Reklama

Reklama

Californication

(seriál)
  • USA Californication (více)
Trailer 1
USA, (2007–2014), 39 h 37 min (Minutáž: 26–33 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon, Madeline Zima, Callum Keith Rennie, Rachel Miner, Carla Gallo (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

David Duchovny slaví triumfální návrat v hlavní roli amerického televizního seriálu Californication, jiskřivé, drsně sexy komediální podívané, jejímž ústředním hrdinou je spisovatel Hank Moody. Jeho posedlost ctí a sebezničující chování ve stylu „chlast, drogy a sex“ zároveň ničí i obohacuje jeho spisovatelskou kariéru. Miluje svou dceru Beccu (Madeleine Martinová), jež se narodila ze vztahu s bývalou přítelkyní Karen (Natascha McElhoneová). Je to chytrá holka, možná až moc, a její otec se upřímně snaží spojit otcovské povinnosti s nároky spisovatelské dráhy. Muži ho mají rádi pro jeho schopnost driblovat mezi nesčetnými přítelkyněmi, ženy fešáka Moodyho milují pro jeho šarm a vy všichni si ho zamilujete, protože vám přináší svěží a vtipnou zábavu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele MM11 k tomuto seriálu (1)

Californication (2007) 

Meditovat nad tím, jak to dneska v té zasluněné USA pěkně šlape a stylizovat se do pozice hlavního hrdiny je vyloženě směšné. Je to o něčem jiném, což na druhou stranu nemusí být problém pro někoho, kdo si dá nad postel fotku Hanka Moodyho a zkouší napodobit modlu. Jde to i tak, je to ale trapas. Život je v tom tak maximálně v řádku procent a kdyby ani tolik ne, určitě to nevadí k tomu, aby se vztahy, soužití a hledání čehokoli rozebíralo v každém díle s vážnou tváří a hláškou v zásobě. Scénář tvoří chytrý glosátor, co se nebojí popustit uzdu těm přehnaně moralistickým blábolům a dávat je do jednoho pytle s rozumnou argumentací. Dělá to, protože se nebere skoro vůbec vážně (aspoň doufám, kdyby ano, tak si nejvyšší hodnocení nezaslouží) a zná nadhled, pro málokterý seriál by byla ztráta nadhledu tak smrtící ranou jako právě pro Californication. Asi by zůstal ironický sympaťák Duchovny (načasování na roli měl geniální), kulturní pomrkávání a výsměch všem těm, kdo si myslí, že jsou na větším levelu dnešní společnosti (Artist Within!). Jenže by to už nemělo žádný smysl, kdyby se hlídal, Californication by ztratil své kouzlo seriálu, kde se může všechno a divák to rád příjme. Bezprostřednost v dialozích, hercích a vůbec v životě je tím klíčem k úspěchu. Neznám druhý seriál, který by to dělal podobně dobře. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama