Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miloš KopeckýJiří Sovák v televizním zpracování slavného humoristického románu Kingsley Amise a Roberta Conquesta... Komedie o mužích, kteří si založili Metropolitní egyptologickou společnost, aby si uchránili alespoň částečnou volnost od manželek. Dokonale vybudovaný aparát nejprve vzbuzuje v ženách naprostou důvěru. Pravidelně ve čtvrtek se pánové scházejí v budově společnosti, o víkendech jezdí na semináře. O tuto společnost se však začne zajímat i policie. A teprve shoda okolností přinutí ctihodné anglické gentlemany Metropolitní egyptologickou společnost rozpustit… (Česká televize)

(více)

Recenze (63)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Už původní Amisova knižní předloha je ukrutně vtipná. Celý ten nápad, mít egyptologický spolek, který funguje jako krytí pro chlastání a děvky, je parádní. Navíc má spolek velmi sofistikovaná pravidla a nástroje proti odhalení. Když však žena jednoho z členů pojme podezření, je potřeba spustit všechny obranné mechanismy.... Bezva TV komedie i bezva knížka! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si pol storočia starú  televíznu inscenáciu románu Kingsley Amisa, ktorý je ešte o pár rokov starší. S ľútosťou musím konštatovať, že napriek nasadeniu osvedčených hercov nedokázal ani taký skúsený režisér, akým nepochybne Fratišek Filip bol, zabrániť tomu, aby som jeho dielo sledoval s vypätím všetkých vôľových vlastností a ani tak sa neubránil občasným mikrospánkom. Príčinu vidím nielen v anglickom humore, pre ktorý nemám dostatočne vyvinuté receptory, ale najmä  v zostarnutí predlohy i samotnej inscenácie. Z pohľadu súčasného diváka netuším, čo mu mala táto inscenácia priniesť. ()

Reklama

Gimli 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro Jiřího Sováka. A když k němu přidáte hromadu dalších skvělých herců (kteří dnešnímu českému filmu chybí), je to paráda. Jednotlivé výstupy jsou výborně vypointované. Bavil jsem se od začátku do konce královsky a obdivoval tu promakanost dokonalého krytí. S několika kamarády jsme přemýšleli, jaký spolek založíme my. ()

Mishelen 

všechny recenze uživatele

Zatímco československá nová vlna v kinech skončila na přelomu let 1969/1970, v TV se nadále točily skvělé věci, řekl bych že v první půli sedmdesátých let úplně nejlepší (viz. Taková normální rodinka, Byli jednou dva písaři, Jana Eyrová, Alexander Dumas ml., Kamenný řád, Tři muži se žralokem, Zdravá vdova, Rome o Julie na konci listopadu, Za rok přijdu zas, Kráska a zvíře, Zvony pana Mlácena, atd. atd.). Televizní film Egyptologové patří k absolutnímu vrcholu televizní tvorby. Geniální myšlenka založit si společnost zabývající se starověkým Egyptem, aby pánové v dobrém společenském postavení mohli zakrýt svůj koníček - hýřit a chodit za ženskými. K tomu ta plejáda skvělých herců v nejlepší formě (úplně nej byl Sovák)! Opravdu povedené. Dopručuji i knižní předlohu, ta je taky výborná. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Družina britských džentlmenov navštevuje pravidelne pánsky klub maskovaný za egyptologický spolok, prevádzkovaný aby mali pokoj od manželiek a krytie pre zálety. Problémy nastanú, keď sa o ich vedecké aktivity začne zaujímať polícia, televízia a skutočné vedecké kapacity. Výborne obsadená a zahraná televízna komédia. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama