Reklama

Reklama

Californication

(seriál)
  • USA Californication (více)
Trailer 2
USA, (2007–2014), 39 h 37 min (Minutáž: 26–33 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon, Madeline Zima, Callum Keith Rennie, Rachel Miner, Carla Gallo (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

David Duchovny slaví triumfální návrat v hlavní roli amerického televizního seriálu Californication, jiskřivé, drsně sexy komediální podívané, jejímž ústředním hrdinou je spisovatel Hank Moody. Jeho posedlost ctí a sebezničující chování ve stylu „chlast, drogy a sex“ zároveň ničí i obohacuje jeho spisovatelskou kariéru. Miluje svou dceru Beccu (Madeleine Martinová), jež se narodila ze vztahu s bývalou přítelkyní Karen (Natascha McElhoneová). Je to chytrá holka, možná až moc, a její otec se upřímně snaží spojit otcovské povinnosti s nároky spisovatelské dráhy. Muži ho mají rádi pro jeho schopnost driblovat mezi nesčetnými přítelkyněmi, ženy fešáka Moodyho milují pro jeho šarm a vy všichni si ho zamilujete, protože vám přináší svěží a vtipnou zábavu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele jahol k tomuto seriálu (1)

Californication (2007) 

Po první sérii: V podstatě jde o Sex ve městě pro chlapy, s ještě lepším, koncentrovanějším scénářem. Famózní pilotní díl startuje herecké orgie (představte si úvodní scénu, kdy si jde hlavní hrdina, roztomile, ale totálně zpustlý, po pokání toužící Duchovny, "pokecat do kostela s Ježíšem" a která se přes několik slovních fucků, za které se Duchovny-Hank tomu na kříži upřímně omluví, rychle dostane k fucku skutečnému - "blowjobu" s jeptiškou, při které ovšem hlavní hrdina milému Ježíšovi cudně zakrývá zrak - a pozor - celé tohle je díky hereckému výrazu hlavního hrdiny neskutečně vtipné!), které časem, kolem pátého dílu, malinko ztrácejí, ale v poslední třetině opět gradují někam k dokonalosti. Dějová linie "Hanka" Duchovnyho je geniální po celou dobu, ale paralelní příběh jeho agenta přece jen zavání šroubovaností a hrozí stáhnout seriál blíže k průměru, pod úroveň zmíněného Sexu ve městě. Jenže tohle platí jen pro těch pár dílů, kde se obě linie rozejdou - jakmile se naši hrdinové dají opět, a to velmi významně dohromady (pokud lze tedy "velmi významně" označit vztah, při kterém společně, nalepeni na sobě, prožívají ze vzdálenosti pár decimetrů mokrý orgasmus boxerky, která si předtím s jedním z nich velmi přímočaře vyřídila všechny účty), rozjede se smršť úžasných dialogů, na kterých vám nebude vadit ani jejich všudypřítomná přisprostlost. Tedy... pokud vám ani trochu nevadil text závorky v předchozí větě.. pokud ano, na seriál zapomeňte, zmíněnými dialogy to v téhle šoustací symfonii nezačíná ani nekončí, dělaj to tady až na výjimky všichni s mnoha a v žádném díle nebudete schopni odhadnout počet souloží, kterým budete podrobeni. Ale přijdete opravdu o hodně a nemyslím tím teď erotiku. Podtext toho všeho šoustacího je totiž o velmi citlivém a citovém příběhu normálního chlapa, chlapa nejchlapatějšího, který má někoho rád a chce ho mít rád ještě víc, a který si tenhle cíl komplikuje tím víc, čím víc mu o něj jde. Po zatím poslední sérii: Úroveň druhé série jde mírně dolů, zachraňuje ji charismatická nová postava Hankova kámoše, třetí série bohužel má sice hrdiny, které lze polepit vinětou "originální", ale charisma nulové (šedesátiletá neukojená sprostá žena z lidu mě nebere), podobně jako u Dextera zachraňuje dojem famózní konec (oba seriály končily v podstatě najednou, a když jsem sjel Dextera a byl na konci šrot, dal jsem si pro zlepšení nálady Hanka... a to jsem si dal). Za třetí sérii přesto jen tři hvězdičky. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama