Reklama

Reklama

Doktor Strange

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dr. Stephen Strange je špičkový neurochirurg, ovšem jen do té doby, než jedné podivné noci utrpí při autohavárii poranění rukou. To prakticky vylučuje další vykonávání jeho profese. Vrhne tedy všechny prostředky na nejrůznější způsoby léčby, ale bezvýsledně. Když už je na dně svého konta i sil, dozví se od neznámého muže, že jeho naděje spočívá v cestě do Tibetu. Zde objevuje své dosud skryté magické vlohy a dozvídá se o existenci mocné entity, která se chystá vtrhnout do naší dimenze. Než však bude připraven na rozhodující boj, musí se ještě vypořádat s vlastní minulostí.
Doctor Strange se zrodil roku 1963 jako comicsový hrdina z pera legendárního Stana Lee. (Chřástal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Pěkné zpracování, ale upřímně Black Panther, Hulkova planeta nebo Avengers se mi líbily víc. Zajímavá kresba i akce je povedená, ale něco tomu chybí. Strange je jistě jeden z nejzajímavějších postav Marvelu, Sorcerer Supreme se nemá za co stydět. Film se zabývá spíše originem, než ostatními Stephenovo příběhy a je to možná dobře, každopádně je škoda, že už není žádný jiný film o tomto skvělém mágovi. Jsem opravdu hodně zvědavý jak se s tímto popere filmový Marvel, ale hlavně velmi talentovaný Benedict Cumberbatch ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Čistých 5***** to rozhodně není, ale je to natolik dobré a neočekávaně originální, že jsem zaokrouhloval hodnocení nahoru. Ve srovnání s Ultimate Avengers a Invincible Iron Man je to o tolik lepší, o kolik je Batman začíná lepší než Fanstastická čtyřka. Scénář obsahuje množství velmi originálních detailů, ale taky ovšem několik typických klišé To ale tak moc nevadí, koneckonců jde o adaptaci komiksu, kde se nejrůznějším klišé vyhnout obvykle nelze. Doctor Strange je prostě nový zrod legendy, příznivci komiksů, tohle je jasná volba! Pobavilo mě, že záporák vypadá jako Motorhead:) BTW: Piggsy, jsi šíleně mimo a to i v téměř všech svých ostatních komentářích..proč se vůbec koukáš na filmy?... ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

nic jsem od toho neočekával, a proto jsem mohl být příjemně překvapen, jedna z věcí které mne dojem zkazily nejvíce, byly hábity mágů (ok, já vím že takhle vypadají v komiksech, ale nemůžu si pomoc, jakmile Strange přišel na scénu v hábitu, už to nebylo ono a stala se z toho skoro až plastová vidlička), jinak převládá spokojenost nad dobrým filmem ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré s obrovským potenciálem pro hranou podobu! Divím se, že Marvel právě tohoto hrdinu ještě neposlal na velké plátno, protože příběhově je Doctor Strange, z těch méně známých hrdinů, velmi zajímavý, nápaditý, pochmurný a samozřejmě náležitě akční. Příběhově asi nejkvalitněji zpracovaný komix (DC a MARVEL) v animované podobě, co jsem zatím viděl. Hodnotím sice 3*, protože jsem čekal klasickou anime bušírnu. Tahle více fantasy podívaná mi náležitě nesedla, protože jsem na ni nebyl připravený. Námětově je to ale opravdu silná marvelovka, zdánlivě podobná Batmanovi. Do filmové realizace vkládám velké naděje, mohla by mít obrovský úspěch, podobně jako již zmíněný Batman! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jak moc je to v první třetině sympatické a ostatně i dobré, tak moc je to ve zbytku ta nejhorší možná přeplácaná slátanina bez logiky, pravidel a vůbec všeho co by člověk od filmu čekal; to už není ani béčko, to je... No, takové písmeno, které by to adekvátně označilo, v abecedě ani není. Z počátku to vypadalo na marveláckou variaci na Johna Constantina, ale ve výsledku je to svět Green Lanterna a strážců kolem něj; akorát zasazený do fantasy hávu. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Postava Doctor Strange sa prvýkrát objavila v komixe v júly 1963 v sérií nazvanej "Strange Tales". (toi-toi)
  • Tvorcami postavy Doctora Strangea sú legendy spoločnosti Marvel Stan Lee a Steve Ditko. (toi-toi)

Reklama

Reklama