Reklama

Reklama

Californication

(seriál)
  • USA Californication (více)
Trailer 2
USA, (2007–2014), 39 h 37 min (Minutáž: 26–33 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon, Madeline Zima, Callum Keith Rennie, Rachel Miner, Carla Gallo (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

David Duchovny slaví triumfální návrat v hlavní roli amerického televizního seriálu Californication, jiskřivé, drsně sexy komediální podívané, jejímž ústředním hrdinou je spisovatel Hank Moody. Jeho posedlost ctí a sebezničující chování ve stylu „chlast, drogy a sex“ zároveň ničí i obohacuje jeho spisovatelskou kariéru. Miluje svou dceru Beccu (Madeleine Martinová), jež se narodila ze vztahu s bývalou přítelkyní Karen (Natascha McElhoneová). Je to chytrá holka, možná až moc, a její otec se upřímně snaží spojit otcovské povinnosti s nároky spisovatelské dráhy. Muži ho mají rádi pro jeho schopnost driblovat mezi nesčetnými přítelkyněmi, ženy fešáka Moodyho milují pro jeho šarm a vy všichni si ho zamilujete, protože vám přináší svěží a vtipnou zábavu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele genetique k tomuto seriálu (1)

Californication (2007) 

Keby Sculyová vedela, že Mulder je takýto sexistický perverzák, určite by mu v tých feministických sukniach dávala smelšie návrhy, a Akty by už neboli len X, ale XXX. 1. séria: pán Muld-pardon-Moody nám predvádza neskutočne sarkastické divadielko na pohľad bezstarostného tatka, ktorému nič nie je sväté. Ak ste si mysleli, že váš život je spojený s prívlastkami ako smilský, nemravný, perverzný, tak Hank Moody vám dokáže, že ste popri ňom len nevinný anjelik. A to doslova. V tomto smere teda budete seriál buď milovať alebo nenávidieť. Pre niekoho je to totiž len samoúčelná zhovadilosť, ktorá sa snaží originalitu dosiahnuť prvoplánovo svojou kontroverznosťou. 95%. 2. séria: ma v tomto domnení vyviedla z omylu, ešte provokatívnejšie dialógy, servítku pred ústa si nedáva nikto, v žiadnej situácii, deju kraľujú originálne zápletky a zaujímavé postavy. Do toho sa tvorcovia viac zamerali na sociálny, dramatický dopad Hankovho bohémskeho života, takže čo viac si priať. 100%. 3. séria: pokračuje v nasadenom tempe, akurát to postráda komplexnosť nejakého uceleného deja alebo konceptu, ku ktorému by smerovanie série malo dospieť. Viacmenej ide o epizódne príbehy, ktoré nemajú až tak dobrú (nadväznú) dejovosť. Ale znova je to vtipné, sprosté, sexistické a oplzlé, takže spokojnosť. 85%. 85%. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama