Reklama

Reklama

Doktor Strange

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dr. Stephen Strange je špičkový neurochirurg, ovšem jen do té doby, než jedné podivné noci utrpí při autohavárii poranění rukou. To prakticky vylučuje další vykonávání jeho profese. Vrhne tedy všechny prostředky na nejrůznější způsoby léčby, ale bezvýsledně. Když už je na dně svého konta i sil, dozví se od neznámého muže, že jeho naděje spočívá v cestě do Tibetu. Zde objevuje své dosud skryté magické vlohy a dozvídá se o existenci mocné entity, která se chystá vtrhnout do naší dimenze. Než však bude připraven na rozhodující boj, musí se ještě vypořádat s vlastní minulostí.
Doctor Strange se zrodil roku 1963 jako comicsový hrdina z pera legendárního Stana Lee. (Chřástal)

(více)

Recenze (46)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jak moc je to v první třetině sympatické a ostatně i dobré, tak moc je to ve zbytku ta nejhorší možná přeplácaná slátanina bez logiky, pravidel a vůbec všeho co by člověk od filmu čekal; to už není ani béčko, to je... No, takové písmeno, které by to adekvátně označilo, v abecedě ani není. Z počátku to vypadalo na marveláckou variaci na Johna Constantina, ale ve výsledku je to svět Green Lanterna a strážců kolem něj; akorát zasazený do fantasy hávu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Povedená Marvelovka ze světa, který mi byl doteď úplně cizí. Hlavním hrdinou je špičkový neurochirurg, který to dotáhne až na ochránce centra dimenzí. A je to hlavní hrdina sympatický. Nebrala mě zde ani tak nějaká hrdinská akce (které ani tolik nebylo, navíc nejsem příznivcem vcelku neomezených magických superschopností), jako spíš příběh a ten charakter. Myslím, že další jeho příběhy by mě ani bavit nemusely, ale začátek byl v pohodě. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Hm, řekl bych, že zatím nejlepší animovaná marvelovka, co jsem viděl, ale jelikož jsem jich moc neviděl (DC je, narozdíl od hrané tvorby, v tomhle někde jinde), moc objektivní by to nebylo. Nicméně, mám rád temnější, ponurejší a celkově méně child-friendly komiksovky, a jelikož to u animáků moc nebývá, kromě Batmana, potěšilo tohle dílko hodně. Má to dobrý příběh a origin postavy je více než fajn, není to tak přehnaně a výbušně akční jako jiné filmy tohoto typu a taky mágové jsou přece jenom věc méně vídaná.. Trošku to taky připomíná např. Batman begins a záporáci jsou dostatečně děsiví :) takže silná spokojenost a velmi dobré 4 ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Čistých 5***** to rozhodně není, ale je to natolik dobré a neočekávaně originální, že jsem zaokrouhloval hodnocení nahoru. Ve srovnání s Ultimate Avengers a Invincible Iron Man je to o tolik lepší, o kolik je Batman začíná lepší než Fanstastická čtyřka. Scénář obsahuje množství velmi originálních detailů, ale taky ovšem několik typických klišé To ale tak moc nevadí, koneckonců jde o adaptaci komiksu, kde se nejrůznějším klišé vyhnout obvykle nelze. Doctor Strange je prostě nový zrod legendy, příznivci komiksů, tohle je jasná volba! Pobavilo mě, že záporák vypadá jako Motorhead:) BTW: Piggsy, jsi šíleně mimo a to i v téměř všech svých ostatních komentářích..proč se vůbec koukáš na filmy?... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Než se děj překousá přes začátek, je to útrpná nuda, a to nezmění ani nabušená akce ihned po úvodních titulcích. Od výcviku v tibetském táboře se věci konečně začnou trochu hýbat kupředu a z Dr. Strange se stává klasický MARVELovský komiks. Dialogy nejsou úplně tupé, na "životní osudovou cestu" Stephena se dobře kouká. Akce... ta se sice leckdy omezuje na rozmáchlé máchání rukama a skákání, ale i tak je to zábava. Dál mi tam nesedlo už jen několik vyloženě debilních scénáristických chybek (sorry, Stane) a taky fakt, že představování pozadí příběhu trvalo 60 minut. Co takhle to příště rozdělit půl na půl? Nebo prodloužit stopáž - klidně! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

nic jsem od toho neočekával, a proto jsem mohl být příjemně překvapen, jedna z věcí které mne dojem zkazily nejvíce, byly hábity mágů (ok, já vím že takhle vypadají v komiksech, ale nemůžu si pomoc, jakmile Strange přišel na scénu v hábitu, už to nebylo ono a stala se z toho skoro až plastová vidlička), jinak převládá spokojenost nad dobrým filmem ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

DC ma rozhodne lepšie animáky ako Marvel, ale tento sa fakt podaril. Jay Oliva ešte pred tým ako presedlal k DC animákom predvádza aj tu fajn animáciu a akcie. Musím pochváliť aj hudbu, ktorá skvelo pasovala k daným scénam a taktiež aj príbeh, ktorý dokázal zaujať. 80% - 4* ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Marvel ukazuje, že taky umí udělat dobrý animák. I když oproti těm od DC pořád v některých věcech zaostává. Tento komix je plný magie. Tu se taky Doctor Strange naučí ovládat. Nejdřív ale musí projít životní lekcí a výcvikem v Tibetu. Spolu s dalšími kouzelníky bojuje proti temnotě. Ta se totiž snaží tento svět pohltit. Musí se ale vypořádat se zradou kolegy... ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Pěkné zpracování, ale upřímně Black Panther, Hulkova planeta nebo Avengers se mi líbily víc. Zajímavá kresba i akce je povedená, ale něco tomu chybí. Strange je jistě jeden z nejzajímavějších postav Marvelu, Sorcerer Supreme se nemá za co stydět. Film se zabývá spíše originem, než ostatními Stephenovo příběhy a je to možná dobře, každopádně je škoda, že už není žádný jiný film o tomto skvělém mágovi. Jsem opravdu hodně zvědavý jak se s tímto popere filmový Marvel, ale hlavně velmi talentovaný Benedict Cumberbatch ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Animace mi přišla docela otřesná, na rok svého vzniku, a příběh byl tak na 40 minut maximálně. Nakonec ani nejde o nic již neviděného, podobných story je spousta, a tato není ničím víc ozvláštněna. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Až do teď byl Doktor Strange pro mě úplně neznámým komiksovým hrdinou. Tento snímek nám představuje tuto zajímavou postavou a seznamuje nás s tím, jak se z něj stal bojovník proti zlu a také s dalšími důležitými postavami jeho světa. __ Animace mě docela uchvátila, příběh sice nebyl nijak překvapující, ale líbil se mi a dabing byl taky pěknej. Doufám, že se tvůrci někdy dokopou k sequelu. Byla by škoda svět Doktora Strange neobjevit trochu víc. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré s obrovským potenciálem pro hranou podobu! Divím se, že Marvel právě tohoto hrdinu ještě neposlal na velké plátno, protože příběhově je Doctor Strange, z těch méně známých hrdinů, velmi zajímavý, nápaditý, pochmurný a samozřejmě náležitě akční. Příběhově asi nejkvalitněji zpracovaný komix (DC a MARVEL) v animované podobě, co jsem zatím viděl. Hodnotím sice 3*, protože jsem čekal klasickou anime bušírnu. Tahle více fantasy podívaná mi náležitě nesedla, protože jsem na ni nebyl připravený. Námětově je to ale opravdu silná marvelovka, zdánlivě podobná Batmanovi. Do filmové realizace vkládám velké naděje, mohla by mít obrovský úspěch, podobně jako již zmíněný Batman! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

První půlka je krásně psychologicky propracovaná a poutavá..v té druhé už se naplno rozjíždí akce, která ale u Dr.Srange stojí prostě na neomezené magii=meče ze vzduchu, magické výboje, výbuchy, štíty, kradení energie atd.....Všechno je to takové absolutní, "přebuřené" a díky tomu až skoro otravné a nudné..........Nevím no-sedí mi ten charaktér ale né jeho schopnosti :/ ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Dr Strange je velká neznámá v Marvel vesmíru. Není tolik znám a mě osobně byl dlouho skryt. Tak se stalo a já si dal tento nenápadný animák. Na to jak je film krátký se až moc příliš vysvětluje vznik Dr Strangeho. Sice je to velmi temný, ale neuvěřitelně ukecaný. Místy mi to připomnělo Batman Begin. Zrod hrdiny, který byl cvičen v Tibetu. Ovšem pokud už byl Dr Strange připraven, tak to stálo za to. Závěrečná bitva je povedená! Jsem zvědavý zda se Dr Strange objeví na filmovém plátně. Ovšem určitě bych dal méně ukecaného představování a cvičení. Hodnocení OST: lehký nadprůměr pro animák 6/10 ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Suvereně nejlepší animák od Marvelu, co jsem viděl! Originální příběh, málo známý hrdina, skvělé zpracování... Zkrátka a dobře jsem velice příjemně překvapen... Jestli si nějaký animák zaslouší pokračování, tak je to toto!!! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud tuhle postavu pořádně neznáte, ale chtěli byste ji poznat, tak tenhle hodinu a čtvrt dlouhý snímek je tou správnou volbou. Sledujeme skvělého chirurga, který je možná až moc sebevědomý, ale přijde úraz, který jeho kariéru ukončí. Není to ale konec, protože na doktora Strange ve skutečnosti čeká úkol ještě mnohem důležitější. Nemusí zachraňovat jednotlivé životy, může jako muž, který ovládá magii, zachraňovat celé světy. Není to nic světoborného, animačně dobré, komiksově trochu nadprůměrné, celkové mírný nadprůměr. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Doktora Strange jsem do teď znal jen podle jména. Tento film je zatím nejlepším animákem od Marvelu, co jsem viděl, výborný příběh, má to spád a dobré postavy. Doufám, že brzy bude i ten hraný film! ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Strange je mi jako postava naprosto cizí, ale není to důvod nízkého hodnocení. Kresba a celková kompozice včetně příběhu mi chvílemi připomínala spíš anime, než klasický kreslený film. První polovina s poměrně krátkým výcvikem byla ucházející, pak už je to v podstatě klišé o tom, jak vyvolený mág porazí neporazitelného. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Jako s animovaným MARVELovským snímkem jsem byl spokojen, ale pokud by podobně vypadal i chystaný hraný film, tak bych byl zklamaný. Mytologie nepůsobila vůbec divně, natož směšně, magické souboje efektní a nápadité, Dr. Strange byl přesně takový, jakého si ho představuji, ale vývoj postav mi přišel až příliš zkratkovitý a nedotažený, což bylo ale jediné výraznější negativum. ()

Reklama

Reklama