Reklama

Reklama

Californication

(seriál)
  • USA Californication (více)
Trailer 2
USA, (2007–2014), 39 h 37 min (Minutáž: 26–33 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon, Madeline Zima, Callum Keith Rennie, Rachel Miner, Carla Gallo (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

David Duchovny slaví triumfální návrat v hlavní roli amerického televizního seriálu Californication, jiskřivé, drsně sexy komediální podívané, jejímž ústředním hrdinou je spisovatel Hank Moody. Jeho posedlost ctí a sebezničující chování ve stylu „chlast, drogy a sex“ zároveň ničí i obohacuje jeho spisovatelskou kariéru. Miluje svou dceru Beccu (Madeleine Martinová), jež se narodila ze vztahu s bývalou přítelkyní Karen (Natascha McElhoneová). Je to chytrá holka, možná až moc, a její otec se upřímně snaží spojit otcovské povinnosti s nároky spisovatelské dráhy. Muži ho mají rádi pro jeho schopnost driblovat mezi nesčetnými přítelkyněmi, ženy fešáka Moodyho milují pro jeho šarm a vy všichni si ho zamilujete, protože vám přináší svěží a vtipnou zábavu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 152)

hakon 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající David Duchovny a to i s dabingem. Seriál putuje s nestárnoucím a cynickým Hankem, který neustále šaškuje s matkou své dcery a příliš se nehne z místa, ale co se bude dít před vašimi zraky je tak zábavné a pekelně sexy. Navíc nastavená půlhodinka je naprosto ideální na rozpoložení děje. Bezva oddychovka ()

Vilg 

všechny recenze uživatele

První dvě sezóny na pět jasných a mrazivých jako zimní obloha. Hláškující frajer a bohémský spisovatel, co kurva nepíše, Hank Moody ale bohužel časem vinou scénáristického zacyklení a nedostatku svěžesti degradoval na úděsnou a smutně komickou parodii sama sebe, protože tvůrci tak nějak přestali chápat, že hlavním tahounem tohoto díla nebyly jen pevné kozy a hezké zadky, ale také zajímavý osobní přesah v rodinné rovině a Hankovy mnohdy chytré společenské komentáře, které vyšuměly do ztracena, stejně jako jakákoliv inteligence vedlejších postav. Možná jenom Bekka zůstala trochu normální. Už třetí řada byla obrovská zbytečnost. ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Hank Moody je něco jako kříženec Charlieho Harpera a Gregoryho House. Každá věta z jeho nevymáchaných úst je zakončená sladkou sarkastickou tečkou, ke každýmu problému, kterej se mu v životě naskytne se postaví jako chlap a nepodělá se z toho. A že těch podělanejch (hodně slabý slovo) sitaucí je požehnaně. A to tak, že normální smrtelník by se nejspíš po dvou letech zhroutil a už nevzpamatoval. Hank je nejspíš daleko největším sexistou v televizi, pracovat s ním musí bejt noční můra a to nemluvě o tom, že má dceru a životní lásku. Becca sice většinu seriálu projde s jedním výrazem na tváři, ale člověk ji nemůže za její moudra nemít rád. Karen je famme fatal jak vyšitá a úplně chápu, že se Hank nikdy nepřestane snažit u ní napravit, to co už tolikrát důkladně pohnojil. Hank je v podstatě gentleman a všechno dělá z dobrejch důvodů (viz. ty tři kočky ze třetí série), ale život mu to potom nehezky vmete přímo do držky. Z vedlejších postav mám hodně rád Miu a Lewa Ashbyho. Showtime tyhle sitcomy, který mají jistej přesah a donutí k zamyšlení, slzám a zároveň jsou vtipný a ze života umí (The Big C). Takovýhle seriál tady dlouho nebyl a řekl bych, že už možná ani nebude. Takhle sympatickou postavu se podaří vytvořit jednou za hromadu let a musím říct, že u mě už Hank Moody značně převažuje nad Foxem Mulderem. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Jen u mála seriálu se po pár dílech nenudím. A jen u hrstky se těším na pokračování. Jedním z takových zástupců je nezaměnitelný svět (způsob myšlení, priority, profesionální a osobní život) Hanka Moodyho. ()

pauliecze 

všechny recenze uživatele

Po první sérii maximální spokojenost, jasných 100 %. Druhá série je neskutečná haluz, na scénáři snad nemohl pracovat někdo, kdo není permanentně sjetý :-) Náladovost některých postav možná trochu nelogická, ale stále to baví, což je primární účel. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Škoda té 7. série, jinak bych šel za plný počet! Přesto právě poslední série byla tak úmorně dlouhá a úplně jsem nebyl spokojenej se závěrem, ale to bohužel s tim nic neudělam! Oblíbené postavy: Hank Moody, Charlie Runkle, Marcy Runkle, Lew Ashby, Faith, Julia, Atticus Fetch, Eddie Nero. A nechápu proč k sedmé sérii změnili dabing všech hlavních postav. Jinak suprový hlášky: Sám se asi nevykouří :D Ty máš takovou špagetku, ne jako můj Tony, na mojí potrubní rouru nejsi stavěnej, ale na komín pasuješ akorát :D ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Dokoukal jsem poslední epizodu a zůstanu u pěti, co jsem dal po třech, ač některé díly byly hlušší a zbytečně moralizačně kompenzační (jakoby se tvůrci najednou zalekli, myslím, že šlo o 4. a 5. díl, nevím přesně, a chtěli ukázat u.s. natvrdlému divákovi, že šukání a chlast rozhodně nedělá hrdinu kladným, že je to jeho hloubka a láska k jedné ženě a dceři, kterou ony díly přetékaly, bla, bla, naštěstí se chytli za nos a vrátili to do původně nasazené lajny a Hank zase pěkně (cizo)ložil s kdekterou a popíjel a pokuřoval o 106). Celkově skvělé hlášky a klobouk dolů nejen před Duchownym, ale veškerým osazenstvem seriálu! Jen ta závěrečná scénka mi přišla trochu moc odjinad i kdybych jí bral jako vtip scénáristů... (Absolvent.) (Druhá série dojem více méně nijak zásadně nepokazila.) ()

paolito 

všechny recenze uživatele

Minimálně za poslední díl si Californication maximální hodnocení zaslouží (ale tou úplně poslední minutou to tvůrci pěkně p.o.s.r.a.l.i), and Hey, be nice to her vagina... ()

zabro 

všechny recenze uživatele

Tento serial se snazi byt neco jako dr. House. Taky je to o typkovi kteremu je vse jedno a ma problemy s chovanim k ostatnim lidem. A snazi se vse dostat zpatky do starych koleji. Ziskat svoji exmanzelku a dceru, napsat uspesny roman ... ()

vojo 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina z mne blízkeho rodu cynikov a jeho citové tápanie je výborná príležitosť pre Davida Duchovneho, ktorý sa akoby stratil v Aktoch X. Mix miestami tvrdého humoru založenom hlavne na prirodzených ľudských aktivitách je vyvažovaný potrebným množstvom romantiky čo z Californication robí dokonalý rodinný seriál pre páry bez predsudkov... ()

film-fancz 

všechny recenze uživatele

David Duchovny a jeho skvely navrat, tenhle serial urcite stoji za shlednuti, budou vas bavit dialogy, ktere nenudi a flegmaticnost postavy Davida, ktera k nemu tak nejak sedi :-) Skvele, doufam ze bude 2.serie. ()

*Colorado 

všechny recenze uživatele

Zvláštní seriálový počin. Popravdě jsem k prvním dílům přistupoval lehce skepticky, neboť jsem dle prvních referencí od přátel čekal především oplzlou podívanou (ano, byl jsem obeznámen jen a pouze s úvodní scénou v kostele).. vydržel jsem a hle, ono to začalo být zajímavé, sarkastické a plné cynismu hlavního hrdiny, kterého si prostě oblíbíte. Moc pěkné a bez váhání 5*, jen prosím: žádnou další sérii, takhle to bylo dokonalé! Dodatek: Další série jsou, ale zatím odolávám :) ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Update 4.2.2011: První sérii jsem dal pět - dokonale vybroušený seriálový diamant. Po druhé jsem šel s hodnocením níž. Třetí a čtvrtá série jsou definitivně mimo. Temné a sarkastické komentáře i melancholická nálada zmizely a zůstal jakýsi přisprostlý večerníček pro dospělé s vysokým WTF faktorem (zejména Charlie Runkel a jeho sexuální eskapády) a občasným tragickým momentem, který připomíná, jak výborný mělo Caifornication začátek. Duchovny je absolutně výborný, ale jinak... Škoda. (31.1.2012 - pátá série už jen sex and WTF) ()

luxuska 

všechny recenze uživatele

hank moody mě fakt baví! update 2014: bavil cca do páté série, šestá byla dost špatná a sedmou jsem po čtvrtém díle vzdala. škoda přeškoda:/ ()

Zaitsev 

všechny recenze uživatele

Velkej úlet tenhle seriál. Měl skončit tak třetí, čtvrtou sérií, protože pak už tvůrci vykrádali sami sebe. Po první sérii jsem dával nadšených pět hvězdiček, ale pak postupně ubíral. Co mám kolem sebe lidi, tak se kolikrát stylizují do rozervaného Hanka, který hledá, nebo si nechává utýct tu svoji "Karen" a ti chlapci na "Californské životní křižovatce" působí dost kýčovitě...Každopádně si to musel Duchovny maximálně užít (sen asi každýho chlapa je balit krásné ženy tím, že je vlastně nebalí a samy mu otevírají poklopec a on se vlastně jen se "sebezapřením" nechá obsloužit ). Vždycky se čas od času podařilo i v pozdních sezónách vytvořit uplně skvěle vypointovanej díl, ale spíš to už byl takovej salát a přehlídka trapnosti, která byla sice cílená, ale už jí bylo na můj vkus moc. Jsem zvědavej, jaký role budou Runklovi /Evanu Handlerovi/ producenti nabízet po tom, co předváděla jeho postava v Californication. Měl jsem ve sledování seriálu pauzu a poslední dvě série jsem dokoukával s velkým odstupem až nedávno. Předposlední mě zase spíš bavila, ale ta poslední byl velkej nastavovák s Happy Endem...najednou to všechno šlo a Láska vítězí...No dobře, Charles Bukowski se taky dožil vcelku hezkého stáří! ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama