Reklama

Reklama

Velké dobrodružství

  • Hongkong Qing dian da sheng (více)

Obsahy(1)

Láska mezi mnichem a princeznou z jiného světa! Bájný příběh vypráví o mnichu Tripitakovi, který se spolu se svými třemi učedníky vydává na pouť za posvátnými písmy. Úklady démonů, kouzla a nebezpečí - to vše na něj čeká! Je tu však ještě princezna z jiného světa, která Tripitaku miluje... (oficiální text distributora)

Recenze (51)

t_gon 

všechny recenze uživatele

Asijská filmová scéna má horkého kandidáta na pozici největšího „slepence“. Jen horko těžko vydoluji z paměti podobně ujetý kousek, který by zahrnoval snad všechny (ne)myslitelné žánry. Předně bych doplnil škatulku Sci-fi, která film převážně vyplňuje a spolu s fantasy prvkem a kvantem CGI zabírá 120% stopáže (těch zvětšenin ještě pár bude). Jeffrey Lau nám servíruje vedle tisícových armád impů a démonů ještě nebeské „Ghost Draky“, gigantického stromového ducha, na kterého se hodí jedině příruční atomovka a taky Buddhu?!? Za sci-fi stranu bojují spousty nebeských vojáků v nablýskaných obřích strojích (Star Wars jistě nechápou) s laserovými děly a prostě hromadou fajn věciček, které se hodí při boji s démony. Aby toho nebylo málo, stihne se ještě v úvodu jedna otřesná muzikálová vložka, jež uvede na scénu mistra kung-fu se zlatou tyčí, která je hlavní devizou celého tohohle „CvokHausu“. Jen těžko lze popsat scénu, při níž mezi mraky levituje mistr s dvou metrovou tyčí proti armádě démonů, kterou následně jedním máchnutím obří plácačky (ta hůl totiž transformuje do cca 2km délky) zlikviduje. A bude hůř : Spider-manův kostým v „teplém“ provedení, CGI masakr jak vystřižený z Matrixu při obraně Zionu, morfující Buddha… Mít v sobě litr vodky, tak to snad ještě poberu, takhle jsme rád, že jsem dožil konce a popřeji Ravenhornovi, ať se mu to brzy dostane pod ruku. Budeš to milovat chlape (draci, lasery, démoni, spousta laserů… skoro jako film, jež ti sliboval jednou udělat k0C0UR ;) )! ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Jeffrey Lau by měl okamžitě přestat s tím fetem. Už to přesahuje míru únosnosti. A neříkejte mi, že nebyl při psaní scénáře a natáčení tohohle filmu pod vlivem něčeho fakt silného. S příběhem o mnichovi Tripitakovi a opičím králi Sunovi se potýkal už v roce 1994 a vznikl z toho dvoudílný film se Stephenem Chowem A Chinese Odyssea. Ale to byla ještě relativně normální komedie. Chinese Tall Story je jiné. Na tomhle filmu je možná tak deset záběrů, které nejsou z devadesáti procent digitální a možná tak jeden, který není totálně šílený. Jsou tu andělé. Mimozemšťané. Pubertální rezavý magor Opičí král. Atomové výbuchy. Spidermanův kostým a bojové stroje z Matrixu. Impové a ďáblové. Prostě bordel. A překvapivě chutný. Pokud nepatříte k fanatickým uctívačům původního příběhu (o čemž v Čechách dost pochybuji) a nevadí vám sledovat dvouhodinový úlet, nejspíše si A Chinese Tall Story užijete. Stojí to za to. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jiný kraj, jiný mrav. Směsice pohádkových motivů a fantasy ve stylu mangy s typickými opičárnamy. Čínská tvorba je v tomto ohledu naprosto nezaměnitelná a pro evropany velice těžkopádná. Neexistuje tu plynulost děje a nějaké vysvětlení všech událostí. Skáče se tu velice rychle z jedné scény do druhé a byť se divák snaží sebevíc, nedokáže se zorientovat co se vlastně právě děje a proč. Nic nedává smysl a nic nemá logiku. No, zřejmě tomu rozumí jen Číňani sami. ()

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Milí rodičia nenechajte sa v požičovni zmiasť pekným obalom. Síce sa nedá povedať žeby Chinese tall story bol mládeži neprístupný film ale ani že sa jedná o rozprávku. Vlastne ani sám neviem kam "toto" zaradiť. Je to snímka plná protikladov, je to romantický light horor, science fiction fantasy ale aj úchylný rodinný film. Naozaj neviem na čom Jeffrey Lau fičal keď písal scenár a už vôbec nechcem vedieť čo ho k tomuto filmu inšpirovalo. Možno preto sa mi to moc moc moc páčilo a ľuďom čo majú "takéto" radi to môžem len doporučiť. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Výsostně specifickým žánrem hongkongské, potažmo čínské kinematografie jsou bláznivé novoroční komedie, které kvůli své retardované neuchopitelnosti jen velmi zřídka najdou cestu do západní distribuce. Charakterizuje je extrémní exces a naprostá nepředvídatelnost absurdních gagů v sousedství klišovité emotivnosti. V tomto případě vychází přeplácaný film z klasického příběhu o Opičím králi a mnichovi Tripitakovi, který převrací naruby a dodává romantiku a mimozemšťany. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama