Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Návrat Doktora X byl natočen v roce 1939 jako sequel k o sedm let staršímu filmu DOKTOR X. Oba filmy však nespojuje vůbec nic, kromě jména hlavní postavy, Doktora Xaviera, alias Doktora X (zde ho hraje Humphrey Bogart).
Právě vyhozený novinář a mladý začínající doktor spojí své síly, aby vypátrali dvě záhadné vraždy, při kterých byly oběti nalezeny bez jediné kapky krve. Tělo jedné z obětí zmizí a zavražděná herečka se záhy objeví živá. (liquido26)

(více)

Recenze (8)

Flego 

všechny recenze uživatele

The Return of Doctor X je svižným filmom, ktorému dopomáha striedma stopáž. Zmes žánrov je tentokrát vítaná. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Sequel k filmu Doctor X z roku 1932. Ale jak už je psáno ve zdejším obsahu tyto filmy nespojuje vůbec nic, kromě jména hlavní postavy, Doktora Xaviera, alias Doktora X (zde ho hraje Humphrey Bogart). A jestli jsem psal u filmu Doctor X, že se mi zdejší hodnocení zdá poněkud přemrštěný tak tady tomu je úplně stejně. The Return of Doctor X má ještě víc % ale mně osobně se líbil daleko míň než jeho předchůdce Doctor X. Děj nikterak zajímavej a akce je tu snad ještě míň než v Doctor X. I zde je rádoby vtipnej novinář ale Fay Wray je vyměněna za Rosemary Lane😒 a celkově herecký obsazení je o dost slabší. Ani Humphrey Bogart není žádnou výhrou. Takže opravdu nechápu čím si těch nynějších 73% snímek zasloužil. Za mě jen 2hvězdy. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Trošku slabší tři hvězdičky, spíš dvě a půl, cca 50 procent. Je to škoda, protože na Humphreyho Bogarta v klasickém mysteriózním hororu z 30. let jsem se dost těšil, ale právě on mě dost zklamal. A nemohl za to jen ujetej účes, kterým se tam pyšnil (asi aby nikdo nepoznal pravou identitu doktora Quesneho, což je samo o sobě dost neuvěřitelnej motiv). Bohužel sse tu ukázal limit Bogieho herectví - jako drsný chlapák na hraně zákona byl skvělý vždycky, jako distingovaný, ač vyšinutý vědec je prostě nepřesvědčivý. Být v té roli nějaká ikona Universalu té doby - Bela Lugosi, Boris Karloff či Lionel Atwill -, výsledek by byl asi o dost lepší. Už vůbec nemluvím o dalších postavách, hlavně dvojici hrdinů, ňoumovitý novinář a jeho o něco lepší kamarád doktor, to je taky slabota, ale to už v této době bylo obvyklé. Samotný motiv "vědeckého upírství" za účelem prodloužení života byl v této době relativně rozšířený, nešlo o žádnou novinku, a zpracování taky vázlo. Vlastně se Bogartovi nediví, že se později za tenhle film trochu styděl - to je sice možná trochu přemrštěné tvrzení, nicméně k chlubení tenhle kousek opravdu není. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Slušný film, bohužel jsem si vůbec nepamatoval první díl ale postupem času jsem se dozvěděl že to není ani potřeba. Film je docela dobrý, popravdě jsem od něj nic nečekal. Ale největší mínus u mě padá k Bogartovy který se mi do role moc nehodil. Zbytek je ale poměrně kvalitní, sic dnes už dost zastaralý. ()

worm14 

všechny recenze uživatele

Jedna z raných rolí Humhreyho Bogarta. Nepřekvapí fakt, že Bogartův Doktor X. byla záporná postava. Děj se točí kolem záhadných vražd, jejichž pachatele chce vypátrat mladý novinář spolu s jeho kamarádem - doktorem, který přišel na zvláštní anomálii, která spojuje zavražděné. Příběh se hodně dotýká experimentální medicíny. Z herců stojí za zmínku právě jen Bogart, jehož "psycho" Doktor X. zvedá úroveň celého filmu o třídu výš. Film díky své krátké stopáži nenudí, navíc má originální a neotřelou zápletku. Sugesivní hudba se taky docela povedla. Co mi ale nepřišlo dotažené byla finální automobilová "honička" a to i na svoji dobu a navíc sám Bogart prohlásil, že tenhle film "smrdí." ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama