Reklama

Reklama

Velké dobrodružství

  • Hongkong Qing dian da sheng (více)

Obsahy(1)

Láska mezi mnichem a princeznou z jiného světa! Bájný příběh vypráví o mnichu Tripitakovi, který se spolu se svými třemi učedníky vydává na pouť za posvátnými písmy. Úklady démonů, kouzla a nebezpečí - to vše na něj čeká! Je tu však ještě princezna z jiného světa, která Tripitaku miluje... (oficiální text distributora)

Recenze (51)

JFL 

všechny recenze uživatele

Výsostně specifickým žánrem hongkongské, potažmo čínské kinematografie jsou bláznivé novoroční komedie, které kvůli své retardované neuchopitelnosti jen velmi zřídka najdou cestu do západní distribuce. Charakterizuje je extrémní exces a naprostá nepředvídatelnost absurdních gagů v sousedství klišovité emotivnosti. V tomto případě vychází přeplácaný film z klasického příběhu o Opičím králi a mnichovi Tripitakovi, který převrací naruby a dodává romantiku a mimozemšťany. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto fantasmagoricka smesice mezi uchylnou komedii, romantikou a mega rezbou, kdy jsem se obcas naprosto neskutecne bavil a jindy se jen stezi orientoval v deji. Lau se totiz musel pri rezirovani zlejt jak hovado, jelikoz tady najdete vsechno od skritku, pres mimozemstany, po spider-mana a budhu a trochu akorat zamrzi, ze ta docela zajimava mytologie neni lip rozvedena a Lau to tam seka paty pres devaty. Navic vetsina zaberu je tezce digitalni, coz obcas bije do oci, ale obcas to jsou fakt nadherny zabery a triky nejsou nijak spatny. A jelikoz hlavni hrdinove jsou sympataci, dej docela svizne odsejpa a hraje prijemna hudba, tak jsem se celou dobu hodne dobre bavil. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu těžko popsatelný trip! Parádní kamera, plynulý střih, efektní efekty (i když notně proměnlivé kvality), výborná hudba... a pak tu máme příběh. Ten je splácaný z tolika různorodých stylových střípků, že nad tím zůstává rozum stát. Nevím, jestli to vlastně dávalo nějaký smysl, ale rozhodně to bylo nepředvídatelné a vůbec jsem se u toho nenudil. Ale také jsem nepoznal, jestli to tvůrci mysleli vážně nebo to byla parodie. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

MOHLA to být nádherně ulítlá parodie, fantasticky zábavný nesmysl - ale není. Je to nesmysl silně zfetovaný, který se nešikovně snaží předstírat, že je vtipným a velkolepým dobrodružstvím. Ve skutečnosti představuje podivuhodný hybrid, sešívaný velice horkou jehlou ze všeho možného a hlavně nemožného, naditý k prasknutí jakousi exotickou pohádkovou mytologií propojenou s návštěvou mimozemšťanů a natvrdo doplněnou nekonečným gejzírem počítačových vizuálních efektů. Výsledkem je dosti neveselá taškařice s občasným zábleskem něčeho vtipného a smysluplného. Vydržela jsem ji sledovat až do konce s lehkým sebezapřením a poté jsem se s ní bez lítosti navěky (?) rozloučila. ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Kromě několika moc pěkných obrázků mě nejvíce pobavily české titulky, které buďto přeložil pouze PC Translator bez následných úprav, nebo někdo totálně zhoubovaný. Příběh už si žádný nevybavuju, ale věty jako ''Srazíme se palmami'' (hádám, že mělo jít o plácnutí dlaněmi) nebo ''Já nejsem odpadky!'' mi utkví na hodně dlouho. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama