Reklama

Reklama

Californication

(seriál)
  • USA Californication (více)
Trailer 1
USA, (2007–2014), 39 h 37 min (Minutáž: 26–33 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon, Madeline Zima, Callum Keith Rennie, Rachel Miner, Carla Gallo (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

David Duchovny slaví triumfální návrat v hlavní roli amerického televizního seriálu Californication, jiskřivé, drsně sexy komediální podívané, jejímž ústředním hrdinou je spisovatel Hank Moody. Jeho posedlost ctí a sebezničující chování ve stylu „chlast, drogy a sex“ zároveň ničí i obohacuje jeho spisovatelskou kariéru. Miluje svou dceru Beccu (Madeleine Martinová), jež se narodila ze vztahu s bývalou přítelkyní Karen (Natascha McElhoneová). Je to chytrá holka, možná až moc, a její otec se upřímně snaží spojit otcovské povinnosti s nároky spisovatelské dráhy. Muži ho mají rádi pro jeho schopnost driblovat mezi nesčetnými přítelkyněmi, ženy fešáka Moodyho milují pro jeho šarm a vy všichni si ho zamilujete, protože vám přináší svěží a vtipnou zábavu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 152)

elanista1 

všechny recenze uživatele

Tolko erotiky, sexualnych narazok a genialnych hlasok dnes nebadat v ziadnom seriali. Californication sa zasluhou radi medzi kultove zalezitosti. Avsak postupom casu vsetko omrzi, a nadsenie z prvych dvoch dielov rychlo oprcha a zostane len pocit, ze sa jedna o nadpriemerny serial, aj napriek tomu som vydrzal len 1 a pol serie, dalej radsej nepozeram, lebo si nechcem pokazit tie zvysky dobreho dojmu co mam. ()

Mira00 

všechny recenze uživatele

Chlastání, mrdání, nadávání a pak zase mrdání a vždycky to má srdce, největší ze všech seriálů a Duchovny je bůh. ()

P33t33 

všechny recenze uživatele

Konečně nějakej originální seriál, kterej si nebere servítky a neuznává cenzuru! Výbornému ději a natočení kraluje skvělé obsazení. David Duchovny, Natascha McElhone, ale i Evan Handler a Pamela Adlon mě prostě baví. O vtipné scény taky není nouze. ()

Taron 

všechny recenze uživatele

Život je krásnej a zároveň stojí za hovno... Sex, chlast, showbyznys, ale i životní láska a otcovství - to je život hlavního ''hrdiny'' Hanka Moodyho... Seriál je krásně úchylnej, vtipnej, smutnej, nemám co vytknout. 100% ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Sprosté, vtipné, geniální... chtěl bych si žít jako Hank Moody. Nebo si to alespoň zkusit, třeba na pár dní :) Už dlouho se mi nestalo, že bych celou řadu seriálu sjel za jeden den. Takže dát míň než plný počet by byl zločin. ()

Madeleine.o 

všechny recenze uživatele

Už jenom to, že tam hraje David Chudovny s Nataschou McElhone posouvá tenhle seriál o další dvě hvězdy dopředu. Soundtrack, Madeleine Martin, skvělej scénář a dialogy, to už jsou prostě jenom třešničky na dortu. A přesto všechno mi to nepřirostlo k srdci tolik, jak jsem si myslela, že se stane. Škoda. ()

hoffman.jan 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch mála seriálů, které můžete opravdu doslova shlédnout na "jeden zátah", aniž byste se nudili, či aby vám téma připadalo monotonní. Můžu potvrdit, že jsem se nenudil ani u jedné jediné epizody. Dále si také nemyslím, že kvalita seriálů s přibývajícími sériemi klesá, protože třetí a čtvrtá série byly v mých očích jednoznačně nejlepší. Samozřejmě vám musí sednou humor a styl, který možná není pro každého, ale já se bavil královsky. Hlavní postava (neuvěřitelně dokonale zahraná božským Duchovnym) se konstantně pohybuje mezi stavem štěští a naprostého zoufalství, do kterého se nutno říct dostává především vlastní zásluhou, a toto kmitání a Hankova neschopnost srovnat si život a jeho nechápavé okolí tvoří skvěle fungující kontrast. Obrovské množství vedlejších postav, z nichž bych vyzvedl především Evana Handlera jako Charlieho - Hankova nejlepšího přítele, jehož hlášky mě dostávaly do kolen snad nejčastěji, skvělý scénář a v neposlední řadě i hudba. Snad jen pro roli Becy bych volil jinak, její představitelka je mi nesympatická a naprosto nehodící se do schématu, ale to je možná jen můj názor. Je také třeba zmínit fakt, že v Californication nejde jen o bezmyšlenkovité šukání, pití a fetování, ale především o rodinné a přátelské vztahy, o lásku, smrt a život jako takový, a ač se to na první pohled nemusí zdát, právě toto dělá z Californication skvělý seriál, který si brzy získá - jestli ho už nemá, kultovní status. Now lets rock out with our cocks out ! ()

yazik odpad!

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem váhal, jestli nedat alespoň jednu hvězdu, protože se člověk občas pobaví, ale nedám jí. Celkový pohled na celý seriál ve mě zanechává jen pocity trapnosti, ubohosti a kýčovitosti. Dallas ve srovnání s tímhle je veledílo. Dialogy a děj (zápletky) se neustále opakují, děj je navíc hrozně předvídatelný (pokud si myslíte, že se tam může něco zvrtnout, buďte si jisti, že taky zvrtne). Hlavní postavy jsou na "přes hubu" bez výjimek. S odstupem času lituji, že jsem se do tohoto seriálu vůbec pouštěl a nechápu zdejší vysoké hodnocení!! ()

mArtinko5MB 

všechny recenze uživatele

Dúfam, že sa Duchovny posnaží na scéneri, pretože po prvých dvoch častiach 7 série to stálo maximálne za hovno ;) Chvalabohu, že to už skončilo. Celé sa to vlieklo už tak dlho, že sa kvalita proste nedala udržať a bohužiaľ šla exponenciálne dolu vodou :) 4. séria: 75%, 5. séria: 75%, 6. séria: 70%, 7. séria: 60% ()

Lex Luthor 

všechny recenze uživatele

Bukowski by ho miloval, to rozhodně. Já nikdy nebyl nijak zvlášť velkej fanoušek AKTY X a navíc mi tam Duchovny připadal kostnatej a takovej nemastnej neslanej. V Californication je to jinak. Role mu sedí a ani nijak zvlášť nepřehrává. Ani nemusí, Hank Moody má svět stejně tak nějak u p*dele a čeká spíš na to, co se bude dít, než to teprve začne nějak řešit. Všechno je to o pochybách, všichni umělci to znají , většina z nich se s nimi špatně vyrovnává, Moody ne. V tom je to kouzlo. Vím, že na poslední epizodu si budu muset připravit hromadu kapesníků. Velká srdcovka. pozn. Hodnoceno po 6.sérii ()

yatan 

všechny recenze uživatele

Prve dve serie Californication su serialovy unikat svojho druhu. Sustrediaci sa primarne na postavy, stylovym a okuzlujucim lahucko korenistym sposobom a kultovym soundtrackom - ponukajuc stavnaty humor v druhom rade a mainstream plytku zabavku v tretej - stvrtej rovine. Skoda, ze ta tretia - stvrta rovina sa stala niekde v tretej a stvrtej sezone ustrednym motivom, prerastajuc v parodiu na samotnu show Californication v seriach 5-6-7. Skoda toho potencialu sa stava teda nie len hlavnou myslienkou po strete s Hankom Moodym, ale od roku 2009 aj v Californication. ()

wallax 

všechny recenze uživatele

Californication je ako pohár vody pre púštneho tuláka či lano hodené topiacemu sa. Perfektne napísaný dej, do hĺbky vyprofilované postavy a všetko úžasne zahraté. Tento seriál oživil svet situačných komédií asi ako žiaden iný. Skutočná perla sarkastického, dramatického, sexistického, cynického, láskavého i drsného a vulgárneho humoru. Proste čistá bomba! David Duchovny ukázal, že vie byť aj niekto iný ako Agent Fox Mulder. Škoda, že skončil, ešte jednu či dve série by som zvládol s úsmevom :D ()

maxcold 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem to celé. Podle některých kometářů patřím k těm, kteří mají nudný život a jsou zakomplexovaní, protože se mi seriál moc líbil. Možná jsem tragéd, ale odpočinul jsem si a trochu mě to taky poznamenalo. Když jsem se s někým seznamoval, divil jsem se, že se mnou dotyčná nechtěla spát. Dokonce jsem přemýšlel, že bych se vrátil k bývalé manželce. Naštěstí jsem se rychle vrátil do reality. Ano, byly momenty, kdy mi Duchovny fakt lezl na nervy a bylo toho už moc, ale stejně jsem to dost hltal. Prostě, když budu mít chuť na sprostý, povrchní a oddychový seriál, kouknu se znovu. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama