Reklama

Reklama

Californication

(seriál)
  • USA Californication (více)
Trailer 2
USA, (2007–2014), 39 h 37 min (Minutáž: 26–33 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon, Madeline Zima, Callum Keith Rennie, Rachel Miner, Carla Gallo (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

David Duchovny slaví triumfální návrat v hlavní roli amerického televizního seriálu Californication, jiskřivé, drsně sexy komediální podívané, jejímž ústředním hrdinou je spisovatel Hank Moody. Jeho posedlost ctí a sebezničující chování ve stylu „chlast, drogy a sex“ zároveň ničí i obohacuje jeho spisovatelskou kariéru. Miluje svou dceru Beccu (Madeleine Martinová), jež se narodila ze vztahu s bývalou přítelkyní Karen (Natascha McElhoneová). Je to chytrá holka, možná až moc, a její otec se upřímně snaží spojit otcovské povinnosti s nároky spisovatelské dráhy. Muži ho mají rádi pro jeho schopnost driblovat mezi nesčetnými přítelkyněmi, ženy fešáka Moodyho milují pro jeho šarm a vy všichni si ho zamilujete, protože vám přináší svěží a vtipnou zábavu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 152)

reky 

všechny recenze uživatele

"Pussy never lies!" ... Může fungovat seriál, jehož hlavním hrdinou je spisovatel Hank Moody - v podstatě hovado střídající ženský jak fusekle, hulící a chlastající; autor 3 knih, jež mají stejný název jako alba americké thrashmetalové sypačky Slayer? Po první sérii zhlednuté konečně v originále říkám: Ano, může, a to skvěle.////////// Platí i pro druhou sérii, přibyla navíc výborná postava Lew Ashbyho a ubylo mně nesympatické Mii. Třetí série taktéž na výbornou, tady pro změnu válí jako guest Kathleen Turner :)////////// Čtvrtá řada drží vysokou úroveň, sice podle mě trošku ubylo humoru, ale naopak obsahově, příběhem to šlo nahoru, závěr za doprovodu Rolling Stones vynikající. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Hank Moody, spisovatel, vtipálek, idol dívčích srdcí, který pro pičku nemusí chodit příliš daleko, autority jsou mu naprosto lhostejné, miluje svou Karen, i přesto si to klidně rozdá s kýmkoliv. Má Charlieho, nejlepšího kamaráda a manažéra v jednom, co vypadá jako chodící penis, nadržený na cokoliv, co má kozy. Jeho ženě se dělají vrásky na kundě pokaždé, když se podívá na tolerantního Billa, toužícího po Karen. Billova nadržená, cílevědomá dcera ojela Hanka a ojela by ho znova.. Zlatá rockerka Becca, dcera Hanka a Karen, řekne co má na jazyku a dámě z realitky dá klidně po piči. Joo to bych chtěl taky vidět :)) A o tom to je, pro vulgární výrazy se nechodí daleko, sex je normální. Lew Ashby mi bude taky chybět. Před pár roky mně to příliš nechytlo, teď si pravděpodobně Californication začínám zamilovávat. (hodnocení za 1. - 7. sérii - konec) ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

pro mě jeden z nejlepších seriálů ever - Hank Moody je postava, kterou si nemůžete neoblíbit (speciálně pokud se vám líbily knížky od Bukowského), do Karen jsem se platonicky zamiloval a celé je to prostě fakt hodně vtipné - a v zásadě dojemné zároveň. ()

Madlenka26 

všechny recenze uživatele

Měním svůj předchozí komentář z hodně dobrý na DOKONALÝ!!!!!!! Miluju toho zatraceného Hanka Moodyho(velice zajímavá postava, kterou si musíte oblíbit i přes jeho občasné chování)... Kvalitní seriál, který si na nic nehraje!!!! Fakt pecka. Moje dosavadní droga :-)) A bůh nás opravdu všecky nenávidí:)) Smrdíš frndou:D To mě prostě rozbilo :))) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Příběhy nadsamce Hanka Moodyho jsou vtipné až to řinčí, ale hlavně jsou plné sprostých slov a sexu. První série je nejlepší, pak to jde střemhlav dolů. Ne že by to bylo výrazně horší, ale většina vtipů se opakuje a přestává být vtipem. I sex unaví a člověk ke konci chce vidět zase něco normálního. Náš hrdina je především ztělesněním tajných i veřejných snů mnoha mužů a asi i žen (za ty se neodvažuji mluvit). Proto ten úspěch. Přesto je seriál daleko uvolněnější a příjemnější než přiblblý Sex ve městě atd. V Moodym si každý najde kousek sebe, každého to nějak osloví. Několik scén patří i do síně slávy, žádný díl první i druhé série není vysloveně špatný. Stejně se ale neubráním pocitu, že to mělo první sérií skončit. 90 za I. 80 za II. a 60 za III. sérii.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------- 4.února 2015/ Jak vidno časy se mění, jelikož jsem dnes viděl první sérii, která mi dala docela zabrat. Nudil jsem se a kromě několika dobrých scének považuju postavy za docela blbě napsané. Buď jsem vyzrál anebo zblbnul, ale v každém případě té první a nejlepší sérii maximálně 60%. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Po pár dílech musím říct, že se pokaždé bavím skvěle. Hlavně hlášky mezi Davidem a jeho manažerem. Sice v češtině a na HBO s Petrem Rychlým, ale bavím se náramně. Jaké to teprve musí být v originále! :) ()

eisha3 

všechny recenze uživatele

Je to pořád všechno trošku dokola a jakoby na horské dráze. A i přesto, že mě Hank někdy hrozně štve, tak ho mám fakt ráda. ()

spitr 

všechny recenze uživatele

Velmi podařený seriál, který si neláme hlavu se slušností, na nic nebere ohled a nic mu není tabu. Zde je zkrátka vše povoleno, hlavní představitel Hank Moody se řítí životem nekontrolovatelnou rychlostí a strká svého ptáka do všeho, co se šustne, že si ho málem zadře. Tento životní styl je navíc obohacen vtipnými dialogy. Californication je vyjímka mezi již neustále ohranými koncepty, tragikomická rovina s přelivem dramatu, prošpízovaná pořádnou dávkou černého humoru, sarkasmu, cynismu a sexisticky vtipných hlášek. Chlípného Hanka si zkrátka musíte zamilovat, i když je pro něj každý jen kokot. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Mám k tomuto seriálu naprosto neutrální postoj. Nedá se říct že se mi líbí a ani že nelíbí. Jen ocenuji Hankový styl řešení životních problémů, ale není to zrovna žádnéj Charlie Sheen a nepůsobí na mě jako nějáký ženský sex symbol ač už chování nebo vzhledem. Na odreagování dobrý, jenomže jinak mi tento seriál nepřirostl k srdci a po shlédnutí první série pokračovat nebudu. ( 5.10 až 7.10.16/1.série ) ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No čo sa už môže viac páčiť človeku, ktorý sa snaží písať, má sklony k dekadencií a ženy nepretiahne, ani keď mu ležia pod nosom ?... na rozdiel od tohoto zdevastovaného dekadentného Muldera, ktorý už nepíše a ženy si dáva jedna radosť ? - hlavne keď je k tomu ešte tak duchaplný, akoby žiadnu tvorivú krízu nemal...? No, musí sa mu to bezpochyby javiť ako najlepšia reálna alternatíva jeho života... ___ Morálne vyznenie seriálu, ktorý sa tvári, že ukazuje skazenosť, je pochybné. Hank netrpí preto, ako žije, on tak žije popri trápení. Alibizmom je zobrazovanie jeho sexuálnych dobrodružstiev bez jeho vlastného pričinenia. Je to chlapík, ktorý nevyvíja skoro žiadnu aktivitu, ženy mu proste dajú. Telesne nestráda a jeho duševné utrpenie je komentované s takým odstupom a humorom, akoby sa neprestajne iba dobre bavil. Síce stratil inšpiráciu v písaní (zrejme kvôli Kalifornií), ale vždy vie niečo trefné a dokonale literárne povedať. Z nášho pohľadu to celé vyzerá nie ako peklo, ale krásny sen. ___ David Duchovny sa vďaka CALIFORNICATION konečne vylúpol zo škatuľky jednej postavy (podobne ako R. D. Anderson v HVIEZDNEJ BRÁNE či D. Boreanaz v KOSTIACH), len ktovie, v akom vzťahu to bolo s jeho skutočnými sklonmi k závislosti na sexe, z ktorej sa napokon musel liečiť... ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Opravdu ostrý seriál :) Po tomhle pro mě už Akta X asi nebudou taková jako dřív... Davidu Duchovnymu totiž role Hanka Moodyho sedla jako vyšitá. Nejde to popsat, to se prostě musí vidět. Pár much to sice má, takže to není uplná dokonalost, ale pokud chcete poměrně krátký seriál na odreagování se spoustou sexu, hlášek a nezapomenutelných scén... na co ještě čekáte? ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Tak takýto VYNIKAJÚCI komediálny seriál tu dlho nebol. Servítky si naozaj neberie žiadne a je plný perfektných postáv. David Duchovny definitívne uniká škatulke s označením X-Files. ()

Libuška 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, viděla jsem jen úvodní díl, ale i ten mi napověděl o seriálu dost. Připadá mi strašně sexistický, ačkoliv mi každý tvrdí, že o tom to není, ale jde o humor... Který já jsem během postelových scén nestačila zaznamenat. ()

matezzz 

všechny recenze uživatele

Skvělý, zábavný seriál, který mě chytl od prvního dílu. Místy jsem čekal, že ztratí dech, ale opak se stal skutkem.Lehce přehnané, ale ne neuvěřitelné. Těším se na druhou sérii. Snad Showtime potvrdí, jakou kvalitní televizní stanicí je, a druhá série bude na stejné úrovni. Jo a soundtrack = MňaM! ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Zabilo by scénáristy, kdyby aspoň dvě minuty byly slušné? Ale aspoň že Hank má to správné charizma. Jiného "prasáka" v tv bych tolik netolerovala. Tenhle seriál je určen především pro muže, kteří se konečně mohou shlédnout ve svém vlastním hrdinovi. To ale neznamená, že divačky zůstanou na suchu. Pokud dokážete překousnout někdy dost primitivní mluvu a děj (když se sex neodehrává přímo na obrazovce, tak o něm aspoň někdo mluví), můžete si užít osvěžující, nepuritánskou podívanou o jednom spisovateli, který i přes všechno pozlátko není zase tolik šťastný. ()

miguel_111 

všechny recenze uživatele

Hank Moody (David Duchovny) je dokonalý jeho vtipné, sarkastické s času na čas aj sexistické narážky hlavne na hlavy nežných polovičiek sú nezabuduteľné a podivný „ masturbujúci “ chlapík Charliho Runkela (Evan Handler) ten je fakt božský . Pre mňa 90% ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Seriál proslulí hlavně svou sexuální otevřeností a hvězdou hlavní postavy. Což jsou na první pohled opravdu hlavní lákadla one man show Davida Duchovnyho. Při hlubším rozboru si však člověk uvědomí, že sex a ostrá slova jsou úplně vedlejší. Californication je hlavně o rodiných hodnotách a o tom, že krása není vše. Hank Moody ten nejcharismatičtější pohodář v LA si to uvědomí dost pozně. Jenže nebyl by to on, kdyby s důvtipem a smrtelnými hláškami se nevydal na cestu k znovuzískání své rodiny. První série naprosto odzbrojující, abych si nekazil zážitek, ostatní série prozatím odsouvám na dobu neurčitou....... 2.série šla po všech stránkách dolů, stále to ovšem stačí na super zábavu. Lew Ashby-Zastiňuje Hanka Moodyho! 3.série je jiná nežli obě předchozí, a chvíli trvá než si vše sedne, následně se ovšem, i přes do očí bijící vykonstruovanost Moody rozjíždí k dost možná nejlepší sérii. ()

mr.kliky 

všechny recenze uživatele

kurevská bomba (sérii, kde je samurai apocalypse považuju za fail a při hodnocení na ní radši nemyslim)... jinak je to nálož naprosto nekompromisního humoru protkanýho linkama o lidech, co maj úplně stejný problémy jako kdokoliv jinej, akorát si je můžu dovolit řešit a podělávat mrakama koksu, luxusníma děvkama a drahým chlastem... šestá série je naprosto špičková... ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

[Dojmy po pilotu] - První díl mě velice zaujal. David Duchovny se ve své roli vyžívá a táhne tuhle taškařici. Určitě si dám další díly. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama