskutku čarovný) viac alebo menej vzdorujú nude dlhodobého pobytu na vidieckom sídle. O zábavu sa stará potmehúdske súrodenecké duo Haverl a Zelenohorská, väčšinou pomocou simulácie nadprirodzena. Herecky niet čo vyčítať, aj atmosféra sa podarila. Niektoré epizódy sú vynikajúce (vyklepaný nervný Chudík, krádeže kanvičiek, bonzácky prostoreký kocúr Dančiak), niektoré slabšie, dokopy to dáva lepší priemer. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Příliš miluji Sakiho, zaslouží si víc, zde byl přes všechnu snahu ošizen. Příjemná televizní inscenace na jedno podívání. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Nelze se ubránit dojmu, že to Balík pojal jako ukázku zdegenerované tzv. lepší společnosti v anglickém království, což patrně nebylo zcela pochopeno, nicméně se podařilo. Postavy jsou většinou na hraně retardace nebo minimálně podivíni, zápletky spíše anekdotické, případně žádné, takže nuda. Hudba vesměs příšerná. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama