Reklama

Reklama

Californication

(seriál)
  • USA Californication (více)
Trailer 1
USA, (2007–2014), 39 h 37 min (Minutáž: 26–33 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon, Madeline Zima, Callum Keith Rennie, Rachel Miner, Carla Gallo (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

David Duchovny slaví triumfální návrat v hlavní roli amerického televizního seriálu Californication, jiskřivé, drsně sexy komediální podívané, jejímž ústředním hrdinou je spisovatel Hank Moody. Jeho posedlost ctí a sebezničující chování ve stylu „chlast, drogy a sex“ zároveň ničí i obohacuje jeho spisovatelskou kariéru. Miluje svou dceru Beccu (Madeleine Martinová), jež se narodila ze vztahu s bývalou přítelkyní Karen (Natascha McElhoneová). Je to chytrá holka, možná až moc, a její otec se upřímně snaží spojit otcovské povinnosti s nároky spisovatelské dráhy. Muži ho mají rádi pro jeho schopnost driblovat mezi nesčetnými přítelkyněmi, ženy fešáka Moodyho milují pro jeho šarm a vy všichni si ho zamilujete, protože vám přináší svěží a vtipnou zábavu. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Longin

Klidně na všech 7, pokud tě to bude bavit. Kvalita sice v posledních dvou sériích klesla, ale pořád je to v pohodě koukatelné.

Longin

Longin (hodnocení, recenze)

Má cenu koukat na všechny série nebo to jeden z těch seriálů, kde je třeba dobrý někde skončit a nepokračovat?

na příspěvěk reagoval Kulmon, dragon94

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Dobrá, vydržím jednu sérii, musím uznat, že občas je tam dobrej moment - tak jeden na dva díly. Když už oplzlej humor, pak scéna v kanclu u plešouna s manželkou a sekretářkou (brufen) je fakt luxusní. Možná tomu dám i tři hvězdy :D.

na příspěvěk reagoval Pilda17

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Chjo, tak jsem zkusil další "přesosmdesátkovej" seriál. Ten předchozí byl o retardovi, co objevil "karmu", sepsal si seznam svejch špatností a jal se napravovat nenapravitelný. Nepochopil, že jediná důsledná náprava by byla jít až na začátek k početí a když už tohle nejde vrátit z5, je nutný to napravit skokem z mostu nebo pod vlak. Nějak mě to neuspokojilo, ale řekl jsem si - fajn, zkusíš něco jinýho.

No a tak tu máme úchylnýho narcise, kterej svůj čas tráví tak, že se dvě hodiny lituje, deset minut žvaní oplzlosti a pak dvacet minut šuká. A tenhle cyklus opakuje od úsvitu do soumraku, možná občas něco sežere a asi taky chodí spát a kadit, to v tom filmu úplně není. Zajímavý na tom je jenom to, že mu dá každá, na kterou se podívá. Některý mu při tom i dají něco navíc - třeba pěstí do xichtu. Obávám se, že nevydržím víc jak 4 díly... Fakt 83%?

]V[()Rt

]V[()Rt (hodnocení, recenze)

Ví někdo proč se po 6-ti skvěle nadabovaných sériích na tu poslední herci nevrátili? Je to jak pěst na koule.

na příspěvěk reagoval Ellmariachi

rodier

rodier (hodnocení, recenze)

.... tak uz je to 9 let.. to je v prdeli jak ten cas leti. To prece neni mozny ze tenhle novej serial uz je 9 let starej kurva !!!

na příspěvěk reagoval Eržik

mrx.friend

mrx.friend (hodnocení, recenze)

NightPorter

Taky jsem myslel, že to po Rychlym převezme Ladislav Cigánek, kterej je s Duchovnym spjatej už od dob Akt X, a kterej se ve zmiňovanej agentuře nenachází, ale prd :D A podle všeho by Trojan měl na nový 24ce zůstat ;)

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

ten boucek je fakt neskutecnej, ted skoci po vsem, fotbal, hokej, tenis a ted jeste tohle... jako ja vim, penize jsou penize, ale v podstate dokurvit docela solidne zabehnutej dabing serialu, na to bych asi nemel zaludek. doufam, ze neprebere i jacka bauera trojanovi

na příspěvěk reagoval mrx.friend

mrx.friend

mrx.friend (hodnocení, recenze)

NightPorter

Představ si, že jo - za Libora Boučka :D Taky jsem si na seriál zvyknul koukat s dabingem, ale v poslední sérii jsem musel udělat výjimku a sjet to v originále. Problém spočíval v tom, že se poslední řada dabovala v době, kdy byla na spadnutí dabingová krize, která vesměs trvá, jenom už se o ní tolik nemluví. Několik herců nesouhlasilo se současnýma podmínkama a kvalitou českýho znění, tak vstoupilo do agentury v naději, že se situace zlepší. Většina z nich (včetně Rychlého, Hrušky, Hybnerové atd.) ale dopadla tak, že je dabingová studia stručně řečeno odepsala ;)

Ellmariachi

Ellmariachi (hodnocení, recenze)

Bohuzel jsem prvni 3 serky skoukl v cz a zvykl si na hlas Rychlyho. Proto jsem jel vsechny serky v cz. ALe 7ma serie je totalne prekopana co se dabingu tyce. Dostal se mi do ruky nejakej zmetek, nebo proste smula a na stary hlasy muzu zapomenout? Diky za odpoved.

na příspěvěk reagoval NightPorter

Fic

Fic (hodnocení, recenze)

Dneska jsem taky dojel posledni serii a bohuzel, byla to obcas docela drina. Prvnich par dilu jsem musel nektere pasaze preskakovat, uz to byla proste neskonala nuda, ve ktere zarilo par scen. Levon byl fakt zlo... Nechutny.
Kupodivu se mi z herecek nejvic libila Natascha McElhone (Karen), ale jak jsem tak koukal, tak vetsina z ni moc unesena nebyla... V prvni serii me nejak nebrala, ale od treti serie jsem na ni zacal ujizdet :D Ma vyrazne rysy v obliceji a nadherny velky oci :) Zkratka mi pripadalo, ze je nekde o level vyse nez vsechny ostatni herecky co tam hraly. A jeji role byla napsana tak, aby tam jako jedna z mala mela jinou nez takovou "lehci" povahu (rozumej nebyla takova slut jako ostatni).

A Hank, neskutecne charismatickej frajer, Mulder is dead! Jen v te sedme serii uz mu bohuzel dosla trosku stava a tak nejak mi prislo, ze uz si z toho dela Duchovny prdel a uz to proste nebyl vzdycky uplne on.
Treti serie brilantni.
Jeste me ceka druha, videl jsem kdysi jen cast a az ted jsem se k serialu vratil a zacal od treti serie. Soude podle reakci ocekavam, ze bude hodne dobra, otazka je, jak bude fungovat ted po shlednuti celeho serialu.

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

Tak mám za sebou poslední sérii a musím říct, že na to jak se mi do ní nechtělo a po prvním díle jsem myslel, že to ani nedám, tak se mi nakonec velmi těžce loučilo... Byl to skvělý seriál a hodně mě bavil. So long Hank Moody - Mathafackah!

Lars

Lars (hodnocení, recenze)

NightPorter: NightPorter: Jo, to byla ona. Pravým jménem Michelle Lombardo. Mně osobně se ze všech sérií líbila nejvíc. :-P Když už jsme u toho. Komu se která žena/chlap či postava líbila a nelíbila ?

Jinak, co se týče diskuze níže - sedmou sérii mám, ale nějak mě po té šesté hrůze nic netáhne, abych na ni mrknul. Myslím, že bude lepší to nepokoušet :-)

na příspěvěk reagoval NightPorter

Uživatel Lars smazal svůj příspěvek.

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

jinak tu na koleckovkach si pamatuju, ze mela dzinovy sortecky?? a takovy jakoby duhovy plavky, nebo proste nejak barevny. byla tusim docela hezka.

na příspěvěk reagoval Lars

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

jipikaje, kuci oasisacky. ale ty hlasky maj semtam este lepsi. ja mam asi nejraci: reporter - "Kdyz jste smutni, co vam udela radost?" - Liam: "Nebejvam smutnej. A kdyz uz, tak jen na chvilku, jdu totiz ke zrcadlu, kouknu na sebe, reknu si, kurva ty ses ale peknech kluk, a hned je mi fajn." - Noel: "Ja jdu a nakopnu sousedovic kocku do prdele." :-)

Eldrick

Eldrick (hodnocení, recenze)

Tu vysokou brunetu na bruslích s houpacíma kozama si pamatuju moc dobře. Na Oasis jsem svým způsobem vyrůstal a na jejich první 4 desky nedám dopustit, toť vše. Můj hudební vkus je hodně širokej, ale rozhodně bych nikdy nenazval sračkou RHCP.

stoper8

stoper8 (hodnocení, recenze)

To su chlapci s oasis vsak ??

 

a ze absolutny neznalec :D by som chcel vidiet kolegu Eldricka ci by pri tom mene zareagoval.. :)

btw tiez pekna hlaska.. :)

stoper8

stoper8 (hodnocení, recenze)

NightPorter

... povedala mu to taka mlada baba, tusim bola na kolieskovych korculiach a v plavkach ked ju zbalil. Prva, mozno druha seria. pocuvali spolu jeho stare dosky ktore mu potom ukradla, neskor vsak doniesla naspat. Prave pri tom ako pocuvali tie platne mu povedala ze je analogovy muz v digitalnom svete..

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

"...analagoveho muza v digitalnom svete", to zni hezky, to tam rekli? ale este lepsi je hlaska Noela Gallaghera o svym braskovi Liamovi: "He's like a man with a fork in a world of soup." :-D

na příspěvěk reagoval stoper8

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

stoper8

presne. taky nechapu, proc by to kdokoli nemoh nazvat srackou. muzika je to nejvic subjektivni na svete... a pak hned serialy, takze by se urco nasel i nekdo, kdo by za sracku oznacil cely californication :-)

stoper8

stoper8 (hodnocení, recenze)

A aby som nebol uplne off topic, este ma napadlo, preco do riti hank v poslednej serii nieco nezacal aspon pisat ? Ked si sadal k tomu pisaciemu stroju, myslel som ze sa nakopol pre nejaku novu knihu alebo co. Cele posledne serie vobec neboli o SPISOVATELOVI Hankovi. Co je skoda.. 

na příspěvěk reagoval NightPorter

stoper8

stoper8 (hodnocení, recenze)

Eldrick

OK.. takto.. mas pravdu, nemozem o Red Hot povedat ze je sracka. Robia serioznu hudbu, par serioznych rokov (aj ked netusim co robia teraz, ak nieco... ), robia ju dobre, poctivo. Robili...

 

... ale... mne nesedia. Navyse to bolo myslene priamo na serial, na Hanka. Je to nehodiaca sa kapela do formatu Hanka, ako bolo spomenute v serialy, analagoveho muza v digitalnom svete. V tomto formate by som to kludne nazval srackou. Srackou pre tento serial.

 

a co sa tyka red hotu. nechapem preco by znalec nemohol povedat ze je to sracka? Nepovazujem sa sice za znalca hudby ale zasa mi kurva neni 10, ani 20, ani 30.. co to som sa hudby uz v zivote napocuval, a kludne by mohli byt pre mna slaba priteplena sracka. Kopec dobrej kvalitnej hudby je pre mna sracka. Je to o pohlade kazdeho cloveka.

stoper8

stoper8 (hodnocení, recenze)

NightPorter

Stary rocker Ashby co mu pisal memoare a nakonci sa usnupal ked mu prisla ta kocka konecne ? Ten bol best off.. povedal by som ze to bola jednoznacne najlepsia seria.. v tejto poslednej mi najviac liezol na nervy ten jeho retardovany syn.. katastrofa..

 

btw ku pesnicke Californication od Red Hotu, myslim ze ich Red Hot zazalovali za pouzitie nazvu a bolo s toho velke halo aj s velkym vyrovnanim. Pochybujem ze by boli schopny sa niekedy dohodnut na tom, aby ju tam dali. Navyse ako tu niekto spominal, ta pesnicka ako aj cela kapela je uplne nehodiaca sa sracka do tohto serialu.. 

 

Zbohom Hank, budes mi chybat. idem si precitat nieco od Charlesa.. 

na příspěvěk reagoval Eldrick

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

ja nevim no, popravde byly ty pozdni serie o dost slabsi, nicmene z Duchovnyho se v tyhle roli stal tak charismatickej clovek, ze bych taky klidne este serii dal. Ono kdyby vybirali i lepsi vedlejsi role, tak to mohlo bejt jiny, ani Aticus, ani ten Samuraj Apokalypsa me moc nebrali :-/ a v tyhle rade uz ani nevim, kdo byl hlavni vedlejsak, esli ten syn, nebo ten producent, tak taky nic moc... nejvic se mi libil kdysi ten Ashby, nebo jak se menoval, uz je to davno...

na příspěvěk reagoval Frkyn, stoper8

66pepo66

66pepo66 (hodnocení, recenze)

Ja by som pokojne este jednu seriu prijal. Vidim, ze vacsina ludi je tu nespokojna, ale mna dost bavila aj tato seria. :D

Příspěvek byl smazán administrátorem.

KIT.HL

KIT.HL (hodnocení, recenze)

Souhlas.Pravda je, že mě to připadalo jako šité horkou jehlou.Z motivu objevení dvacetiletého syna se dalo jistě vymáčknout víc, ale je to pryč.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Kein

Kein (hodnocení, recenze)

Mě se zakončení vcelku líbilo, bylo takové normální a uvěřitelné, jen teda nemuseli Stua takhle hnát do extrémů a na závěrečný záběr by se hodila více ta původní 911 z devadesátých let..ani nevím proč ji vlastně měnili, skvěle se k hlavní postavě hodila.

Mire

Mire (hodnocení, recenze)

Californication je v pohode seriál, ale moja srdcovka to nie je, ale aj tak ten koniec nemusel byť taký suchý. Najväčšie pozítivum poslednej série spočívalo v tom že tam skoro vôbec nebola Beka, ktorá mi kurevsky liezla vždy na nervy. Strašná piča je to jednoducho. Kauza Stu bola vyriešená naozaj kokotsky. Čo už no.

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

lidi dyk ta kapela je desna. budme radi za ty songy, co tam zaznely... cokoli od stonu by bylo daleko lepsi nez rhcp... me spis sere, ze lanegan tam byl snad jen 1x :-/ esli vubec. to musim este nekde dohledat.

96petrol

96petrol (hodnocení, recenze)

taky sem myslel ze se nejak domluvi a daji ji na konci serialu diky tomuhle serialu sem nasel RHCP

66pepo66

66pepo66 (hodnocení, recenze)

Ja budem asi jediny, kto bol celkovo so siedmou seriou spokojny asi. :D Mne to tak nejako vyhovovalo. :D Ten ich serialovy sef, Levon, Hank boli super. :D Netocilo sa uplne vsetko zasa ako v kazdje serii okolo Karen, bola tam aj nejaka ina zenska psotava, ktora bola tiez dolezita. Mne sa tato seria pacila. Nebola z tych vsetkych najlepsie, ale bola dobra a koniec otvoreny, pekny. Ja som spokojny a mrzi ma, ze je uz uplny koniec. Co uz.

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

logzor

taky me to napadlo a taky bych rek, ze by to bylo lepsi nez rocket man! ta pisnicka je neskutecna a k nalade tohodle serialu genialne padne. ale i tak dobry.

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama